Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Tamtama Myslím, že z pohledu zákona je u nás podsedák roven sedačce 15-36kg.
@Pipet její syn měl ve třech letech asi 16 kilo, takže váhově by na podsedák mohl.. ale přece nemůže být v pořádku to, že mu jde pás přes krk? ![]()
@Tamtama píše:
Mě by naopak zajímalo, kde je ta hranice, že dítě nemusí mít sedačku, ale jen podsedák.. nějak se s kamarádkou nemůžeme shodnout.. já tvrdím, že pokud mu jde pás přes krk, tak by měl být rozhodně v sedačce, ale kamarádce prý v autoškole řekli, že v těch třech letech už stačí podsedák..
Ve třech letech podsedák
Tak to aby zmíněné autoškole vzali licenci
Je od 25kg, pokud se google neplete.
@Kotatko03 píše:
Pokud váží 39kg podsedák už mít nemusí, limit je 36kg nebo 150cm.
Takže myslíš pokud dosáhne jednoho limitu tak to stačí? Ted jsem ho měřila a má 146cm…
@sarynama píše:
Takže myslíš pokud dosáhne jednoho limitu tak to stačí? Ted jsem ho měřila a má 146cm…
Ano, stačí jeden z parametrů. Viz:
http://www.gnozeo.com/…-autosedacka
@sarynama píše:
Jedeme na Slovensko, to jsem zapomněla zmínit
Na Slovensku je to stejný jak u nás. Musí splnit jeden z limitů.
@sarynama píše:
Jsem si na 99,9999% jistá
pokud má těch 39kg je to v pohodě. ![]()
@Apaji píše:
Ano, stačí jeden z parametrů. Viz:
http://www.gnozeo.com/…-autosedacka
jej, koukám že u bylo odpovězeno… ![]()
@PetiteFillette píše:
Ve třech letech podsedák![]()
Tak to aby zmíněné autoškole vzali licenci
Je od 25kg, pokud se google neplete.
podle mě kámoška kecá, abych do ní pořád nehustila, že mají synovi koupit sedačku.. ![]()
@Tamtama píše:
podle mě kámoška kecá, abych do ní pořád nehustila, že mají synovi koupit sedačku..
Taky si myslím. Protože takovouto blbost nemůže nikdo v autoškole vypustit z „huby“. Kámoška je trefená. Husti dál ![]()
@PetiteFillette ona už se mnou moc nemluví
dovolila jsem si jí totiž říct, že by čtyřměsíční dítě neměla mít celý den posazené nebo v chodítku a s pětiletým synem by mohla uvažovat nad logopedií, protože neumí H, CH, L, S, Š, C, Č, Ž (a další) a můj syn to od něj pochytává.. ![]()
@Pipet tak my si vždycky říkaly všechno, však se známe od mého narození
ale zrovna to mluvení mě docela štve, můj synátor totiž mluvil brzo, ve větách a hezky, ale od jejího synátora odposlouchal špatné mluvení a vůbec se to nechce přeučit zpátky ![]()
Pokud by někomu pomohlo. Se ségrou jsme konečně objevily pro synovce, který váhově už dost přerostl sedačku a na šířku se tam pohodlně nevejde, adaptér na bezpečnostní pás. Sníží výšku pásu, aby mu nešel přes krk a může sedět jen na sedadle. Kluk 125cm a cca 40kg.
Jmenuje se to BeSafe Beltfix pásový adaptér.
Pak existuje i podsedák s podobným udělátkem. Také to sníží bezpečnostní pás na požadovanou výšku. Je od Chicco. Pro kategorii 15-36kg