Po vzkypění polévky na plotně odešla trouba...

3011
2.9.10 15:49

Stalo se to někomu-trouba?

Ahoj,
minulý týden mi o víkendu vyskypěla polévka, nic zvláštního, stane se někdy snad každé z nás :roll:, ale…Máme vestavěnou troubu nad ní sklokeramickou indukční desku. A jak tak polévka vyskypěla, přestala trouba fungovat, na display svítily všechny kontrolky a od té doby nejde :cert:
Opravář, který dnes dorazil, konstatoval, že se dostala tekutina se do „meziprostoru“ a přímo do elektroniky trouby :roll:. Oprava prý bude stát
7 000 Kč :evil: :-( .
No paráda, trouba stará 2 roky. Doporučil mi rovnou koupit novou a prý se zaměřit na to, ať nemá elektroniku umístěnou vepředu hned za panelem, ale to prý mý žádný prodejce neřekne, poněvadž to výrobci neuvádí. Samozřejmě mě přesvědčoval, že troubu tedy musím koupit u nich, že mi přesně řekne který typ takto elektroniku má umístěnou, ale že nikdo jiný někde v prodejně mi tuto informaci neřekne :nevim: Nějak se mi to nezdá.

Tak by mě zajímalo, zda se to už někomu stalo :?: Vždyť se přeci může stát každému, že něco při vaření vyskypí, a trouba je hned na odpis, není to binec ? Jsem z toho pěkně naštvaná. Jak takovou trobu vlastně sehnat :?: Nemáte náhodou TIP :?: :wink:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
2.9.10 16:00

Co zavolat jiného opraváře? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
2.9.10 16:02

To už mě taky napadlo, jestli nechce jen z lidí tahat peníze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
2.9.10 16:06

nestalo se mi to , ale opravdu je mozne, ze to nateklo k elektronice, je velice citliva a je mozne, ze by se to muselo vsechno vymenit a tudiz je lepsi koupit novou troubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.9.10 16:07

Mně se to zdá divný, ale zas chápu, jestli se zničil nějaký panel, tak že výměna může být drahá. Co máš za značku trouby? Až přijde drahouš domů, zeptám se, jestli by nevěděl. Není sice elektrikář, ale v Moře a Gorenje se už vrtal. A kurnik, snad by ty trouby měly dělat tak, aby tam nenateklo :cert: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
2.9.10 16:09
Gina108 píše:
A kurnik, snad by ty trouby měly dělat tak, aby tam nenateklo :cert: :nevim:

To jsem si do dneška taky říkala! Máme Fagor :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
2.9.10 16:11

asi bych se k tomu taky přikláněla. I když pokud to tak opravdu je, tak oprava elektroniky je vždycky velmi drahá u jakéhokoli spotřebiče a vždycky to zavání koupí nového :-? Mně jen měnili termostat a to ještě ne originál a stálo to 1400,– Takže ceně bych i možná věřila, ale ten ostatní přístup se mi taky nezdá. No i na tu cenu není od věci se poptat na víc místech. Jen si tak říkám…proč to teda dělají takhle ve předu, kde je tak snadné to zlikvidovat???? Proč to zrovna preventivně neudělají někde dál a hlavně nějak líp zabezpečené…
Ale jestli chceš aspoŇ trochu potěšit…já si minulý týden zlikvidovala fritˇák :zed: to sice není taková položka a už ho máme osm let, ale i to naštvalo, prtoože teď hlavně vůůůůbec není vhodná doba cokoli pořizovat (manžovi už dluží tři výplaty a z mé mateřké nezůstavá po poplatcích skoro nic). Zapla jsem ho do elektriky prázdný, bez oleje. Hlavně že jsem chvíli před tím utíkala znovu do obchodu kvůli tomu oleji, byl nachystaný hezky vedle friťáku a já to nakonec prdnu do zásuvky prázdné. Blbec no. Ale já se bez friťáku nějakou chvíli obejdu, s tou troubou je to horší no. Tak přeju dobré pořízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17983
2.9.10 16:25

Zkušenost s tím nemám, bohužel neporadím. Ale říkám si teda, že je to o důvod víc v nový kuchyni pořídit vestavnou troubu ve sloupku s MW místo pod varnou deskou. Akorát mi ji naprojektovali vedle lednice a to se nějak nezdá, lednice a vedle trouba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
2.9.10 16:31

Ahoj, taky se mi podařilo odepsat elektronický panel :zed: , ale měli jsme troubu ještě v záruce a opravář byl šikovný - takže se to uhrálo na záruku.Jinak by stál přes 5 tis.Kč. Troubu máme zn.Mora. Od té doby si dávám jo bacha aby mi nic nepřeteklo z varné desky dolů (trouba už není v záruce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
trix
2.9.10 16:35

Ahoj,
zdá se mě to pěkně divné a ještě oprava za 7000? Tak to je nová trouba, ale každopádně lhal, protože v každé prodejně ti musí říct o výrobku kde co má, je to v plánech, jediné co se můžeš přesvědčit jestli nelhal už v tom umístění elektroniky to určitě najdeš na netu, když zadáš váš typ, fagor si myslím že je značka dobrá ta by nemusela tak rychle odejít. Zkus se schválně podívat někam na net na vnitřek vaší trouby a pak třeba pár jiných co tě napadne jestli mají vůbec jinak uloženou tu ovládací elektroniku, protože já bych řekla že to mají trouby stejně, odkud vedou tlačítka tam vede přece ovládací elektronika to se mi zdá divné, zkus se přiučit na netu a klidně taky fakt sehnat jiného opraváře tenhle bych řekla že chce jen taha prachy, protože oprava pomalu tak drahá jak trouba to je mazec.
Ahoj Trix (nejde přihlásit tak hold anonym)

• Citovat
  • Upravit
trix
2.9.10 16:37

Možná najdeš umístění elektroniky i v něčem co jste dostali k troubě, my to třeba měli i u levného rádia, jedné televize i blbého volkmena už kdysi, takové malované plánky s drátkama.

• Citovat
  • Upravit
9943
2.9.10 18:16
Eliška píše:
Zkušenost s tím nemám, bohužel neporadím. Ale říkám si teda, že je to o důvod víc v nový kuchyni pořídit vestavnou troubu ve sloupku s MW místo pod varnou deskou. Akorát mi ji naprojektovali vedle lednice a to se nějak nezdá, lednice a vedle trouba :think:

no trouba by právě neměla být vedle lednice, to mi říkal i náš stolář, co nám dělal kuchyň (já si ji navrhovala sama, on mi to vždycky jen zkontroloval a řekl, co kde má a nemá být) a tohle právě dobré není, tak se divím, že ti to vůbec navrhli. Já jsem mezi to dala ještě jednu skříňku a pak teprve troubu. Sice jsem kvůli tomu musela zase překreslit celé plány :-) ale co by člověk neuděla, aby to dobře fungovalo. Ta lednička se od té trouby zbytečně zahřívá a minimálně má větší spotřebu, páč se musí častěji zapínat, aby se ochladila. Sice nepečeš asi denně, ale já bych to tam nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1859
2.9.10 18:57

Maličko OT snad prominete. K té troubě vedle lednice, oni to ty potvory v kuchyňských studiích tak umisťují protože to vypadá lépe :cert: ale z praktického hlediska je to na ..dvě věci …taky nám to tak navrhli, tak jsem řekl,že ani náhodou že to musí prohodit s tou výsuvnou skříní, chvíli si baba čertila že to nebude vypadat tak hezky, ale na to jí kašlu hodit lednici vedle trouby můžoufakt je píp…m

Jinak si myslím že konzultace s jiným opravářem určitě není špatný nápad. Přece jen to bude jiný názor a kdo ví… :nevim: Chování toho prvního mi přijde podivné …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.9.10 19:10

Opravář může mít čistě teoreticky pravdu. A domácí spotřebiče nejsou navrhované a montované vodotěsně - tam jde o to, aby to u výrobní linky dokázala smontovat i cvičená opice (někteří spoluobčané prominou… :oops: ).Viděl bych jako nejjednodušší řešení - koupit úplně novou troubu a k varné desce si nechat vyrobit nerezovou lemovací lištu - takový okap alias rýnu, jak říkáme na Kyjovsku. Pak se opakování té události nemusíš bát. Poinformovat se, kdo v okolí dělá kuchyňské a koupelnové doplňky z nerezového plechu; je to relativně častá výroba, sám jsem byl překvapený. A kousek nerezového plechu tloušťky 0,6 milimetru by i s prací mohl vyjít na trochu víc jak tři stovky. Myslím, že za ten klid to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný