Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My jsme takto vyrostli, mamka na nás byla sama, jinak to nešlo a přežili jsme. Měli jsme obýváko kuchyň, kde spala máma a dětský pokoj, dalo se to.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dvě starší děti a miminko, nejstarší syn bude brzy plnoletý. Potřebovala bych odejít od partnera, který by děti měl ve střídavé péči. Sama jsem, ale schopná platit jen byt 1+1. Byty 2+1 se v našem městě nepronajímají- asi nejsou a 3+1 - na to bych absolutně neměla, byť mám příjem i z jiných zdrojů než je rodičovská. Znáte někoho, kdo se třemi dětmi bydlí v pronajatém 1+1? Moc děkuji za vaše odpovědi.
Nikoho takového neznám.
Odkud jsi, že nejsou byty 2 + 1 k dispozici?
Jinak bydlení ve čtyřech lidech bude velmi náročné.
Dlouho jsme bydleli 3 v 1+1, obývák se dal krásně nábytkem přepažit, ale pokud máte 3 děti které potřebují soukromí, viděla bych to asi jen jako přechodné nouzové bydlení
ale chápu s bytama je to děs.
Tak pokud tam budeš sama s dětmi, tak asi na nějaký čas dobrý, než se třeba starší syn. Osamostatní..
Ale ty s prckama dobrý, to víš, že to bude opruz, nula, nula nic soukromí, ale pokud nebudeš mít v plánu mužské návštěvy, tak rozhodně přežijete.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dvě starší děti a miminko, nejstarší syn bude brzy plnoletý. Potřebovala bych odejít od partnera, který by děti měl ve střídavé péči. Sama jsem, ale schopná platit jen byt 1+1. Byty 2+1 se v našem městě nepronajímají- asi nejsou a 3+1 - na to bych absolutně neměla, byť mám příjem i z jiných zdrojů než je rodičovská. Znáte někoho, kdo se třemi dětmi bydlí v pronajatém 1+1? Moc děkuji za vaše odpovědi.
Na pár let na přežití OK. Ale dívala bych se po větším.
Žili jsme tak, když se narodil druhý syn, později jsme měli větší. Není to ideál, ale dá se to. Snažila bych se šetřit prostor, takže bych sehnala tu palandu, kde dole je širší lůžko, tam bych spala já s miminkem(miminko u zdi a já na kraji) a jedno dítě nahoru a na gauči nejstarší. A až se časem nejstarší odstěhuje, tak bych gauč převzala já a spodní lůžko bych nechala nejmenšímu. Takovou postel bych strčila někde bokem a menší rozkládací gauč se stolkem se tam vejde snad. A časem si třeba budete moct dovolit větší.
Znám i 2 dospělé a 4 děti či bydleli v 1+1 ale byla to hodně sociálně slaba rodina a kromě jednoho dítěte dopadli vysichni špatně.
Třeba dosáhneš na příspěvek na bydlení.
V 18 bydlet v 1+1 tak se asi co nejdřív stehuji.
Když se to slušně zařídí, dá se to. Holt z jedné místnosti bude dětský pokoj a z kuchyně obyvacek, kde si dáš postel.
Znám jednu paní, která v podobné situaci zažádala o městský byt (sociální bydlení?) v místě trvalého pobytu. Byt byl velký a prý za dobrou cenu.. jak vypadal ale nevím 🤷🏽♀️ a zda jsou podobné možnosti v místě tvého bydliště.. také nevím..
@JancaS84 píše:
Znám i 2 dospělé a 4 děti či bydleli v 1+1 ale byla to hodně sociálně slaba rodina a kromě jednoho dítěte dopadli vysichni špatně.
Třeba dosáhneš na příspěvek na bydlení.
V 18 bydlet v 1+1 tak se asi co nejdřív stehuji.
nezname ty same?
Ale z rodiny, kterou znam ja, snad tak spatne nedopadli. Rozhodne ted uz v tom byte je jen jedna osoba z nich.
radsi anonymne
@Anonymní píše:
V podstatě znám, jsme 2+4děti ve 2+1 a jde to. Kolikrát ze srandy říkám, že IKEA by se mohla přijít inspirovat ![]()
Takže představím si tvoji situaci, ale určitě záleží na situaci bytu - bytovka, kde jsou sušárny, velké sklepy, kočárkárny… nebo panelák kde není tohle. Taky jak vypadá samotný byt, zda je to prostor se kterým se dá pracovat, aby byly obě místnosti plně využity…podle mě to jde, ale musíš si tu 1+ 1 dobře vybrat.
Příspěvek upraven 05.08.22 v 20:42
Neznám nikoho, kdo by takhle bydlel. Tedy znám, ale to jsou Romové.
Taky záleží na metrech, některé 1+1 mají i k 50, jiné jen 35. Jinak zas jako extrémem bych to nenazývala, prostě když to jinak nejde.
Já jsem zvyklá na malé byty, doteď jsme v relativně malém. Taky kolegyně takhle bydlí s manželem a dvěma dcerami asi na 40 metrech a jsou spokojení, ono je to i o zvyku. No, a u vás to je dočasně, až si najdeš práci, můžete do většího. ![]()