Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kultivaci, myslím, dělá gynekolog jednou ročně. To by si už věděla, kdyby jsi to měla 5 let.
Tak tak, na gynde dělají testy pravidelně. Spíš bych být tebou přemýšlela, kdes k tomu přišla? A co přítel? ![]()
@Makito @Lainaire8 Ne, tyhle testy se při bezpříznakovém průběhu pravidelně fakt nedělají, jsou docela drahé.
Zakladatelko, obojí skutečně můžeš mít už hodně dlouho.
Ureaplasma není až takový problém, podle posledních průzkumů je součástí běžné vaginální mikroflory až u 80% sexuálně aktivních žen a sama o sobě, pokud nedělá problémy (časté záněty močáku apod) neplodnost nezpůsobuje.
Horší jsou ty chlamýdie, které mohou způsobit srůsty vejcovodů a to je pak příčinou neplodnosti.
Léčba antibiotiky může, ale taky nemusí zabrat, zejména u té ureaplasmy, pokud jí máš chronicky. Pokud chlamydie způsobily srůsty vejcovodů, tak ani po vyléčení už přirozeně neotěhotníš.
@Lainaire8 píše:
Tak tak, na gynde dělají testy pravidelně. Spíš bych být tebou přemýšlela, kdes k tomu přišla? A co přítel?
Nedělají. Dělá se pravidelně jen cytologie. Testy na pohlaví choroby se dělají jen v případě podezření.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
omlouvám se, že vkládám anomymně, ale je to velmi choulostivé téma pro mě…
Snažíme se o miminko a chodíme do CAR, tam si vyžádali stěr na kultivace… No a bohužel ureaplasma a chlamydie byly pozitivní… Jsem z toho trochu vystresovaná, protože to můžu mít už min. 5 let… ale nikdy jsme nepociťovala, žádné problémy… a nyní se všude dočítám, že to způsobuje neplodnost… a ještě ke všemu teď stresuju, když mám tyhle pohlavní nemoci, ať nemám i něco horšíhoMěly jste tyhle nemoci současně a otěhotněly po vyléčení?
Myslela jsem, že tohle řešit nikdy nebudu… ale jak se říká nikdy neříkej nikdy…
neboj to je častý nález, přeléčí tě a bude to ok
chlamydie má dnes kde kdo, přítele jistě nepodezírej, oni jsou to fakt mršky a chytnout se dají snadno. Horšího bych se nebála, pokud jsi někdy neměla pohlavní styk s někým neznámým. teď tě přeléčí, dobré by bylo i partnera a uvidíte. Konzultuj to dále v CAR oni ti řeknou víc. Ale fakt se tím tolik netrap ![]()
Děkuju za příspěvky
… jsem zvedava jak to dopadne, jsem strasna stresařka a uplne me to vykolejilo
… no ted mame oba nasazene antibiotika a pak jsem ji rekla ze bych chtela kontrolni ster tak uvidime…
Ehm me taky prisli na chlamidye nahodou v caru a nikdy jsem zadne potize nemela… Teda az na to netehotenstvi
Byla jsem na hysteroskopii a rozrusovali mi postchlamidyalni srusty. Nocni mura. Kde jsem k tomu prisla, fakt nevim. A pry se muze clovek nakazit lehce, ani o tom nevi. V saune, z hoteloveho rucniku, z prkynka na wc apod.
Ahoj holky,
Měly jste tyhle nemoci současně a otěhotněly po vyléčení?
omlouvám se, že vkládám anomymně, ale je to velmi choulostivé téma pro mě…
Snažíme se o miminko a chodíme do CAR, tam si vyžádali stěr na kultivace… No a bohužel ureaplasma a chlamydie byly pozitivní… Jsem z toho trochu vystresovaná, protože to můžu mít už min. 5 let… ale nikdy jsme nepociťovala, žádné problémy… a nyní se všude dočítám, že to způsobuje neplodnost… a ještě ke všemu teď stresuju, když mám tyhle pohlavní nemoci, ať nemám i něco horšího
Myslela jsem, že tohle řešit nikdy nebudu… ale jak se říká nikdy neříkej nikdy…