Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kocourGarfield píše:
Mně nějak nesedí ten počet. Píšeš 4 lidi a pak pí šeš 2 starší děti a mimino. To je 5.
Do toho bych šla max na pár měsíců a hodně záleží na daném bytu a rozložení.
1+1 spíš 50 m2 mít nebude než bude že.
2 starší děti, mimino a matka kde máš toho pátého?
@Villanelle píše:
Přechodne OK. Prezijete no, jako spousta lidi. Ve svete ziji cele rodiny v chatrcich a tady nektere delaji, jakoby to bylo přinejmenším tyrani.
Každopádně bych nezavrhovala možnost, ze by nejstarší byl u taty vice, pokud o to bude stát.
Ale o to spis, ze planujete střídavou, tak to prezijes. Jestli klasicky po tydnu, tak budes mit dost času vzit smeny navic a rychleji nasetrit, poklidit si, oddechnout, mit soukromí. Stejne tak deti budou mít zmenu, starší misto, kam si muze vodit kamarady…
Nebo se ten skoro plnoletý výhodně na nějakou stridavku a zůstane u táty.
My takhle bydleli…
Dva dospělý děti 10 a 12 let
Tři roky, než jsme se zmohli… Šlo to, všechno se vychytá…
Přeji pohodu ve všem ![]()
Asi by se dalo..ideálně tak do doby než z rodicaku půjdeš do prace..nebo jestli nejstarší se třeba osamostatni…záleží jak by to bylo velké..jestli třeba v kuchyni bys měla prostor na nějakou rozkládací postel pro sebe a případně postýlku pro mimčo aby druhý pokoj měly větší děti… ![]()
my jsme takhle bydleli na přechodnou dobu když sem byla mala, než naší postavili barak…měli jsme 1+1 kde to bylo hrozně minuaturni…bez koupelny
..kuchyňka malá jen stůl kredenc a myčka a přenosný malý vařič s malou plynovou bombou…a rodiče brácha i já v druhé místnosti 2 postýlky a rozkládací gauč…ale byli jsme malí..stěhovali jsme se když mě byly 3 a bráchovi 5…
Kamarádka když odešla od chlapa taky byla s klukama v 1+1 i když to bylo spíš 2kk..tam ty místnosti byly hodně velké…taky na přechodnou dobu než mladšího vzali do školky a ona šla na plný úvazek do práce…
@j.a.n.i1 píše:
Nebo se ten skoro plnoletý výhodně na nějakou stridavku a zůstane u táty.
Taky moznost. Ale pokud je mama ještě na rodicaku a skutečně bude stridavka, tak myslim, ze v tom krcalku nemusi byt dlouho. Nastoupi do prace, zvedne si prijem, muze v tydnu mezi chodit na brigádu, mezitim muze natrefit na mestsky byt nebo neco vetsiho za prijatelnou cenu. ![]()
Začínali jsme takhle s mužem. V 1+1 ve třech, narodilo se nám první dítě, později jsme šli do většího.
Pár lidí takhle znám. Tady bydlí v 1+1 rodiče a čtyři děti. Ale tam je to veselý, chvíli s nimi otec je, pak ho matka vyhodí, po nějaké době ho vezme zpátky a zase dokola. Mám pocit že toho nejstaršího, dvacetiletého už jsem tu taky dlouho neviděla, možná se osamostatnil., ani nevím. Mají tam i psa. Mě to nějak nepobuřuje, holt lidi žijou jak můžou a na co mají, co nechápu je to, že jim tam těm dětem oba rodiče hulí.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dvě starší děti a miminko, nejstarší syn bude brzy plnoletý. Potřebovala bych odejít od partnera, který by děti měl ve střídavé péči. Sama jsem, ale schopná platit jen byt 1+1. Byty 2+1 se v našem městě nepronajímají- asi nejsou a 3+1 - na to bych absolutně neměla, byť mám příjem i z jiných zdrojů než je rodičovská. Znáte někoho, kdo se třemi dětmi bydlí v pronajatém 1+1? Moc děkuji za vaše odpovědi.
Takhle to měl manžel, nejdřív 2+1, kde Kuchyň a dva pokoje na spaní (Rodiče, 2 děti a teta s přítelem) a pak s maminkou v 1+1, kde měli Kuchyň s gaučem (tam spala máma) a dětský pokoj a fungovalo to ![]()
Zase pokud bude střídavá péče, tak mi to nepřijde tak šílený, každý druhý týden si všichni odpočinou. Záleží samozřejmě i na oknech a metrech. A hlavně chytře zařídit.
@Sája2617 píše:
A já mám deprese, že nás bude 5 a jsme ve 3+1
Nás je sedt ve 4+1.
@g.sandova píše:
Nás je sedt ve 4+1.
Nas je 6 a jeste pred mesicem jsme bydleli v 3 + kk. U toho 1 + 1 zalezi na plose a na moznosti dalsich uloznych prostor (sklep, kocarkarna). Jinak v tom 3 + kk jsme meli palandu normalni sirky, nahore spala 7leta dcera, dole ja s nejmladsi (aktualne 17 mesicni), ta byla u zdi. 5leta si casto vlezla k nam na spodek palandy, jen spala nohama proti nam. Dalo se to uplne v pohode. Zakladatelka ma deti starsi, tak asi nebudou chtit spat s ni a miminkem v jedne posteli, ale ten spodek palandy fakt uplne v pohode staci pro mamu a miminko.
@Janča6 píše:
Nas je 6 a jeste pred mesicem jsme bydleli v 3 + kk. U toho 1 + 1 zalezi na plose a na moznosti dalsich uloznych prostor (sklep, kocarkarna). Jinak v tom 3 + kk jsme meli palandu normalni sirky, nahore spala 7leta dcera, dole ja s nejmladsi (aktualne 17 mesicni), ta byla u zdi. 5leta si casto vlezla k nam na spodek palandy, jen spala nohama proti nam. Dalo se to uplne v pohode. Zakladatelka ma deti starsi, tak asi nebudou chtit spat s ni a miminkem v jedne posteli, ale ten spodek palandy fakt uplne v pohode staci pro mamu a miminko.
Nás je 6 ve 3+1.A z toho jeden pokoj je spíše skladovací(skříně apod.),protože chtějí spát všichni v jednom pokoji. Takže tam mají 1 palandu a 2 postele, nějaké skříně, pod palandou šuplíky na hračky. Ano, nemají tam už tolik prostoru na hraní, jen takovou uličku, ale chodí si hrát i do vedlejšího pokoje, kde má nejmenší postýlku, ale ten spí zase se mnou v posteli, kterou mám strčenou u okna v obýváku a přepaženou mou skříní.
Naše bývalá pronajímatelka vyrůstala s rodiči a 2 sestrami v 1+1.pak tam byla dlouhou dobu její dcera s mužem a 2 dětmi. je jen pohodlnost dnešních lidí žít na xy metrech, v podstatě to lidí berou jako normu a neví, že dřív lidí takový luxus nemeli.ja sama vyrůstala až do svých 21 let v obýváku, brácha s rodiči v ložnici. Můj otec se 2 sourozenci a rodiči jen v 1 místnosti A dalo mi to do života to, že se přizpůsobím jakémukoliv bydleni. Jako puberťák jsem byla víc venku, když jsem doma neměla své soukromí. ono určitě to nebude na celý život a časem třeba najdete něco většího.
My byli 3 v 1+1 32m2 a dalo se to… není to na vyskakování, ale k nepřežití taky ne…
@PETRAKIM píše:
Naše bývalá pronajímatelka vyrůstala s rodiči a 2 sestrami v 1+1.pak tam byla dlouhou dobu její dcera s mužem a 2 dětmi. je jen pohodlnost dnešních lidí žít na xy metrech, v podstatě to lidí berou jako normu a neví, že dřív lidí takový luxus nemeli.ja sama vyrůstala až do svých 21 let v obýváku, brácha s rodiči v ložnici. Můj otec se 2 sourozenci a rodiči jen v 1 místnosti A dalo mi to do života to, že se přizpůsobím jakémukoliv bydleni. Jako puberťák jsem byla víc venku, když jsem doma neměla své soukromí. ono určitě to nebude na celý život a časem třeba najdete něco většího.
No driv taky nemeli automatickou pracku a pradlo prali na valše…a bydlela cela rodina v chaloupce s hlinenou podlahou a doskovou strechou…jo jeste se muzeme inspirovat velikosti bydleni v Japonsku treba…
uz vidim jak skoro dospely syn bude nadseny sdilet pokoj a spani s dvema mladsimi sourozenci a vubec bych se nedivila, kdyby zustal bydlet s otcem…