Pohlavní nemoci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.6.18 13:21

Pohlavní nemoci

Ahoj holky,
omlouvám se, že vkládám anomymně, ale je to velmi choulostivé téma pro mě…
Snažíme se o miminko a chodíme do CAR, tam si vyžádali stěr na kultivace… No a bohužel ureaplasma a chlamydie byly pozitivní… Jsem z toho trochu vystresovaná, protože to můžu mít už min. 5 let… ale nikdy jsme nepociťovala, žádné problémy… a nyní se všude dočítám, že to způsobuje neplodnost… a ještě ke všemu teď stresuju, když mám tyhle pohlavní nemoci, ať nemám i něco horšího :( Měly jste tyhle nemoci současně a otěhotněly po vyléčení?
Myslela jsem, že tohle řešit nikdy nebudu… ale jak se říká nikdy neříkej nikdy… :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
802
21.6.18 13:25

Kultivaci, myslím, dělá gynekolog jednou ročně. To by si už věděla, kdyby jsi to měla 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
21.6.18 13:27

Tak tak, na gynde dělají testy pravidelně. Spíš bych být tebou přemýšlela, kdes k tomu přišla? A co přítel? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
21.6.18 13:34

@Makito @Lainaire8 Ne, tyhle testy se při bezpříznakovém průběhu pravidelně fakt nedělají, jsou docela drahé.

Zakladatelko, obojí skutečně můžeš mít už hodně dlouho.
Ureaplasma není až takový problém, podle posledních průzkumů je součástí běžné vaginální mikroflory až u 80% sexuálně aktivních žen a sama o sobě, pokud nedělá problémy (časté záněty močáku apod) neplodnost nezpůsobuje.
Horší jsou ty chlamýdie, které mohou způsobit srůsty vejcovodů a to je pak příčinou neplodnosti.

Léčba antibiotiky může, ale taky nemusí zabrat, zejména u té ureaplasmy, pokud jí máš chronicky. Pokud chlamydie způsobily srůsty vejcovodů, tak ani po vyléčení už přirozeně neotěhotníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
21.6.18 13:35

@histep díky za info :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.6.18 13:35
@Lainaire8 píše:
Tak tak, na gynde dělají testy pravidelně. Spíš bych být tebou přemýšlela, kdes k tomu přišla? A co přítel? :nevim:

Nedělají. Dělá se pravidelně jen cytologie. Testy na pohlaví choroby se dělají jen v případě podezření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24168
21.6.18 13:36
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
omlouvám se, že vkládám anomymně, ale je to velmi choulostivé téma pro mě…
Snažíme se o miminko a chodíme do CAR, tam si vyžádali stěr na kultivace… No a bohužel ureaplasma a chlamydie byly pozitivní… Jsem z toho trochu vystresovaná, protože to můžu mít už min. 5 let… ale nikdy jsme nepociťovala, žádné problémy… a nyní se všude dočítám, že to způsobuje neplodnost… a ještě ke všemu teď stresuju, když mám tyhle pohlavní nemoci, ať nemám i něco horšího :( Měly jste tyhle nemoci současně a otěhotněly po vyléčení?
Myslela jsem, že tohle řešit nikdy nebudu… ale jak se říká nikdy neříkej nikdy… :,(

neboj to je častý nález, přeléčí tě a bude to ok :) chlamydie má dnes kde kdo, přítele jistě nepodezírej, oni jsou to fakt mršky a chytnout se dají snadno. Horšího bych se nebála, pokud jsi někdy neměla pohlavní styk s někým neznámým. teď tě přeléčí, dobré by bylo i partnera a uvidíte. Konzultuj to dále v CAR oni ti řeknou víc. Ale fakt se tím tolik netrap :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.18 14:03

Děkuju za příspěvky :) … jsem zvedava jak to dopadne, jsem strasna stresařka a uplne me to vykolejilo :( … no ted mame oba nasazene antibiotika a pak jsem ji rekla ze bych chtela kontrolni ster tak uvidime…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.18 14:42

Ehm me taky prisli na chlamidye nahodou v caru a nikdy jsem zadne potize nemela… Teda az na to netehotenstvi :roll: Byla jsem na hysteroskopii a rozrusovali mi postchlamidyalni srusty. Nocni mura. Kde jsem k tomu prisla, fakt nevim. A pry se muze clovek nakazit lehce, ani o tom nevi. V saune, z hoteloveho rucniku, z prkynka na wc apod.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex