Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den, mam mesicni holcicku a jako prvorodicka samozrejme neustale googlim a hledam. Potrebovala bych poradit, kdy dat do kocarku podzimni fusak, jestli uz ted pri tech 18-20 stupnich. Nerada bych, aby male bylo horko nebo naopak zima, ale my jsme s pritelem oba hodne otuzili (v loznici vetrame 365 dni v roce, dokud neni snih, nosime kratasy, koupeme se ve 12 stupnich v rybniku…proste blazni), takze to absolutne nedokazu odhadnout. Dekuju za reakce
@Lucka2410 Malé děti nemají ještě vyvinutou termoregulaci, jestli je jí horko nebo zima poznáš, když sáhneš na zátylek - měl by být teplý, ale ne horký a zpocený/studený. Už je to nějaký ten pátek co děti byly takhle malé, ale myslím, že jsem dávala podzimní fusak když bylo pod 20 stupňů, jinak jsem jenom přikrývala dekou podle toho, jak byli teplí/studení za krkem.
Pro měsíční bych nějaký podzimní dala. Takovou tu deku fusak nebo se dá koupit pletený. Ty jsou i krásné.
@Kelsey píše:
https://mollio.cz/…k-toddler-2/?…
Tento myslím.
toto při 18stupních? To bych dala tak pod 10stupnu… mi to přijde tedy staršně hrubé. Měsíční miminko bych oblékla do fleesového overálku a přehodila dečkou. Nebo jen tenký fleesový fusák.
@KKK85 píše:
toto při 18stupních? To bych dala tak pod 10stupnu… mi to přijde tedy staršně hrubé. Měsíční miminko bych oblékla do fleesového overálku a přehodila dečkou. Nebo jen tenký fleesový fusák.
To je jen ukázka. Ony jsou i tenké bez podšívky. Jen vyloženě vlna. To máš jak deku.
@Saidy ja zatim davam body s dlouhym rukavem, leginy a decku, mikina ji zatim trochu vadi, vzdycky, kdyz ji mela, tak rvala. Jinak fusak mam tento
@Kelsey píše:
To je jen ukázka. Ony jsou i tenké bez podšívky. Jen vyloženě vlna. To máš jak deku.
tak jen vlna ano.
@Lucka2410 dát ho do kočárku můžeš a uvidíš, při nejhorším ho rozepneš a bude na něm jenom ležet kdyby jí bylo horko, to se postupně vychytá ![]()
Já měsíční vozila v rychlozavinocačce, tu rozepínala nebo zapínala dle potřeby, nebo jsem přidávala deku, pokud byla zima. Byl tedy březen, ale teploty podobné.