Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Mám dotaz ohledně výběru autosedačky. Chci-li udělat kompromis kvalita vs. cena. Mám volit „lepší“ autosedačku bez isofixu? Nebo raději o něco méně kvalitní, ale s isofixem? @steeve
Tak třeba Cybex vychazi v testech s i bez izofixu skoro stejne… Zrovna nedavno jsem cetla nejake nove vysledky testu… jen ted nevim, kde…
Tak záleží jestli tvé auto má isofix nebo ne..naše třeba nemá, takže tam rozhodování nebylo žádné
@malinika @mroe Díky za reakce. Já nějak právě mám pocit že raději jít do isofixu, nějak ve mě nebudí důvěru to jak je sedačka bez isofixu jen tak „na volno“ položená v tom autě, říkám si že ten pás sám o sobě ji přece nemůže dostatečně zafixovat v případě nehody.. Tak právě dost váhám. Budu ráda za jakékoliv tipy.
@smurfka Auto isofix má, jinak bych neuvažovala o sedačce s isofixem ![]()
My mame obe, s i bez, s izofixem lepe sedi v aute, ale jestli to ma nejak zasadni vyznam pro bezpečnost, nedokazu posoudit.
@marmelada78 U té sedačky bez isofixu je spíš průšvih, že pokud se něco stane, tak ten pás, kterým je dítě připoutané nenese jen jeho váhu, ale i váhu sedačky…
Já teda v týhle kategorii jedině isofix - my zrovna přecházíme do téhle kategorie ale nějak mi nehraje to že sedačka je na volno a v případě nárazu jde dítě i sedačka setrvačností do pásu…
@teepe píše:
Já teda v týhle kategorii jedině isofix - my zrovna přecházíme do téhle kategorie ale nějak mi nehraje to že sedačka je na volno a v případě nárazu jde dítě i sedačka setrvačností do pásu…
Tak u člověka dospeleho je to stejne, jaky je v tom rozdil? Naopak, aby pasy spravne fungovaly, musí mit dite pozadovanou NEJMENSI vahu…
@mroe píše:
Tak u člověka dospeleho je to stejne, jaky je v tom rozdil? Naopak, aby pasy spravne fungovaly, musí mit dite pozadovanou NEJMENSI vahu…
Samo dítě má nějakých 20 kilo, se sedačkou může mít kolem 30, ne? Takhle to bylo myšlený.. ![]()
Náš starší zatím jezdi v sedačce bez isofixu, ale budeme mu kupovat s… Mladšímu jsme koupili s isofixem rovnou…
@kate02 píše:
Samo dítě má nějakých 20 kilo, se sedačkou může mít kolem 30, ne? Takhle to bylo myšlený..Náš starší zatím jezdi v sedačce bez isofixu, ale budeme mu kupovat s… Mladšímu jsme koupili s isofixem rovnou…
Ano, tak to bylo mysleny, jenze pasy v aute jsou na dospeleho člověka, ktery 20 kg urcite nemá a tedy je mozne, ze spravne nezabrzdi pohyb lehkého dítěte… nejsem samozrejme odbornik, ale tak ja si vysvetluju tu nutnost nejnizsi vahy při prechodu na vyssi kategorii… mimo jiné… A Cybex skutecne vychazi s i bez izofixu stejne v testech…
No mě jde o to, že ta váha jde v podstatě na dítě, které je první na pás…
@mroe Jenže ty testy jsou dělané v „labolatorních“ podmínkách…Nevíš, kolik kg bylo v autosedačce simulováno, jestli byl testovaný i boční náraz, na figuríně nezjistíš, co jí dalších 10 kg za zády udělá s hrudní páteří a ográny…