Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ZvědaváTerr píše:
Důležité je kdo je napsán v katastru jako majitel…
kolaudace zatím neproběhla
@kavenka píše:
To se tchán spletl.
Dle tchána údajně vyšel zákon který upravuje vlastnictví tak že čí je pozemek toho je nemovitost, ale nic jsem nedohledala.
Tak vlastník nemovitosti je uveden v katastru. A tady víme asi těžko, jak jste si to tam nechali zapsat (zda byl dům postaven v rámci SJM apod.). ![]()
@Anonymní píše:
kolaudace zatím neproběhla
pokud jste dum postavili za trvani manzelstvi, je soucasti sjm
@matkabagristy @Svistice zapomněla jsem napsat, že jsme tehdy nebyli manželé
http://obcanskyzakonik.justice.cz/…cast-pozemku
tady se to resi, dole
@Svistice píše:
Tak vlastník nemovitosti je uveden v katastru. A tady víme asi těžko, jak jste si to tam nechali zapsat (zda byl dům postaven v rámci SJM apod.).
v katastru není není kolaudace
@Anonymní píše:
@matkabagristy @Svistice zapomněla jsem napsat, že jsme tehdy nebyli manželé
A jsi schopna prokazat, ze ses podilal financne na stavbe? Na koho byla hypotecni smlouva?
Pozemek je muže, jestli je psaný pouze na něj. Ale barák je obou, když byl stavěný za dobu manželství. Sestřenka takhle koupili barák, kdy pozemek byl města nebo obce, ale oni koupili ten barák na něm. Pak nějak dodatečně se řešil odkup pozemku. Taky zvláštní. Ale bylo to tak.
@matkabagristy píše:
http://obcanskyzakonik.justice.cz/…cast-pozemku
tady se to resi, dole
díky to má zřejmě na mysli
@Anonymní píše:
v katastru není není kolaudace
No a az bude, tak to v katastru bude jen na manžela. Pokud by mel byt na oba, tak by bud pozemek musel do sjm, cast ti darovat, nebo tam zridit pravo stavby, ale to nevim zda jeste jde, když uz jste tesne pred kolaudaci.
@matkabagristy píše:
A jsi schopna prokazat, ze ses podilal financne na stavbe? Na koho byla hypotecni smlouva?
Jsem schopná to finančně dokázat, jde jen o tvrdohlavého tchána, který je na sebe pyšný jak na mě vyzrál on vůbec netuší jak to finančně doopravdy bylo, nemám problém to dokázat, jen jsem nevěděla co kde si zase přečetl, občas to nestíhám
Dobrý den, hledám radu a prosím anonym.
Manžel za svobodna dostal pozemek, na kterém jsme společně postavili dům, který jsem financovali rovným dílem. Chápu, že pozemek je manželovo, ale tchán mi tvrdí že i celý dům protože stojí na manželovo pozemku. Prosím má toto tvrzení nějakou oporu v zákoně? Pominu, že jsem schopna doložit finance.