Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
mám 2 dotazy, ať nezakládám zbytečně 2 témata:
Díky předem. Katka
Ahojky!!! Ten pohcovač neporadím - spíš si také nechám poradit od jiných ![]()
Na ty mušky jsem si pořídila jablíčko od Biolitu. Stojí asi 100,– a vydrží měsíc. Zkoušela jsem i vychytávky z internetu, ale nefungovalo nic. Pak jsem koupila tohle a používám ho asi rok… Mušku jsem tu neviděla ![]()
Vypadá to takhle: http://biolit.cz/search.asp?…
Vyzkouším
. Já měla mušky snad 1× před rokem a zmizly nějak samy během pár dnů. Nechápu, odkud se berou
, nikde zbytky jídla, nic vylitého, koš vynáším denně ![]()
A díky Luci za TIP ![]()
ad 1) nevím - nepoužívám - neporadím
![]()
ad 2) nakapej do misky citronovou šťávu, nebo třeba trochu vína, jablečného octa - prostě cokoli, co je kyselé, přidej několik kapek jaru a přetáhni misku potravinovou fólií
udělej do fólie několik direk (třeba tlustší jehlou). Ono to mušky naláká dovnitř, zpátky už díru obvykle nenajdou a hlavně v tekutině s jarem se utopí
Zaručeně to funguje. Od té doby, co o tomhle vím, kdykoli se doma objeví, použiju to a do dvou dnů není doma ani jedna
![]()
na octomilky a jiné mušky jde také použít levná varianta - nalít do skleničky trochu vína a mušky se tam chytí. osobně vyzkoušeno ![]()
dále mám vyzkoušené takové žluté trojúhelníčky, jsou z obou stran lepivé a stačí je zapíchnout do hlíny u kytek a nebo zavěsit na šůrku. nevím jak se přesně jmenují, ale v tom balení jsou 3 a stojí asi 50 kč.
sandrik píše:
ad 1) nevím - nepoužívám - neporadím![]()
![]()
ad 2) nakapej do misky citronovou šťávu, nebo třeba trochu vína, jablečného octa - prostě cokoli, co je kyselé, přidej několik kapek jaru a přetáhni misku potravinovou fólií
udělej do fólie několik direk (třeba tlustší jehlou). Ono to mušky naláká dovnitř, zpátky už díru obvykle nenajdou a hlavně v tekutině s jarem se utopí
Zaručeně to funguje. Od té doby, co o tomhle vím, kdykoli se doma objeví, použiju to a do dvou dnů není doma ani jedna![]()
koukám, že máš stejný typ, ale byla si rychlejší. mohu se jen zeptat, proč tam dáváš ten jar? u nás to zabralo i bez něj, mušky se utopily a během dvou dnů byly pryč
Katrinka píše:Díky předem. Katka
- Je to 2 dny, co se mi zničehonic objevily v kuchyni potravinové mušky, nemůžu na lince ani nechat čaj s hrnkem, hned ho obsypou
Kuchyň mám jak klícku, tak to nějak nechápu, proč se tam teď objevily
Co na ně účinného?
Katko, já ty mušky měla v kuchyni přes léto, byla jsem z nich nešťastná, nepomohlo nic, stříkat nějaký sajrajt jsem nechtěla kvůli malému…Nakonec jsem si natrhala a nechala usušit levanduli a mušky fakt zmizely…od té doby se neukázaly.....
Pro změnu mi teď do baráku lítají hnusné můry
, ikdyž máme všude sítě proti hmyzu.....Jak je zima, tak se stahují do tepla, ale nevím kudy…je to hnus
mám z nich fobii ![]()
Marketa_Fialova píše:koukám, že máš stejný typ, ale byla si rychlejší. mohu se jen zeptat, proč tam dáváš ten jar? u nás to zabralo i bez něj, mušky se utopily a během dvou dnů byly pryč
jak jsem dostala tak předávám
nezkoušela jsem to jinak, hlavní je, že to funguje
a pokud to funguje i bez jaru tak super ![]()
Na mušky - do malé skleničky, klidně od přesnídávky dám kousek ovoce a sirupu, uzavřu a jehlou udělám dírky, takové, aby se muška dostala dovnitř ale už ne ven
Zrovna v pondělí jsem to dělala a dneska už kuchyně bez mušek
Levné a funguje ![]()
LAPAREN,
nový český patentovaný výrobek na pohlcování pachů. Cena na internetu cca 129,– Kč, účinnost na 100m3 je cca 2 až 3 měsíce, dle údajů výrobce, bez vlastní zkušenosti
Ambi pur je spíš osvěžovač vzduchu než pohlcovač pachu. Pokud se chceš zbavit zápachu, tak na to je mnohem lepší třeba pohlcovač, co má alp. Mají moc příjemné vůně a hlavně fungují.
Je fakt že by se nám něco takového hodilo do předsíně, kde máme boty a jsou tam prostě cítit :/
@Karolinka95 Nebo zkusit přímo ten sprej do bot co mají na pohlcení zápachu