Autosedačka 15-36 kg kompromis

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35425
14.7.15 10:44
@malinika píše:
@mroe Jenže ty testy jsou dělané v „labolatorních“ podmínkách…Nevíš, kolik kg bylo v autosedačce simulováno, jestli byl testovaný i boční náraz, na figuríně nezjistíš, co jí dalších 10 kg za zády udělá s hrudní páteří a ográny…

Samozrejme. Ale pro prohlaseni typu - jedine izofix, je to urcite bezpecnejsi - nemate zadne opodstatneni, krome vlastního pocitu. Proste to nemusi byt pravda, proto pisu, ze to neumim posoudit.
MMCH, co se tyka bocniho narazu, v tom asi tak velky rozdil nebude, ta sedacka je krome izofixu uplne stejna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
14.7.15 11:03

@mroe Jenže u toho isofixu při bočním nárazu autosedačka dál setrvává na svém místě, zatímco bezisofixová prostě zákonitě musí „letět“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35425
14.7.15 11:31
@malinika píše:
@mroe Jenže u toho isofixu při bočním nárazu autosedačka dál setrvává na svém místě, zatímco bezisofixová prostě zákonitě musí „letět“.

A tu informaci mas podlozenou nejakym overitelnym faktem?
Sice neumim nemecky, ale cetla jsem ( zas nekde jinde), ze v ADAC jsou testovany sedacky i na bocni naraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
14.7.15 11:34

@mroe Zákon fyziky? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
14.7.15 12:14

Holky ještě jednou díky, nechtěla bych aby se to zvrhlo v hádku, v podstatě mám asi stejný pohled na věc jako @malinika, prostě když to auto půjde do velkého nárazu tak si myslím že ta „volná“ sedačka zákonitě musí udělat úplně jinej pohyb než tak přiisofixovaná. Ale taky to nemám ničím podložené, jen můj pocit :nevim: Právě uvažuju nad Cybex free fix, kdybyste měl někdo zkušenosti, budu ráda, díky..

http://autosedacky.heureka.cz/…cobblestone/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35425
14.7.15 16:04
@malinika píše:
@mroe Zákon fyziky? ;)

Tak v tom pripade je zvlastni, ze to v tom testu neni videt, ne?

Sedacka mozna udela jinej pohyb, ale neni nikde psano, ze v pripade, ze se pohne s ditetem bude ten pohyb vadit, kdyz je v ni, tak je chraneno mozna lepe… V realu to tezko porovnas, takze se o tom muzeme stejne jen dohadovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
15.7.15 09:41

@mroe Ty testy jsem neviděla, ale opravdu mě začínají zajímat. Mohla bys mi poslat odkaz? (nemyslím to nijak ironicky, jen by mě opravdu zajímalo, jak se ta neisofixová sedačka při tom bočním nárazu chová - třeba potom změním názor ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35425
15.7.15 16:48

http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa
jen jsem to zbezne cetla, videa jsem si neprohlizela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.7.15 11:05

@marmelada78 pokud je v autě isofix tak určitě isofix, ta sedačka tam lépe drží, jak při čelním nárazu, tak i při bočním, a hlavně ta sedačka drží i když v ní není dítě a není připoutána, sedačku bez isofixu i prázdnou musíš poutat, což je opruz, když to budeš dělat třeba dalších 6 let, každé ráno a odpoledne při vození dětí do školky/ školy
a hlavně rozdíl v ceně stejných modelů kat. 15-36 s isofixem a bez je do 1000,– Kč, což za těch 6 let dělá 13,– Kč měsíčně, takže raději připlatit za isofixovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
16.7.15 11:13

@steeve Moc děkuji za reakci, mohla bych ještě poprosit o názor o cybex free fix?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.7.15 11:16

@marmelada78 osobně bych přidal tu pětistovku a šel do Römer Kidfix SL: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… je větší, prostornější a bezpečnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
16.7.15 11:25

@steeve Moc děkuji, dívala jsem se na ni ale nějak se mi tam nezdá že ty isofixy jsou na těch páskách, nevadí to ničemu? Omlouvám se za dotazy ale dost v tom plavu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.7.15 11:48

@marmelada78 nejsou to kovová ramena, jako u jiných typů isofixových sedaček, ale používá to třeba i Concord, no a vzhledem k tomu že v testech 2015 je Kidfix SL vítěz, tak na bezpečnost to vliv nemá,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
14.11.15 20:25

@steeve chtěla bych se prosím zeptat, lze použít http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… tuto sedačku do auta bez izofixu? Potřebuji sedačku 15-36kg, ale aby se dala použít s isofixem i bez. Dosud jsme měli Cybex Juno fix. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.11.15 08:26

@IIveetaa všechny sedačky kat. 15-36 s isofixem se dají použít i do auta bez isofixu, takže i tato

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí