Pohlcovač pachu v kuchyni?

3011
3.9.10 13:24

Pohlcovač pachu v kuchyni?

Ahoj,

mám 2 dotazy, ať nezakládám zbytečně 2 témata:

1. poradíte z vlastní zkušenosti dobrý pohlcovač pachu-osvěžovač vzduchu, který používáte speciálně v kuchyni a skutečně vydrží :?: Vyzkoušela jsem už hodně různých přípravků, ale žádný nějak necítím :nevim: Teď mám Ambi pur takové ty gelové kuličky v dóze, ale cítím jej jen když si přičicnu zblízka :roll:
  2. Je to 2 dny, co se mi zničehonic objevily v kuchyni potravinové mušky, nemůžu na lince ani nechat čaj s hrnkem, hned ho obsypou :-? Kuchyň mám jak klícku, tak to nějak nechápu, proč se tam teď objevily :?: Co na ně účinného?

Díky předem. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3337
3.9.10 13:38

Ahojky!!! Ten pohcovač neporadím - spíš si také nechám poradit od jiných :wink:
Na ty mušky jsem si pořídila jablíčko od Biolitu. Stojí asi 100,– a vydrží měsíc. Zkoušela jsem i vychytávky z internetu, ale nefungovalo nic. Pak jsem koupila tohle a používám ho asi rok… Mušku jsem tu neviděla :wink:
Vypadá to takhle: http://biolit.cz/search.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
3.9.10 13:54

Vyzkouším :wink: . Já měla mušky snad 1× před rokem a zmizly nějak samy během pár dnů. Nechápu, odkud se berou :nevim: , nikde zbytky jídla, nic vylitého, koš vynáším denně :roll:
A díky Luci za TIP :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20658
3.9.10 14:05

ad 1) nevím - nepoužívám - neporadím :nevim: :-(

ad 2) nakapej do misky citronovou šťávu, nebo třeba trochu vína, jablečného octa - prostě cokoli, co je kyselé, přidej několik kapek jaru a přetáhni misku potravinovou fólií

udělej do fólie několik direk (třeba tlustší jehlou). Ono to mušky naláká dovnitř, zpátky už díru obvykle nenajdou a hlavně v tekutině s jarem se utopí

Zaručeně to funguje. Od té doby, co o tomhle vím, kdykoli se doma objeví, použiju to a do dvou dnů není doma ani jedna :palec: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.10 14:08

na octomilky a jiné mušky jde také použít levná varianta - nalít do skleničky trochu vína a mušky se tam chytí. osobně vyzkoušeno :palec:

dále mám vyzkoušené takové žluté trojúhelníčky, jsou z obou stran lepivé a stačí je zapíchnout do hlíny u kytek a nebo zavěsit na šůrku. nevím jak se přesně jmenují, ale v tom balení jsou 3 a stojí asi 50 kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.10 14:10
sandrik píše:
ad 1) nevím - nepoužívám - neporadím :nevim: :-(

ad 2) nakapej do misky citronovou šťávu, nebo třeba trochu vína, jablečného octa - prostě cokoli, co je kyselé, přidej několik kapek jaru a přetáhni misku potravinovou fólií

udělej do fólie několik direk (třeba tlustší jehlou). Ono to mušky naláká dovnitř, zpátky už díru obvykle nenajdou a hlavně v tekutině s jarem se utopí

Zaručeně to funguje. Od té doby, co o tomhle vím, kdykoli se doma objeví, použiju to a do dvou dnů není doma ani jedna :palec: :pankac:

koukám, že máš stejný typ, ale byla si rychlejší. mohu se jen zeptat, proč tam dáváš ten jar? u nás to zabralo i bez něj, mušky se utopily a během dvou dnů byly pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
3.9.10 14:21
Katrinka píše:
  1. Je to 2 dny, co se mi zničehonic objevily v kuchyni potravinové mušky, nemůžu na lince ani nechat čaj s hrnkem, hned ho obsypou :-? Kuchyň mám jak klícku, tak to nějak nechápu, proč se tam teď objevily :?: Co na ně účinného?
Díky předem. Katka

Katko, já ty mušky měla v kuchyni přes léto, byla jsem z nich nešťastná, nepomohlo nic, stříkat nějaký sajrajt jsem nechtěla kvůli malému…Nakonec jsem si natrhala a nechala usušit levanduli a mušky fakt zmizely…od té doby se neukázaly.....

Pro změnu mi teď do baráku lítají hnusné můry :cert: :cert: :cert: :cert: , ikdyž máme všude sítě proti hmyzu.....Jak je zima, tak se stahují do tepla, ale nevím kudy…je to hnus :poblion: :poblion: mám z nich fobii :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20658
3.9.10 14:37
Marketa_Fialova píše:koukám, že máš stejný typ, ale byla si rychlejší. mohu se jen zeptat, proč tam dáváš ten jar? u nás to zabralo i bez něj, mušky se utopily a během dvou dnů byly pryč

jak jsem dostala tak předávám :D nezkoušela jsem to jinak, hlavní je, že to funguje
a pokud to funguje i bez jaru tak super :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
3.9.10 14:53

Na mušky - do malé skleničky, klidně od přesnídávky dám kousek ovoce a sirupu, uzavřu a jehlou udělám dírky, takové, aby se muška dostala dovnitř ale už ne ven :) Zrovna v pondělí jsem to dělala a dneska už kuchyně bez mušek :) Levné a funguje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavilek
4.7.11 09:54

LAPAREN

LAPAREN,

nový český patentovaný výrobek na pohlcování pachů. Cena na internetu cca 129,– Kč, účinnost na 100m3 je cca 2 až 3 měsíce, dle údajů výrobce, bez vlastní zkušenosti

• Citovat
  • Upravit
AnettkaMalus
16.9.20 12:25

Ambi pur je spíš osvěžovač vzduchu než pohlcovač pachu. Pokud se chceš zbavit zápachu, tak na to je mnohem lepší třeba pohlcovač, co má alp. Mají moc příjemné vůně a hlavně fungují.

• Citovat
  • Upravit
Karolinka95
4.10.20 23:01

Je fakt že by se nám něco takového hodilo do předsíně, kde máme boty a jsou tam prostě cítit :/

• Citovat
  • Upravit
AnettkaMalus
6.10.20 05:58

@Karolinka95 Nebo zkusit přímo ten sprej do bot co mají na pohlcení zápachu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny