Dvoupokojový byt pro čtyři

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.8.10 09:56

Dvoupokojový byt pro čtyři

Píšu anonymně, protože ještě nikdo na emiminu neví, že čekám druhé miminko (ale stejně to asi dnes svým spoludiskutujícím napíšu, protože to nemůžu vydržet :lol: )

Včera jsem zjistila, že jsem těhotná :srdce: . Jsem v 6. týdnu, takže miminko přijde na svět někdy v dubnu 2011. To bude naší dcerce rok a sedm měsíců. Možná to řeším zbytečně moc brzo, ale… Bydlíme v dvoupokojovém panelákovém bytě. Nyní spíme s dcerou v ložnici a druhý pokoj funguje jako obývák a pracovna. Marně ale přemýšlím, jak to udělat, až budeme 4. Napadá vás řešení? Máme spát všichni čtyři v ložnici? Je to reálné? Nebude starší dítě rušeno mladším (nebo obráceně :-) )? Nebo máme dcerce udělat už vlastní pokojík a my spát s miminkem v obýváku (to bychom ale museli spát leda na rozkládací pohovce, kterou nemáme a navíc mě to děsně odrazuje - mám problémy se zádama, tak bych potřebovala kvalitní spaní…)? Ale kde budeme potom s manželem trávit volný čas, když budou obě děti večer spát (krásná představa :-) )? V kuchyni?

No, mám toho plnou hlavu, jsem asi blázen :oops: . Napadá vás nějaké dobré řešení?

Díky za odpovědi :kytka: !

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6512
31.8.10 10:04

Ja mam teda jenom jedno dite, ale uz vetsi, takze se tak nejak vyvrbilo, ze mala potrebovala svuj klid (Pritel desne chrape a malou to budilo :roll: :mrgreen: ), tak jsme normalne prestehovali nasi dvojpostel do obyvaku a stul s PC (cili pracovnu :lol: ) do pokoje k dceri…
No, kdyby prislo mimo, tak s nami asi bude muset byt v obyvaku :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.10 10:06

Máme byt 1 a 1/2 +1. Celkem 60 m ob.plochy. Celý život uzpůsobuji byt dětem,ted´čekám třetí. Postupně jsme odbourali příčku mezi kuchyní a tím půlpokojem,kde dřív byla starší dcera, tu přestěhovali spolu s mladší do velkého pokoje,zařídili patrovou postelí u Ikea-ta 140 cm na šířku,pod ní psací stůl a nábytkem vhodným jak pro ně,tak úlož. prostorem vhodným i pro nás. Vlezla se nám tam i sedačka:-) Ale tu nepovažuji za nutnou,návše´těvy k nám zas tak často nechodí a stejně chcou povětšinou sedět v kuchyni…Z kuchyně se stal velký obytný prostor,kde i my máme patrovku,pod ní byl pc kout,tedˇtam bude komoda a postýlka pro mimi.Časem půjde mmimi zase do velkého a k nám pod patrovku zpět pc kout… Nejstarší z dětí už je z domu,takže stále jsme 4,jako vy.
Sedačku bych vyhodila,když si to vezmeš kolem a kolem,jak často máte doma návševy? Nezabírá zbytečně místo? Raděj bych udělala pokojík pro starší,s výhledem na uložení a pobyt i mladšího, další pokoj atˇje vaše soukromí. Nebo probourat zed s kuchyní jak my,jeden dětský,druhý obytný prostor s možností spaní pro vás a denní dění pro rodinu …

• Citovat
  • Upravit
27248
31.8.10 10:07

Asi bych to vyřešila, tak, že bych pořídila kvalitní rozkládací gauč a nebo jsem onehdá v jednom obchodě(bohužel si nepamatuju kde) viděla prodávat takovou tu postel, co se uklidí do skříně. No miminko bych zatím nechala spát s váma v obýváku a dcerku zvlášť, pozdějí miminko dala do pokojíku k dceři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
31.8.10 10:10

Já bych to taky vyřešila tou postelí,co se sklopí do skříně,najdeš na netu určitě.Můžeš mít kvalitní rošt a matraci.Asi to nebude nejlevnější,ale je to investice do zdraví na X let.a místa bude habakuk :palec:

Příspěvek upraven 31.08.10 v 10:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.10 10:11

ahoj, jsem v uplne stejne situaci, bydlime v 2+kk (takze ani kuchyn nemame zvlast) a v unoru cekame druhe mimco :pankac: taky premyslim, jak to udelat. zatim ziju v naivni predstave, ze budem spat vsichni 4 v loznici (i kdyz nevim, jak se tam vlezeme), abychom meli aspon jednu mistnost volnou, ale jinak to zatim neresim. preju si, at je mimco ok, a vse ostatni se bude resit az po porodu :-P

• Citovat
  • Upravit
14015
31.8.10 10:11

Tak k velikosti bytu, moje kamarádka se třemi dětmi (ale ona je fakt výjimečná baba) v panelákovém dvoupokojáku mi jednou vysvětlila, že „dobrý lidí se vejde…“ :lol: , tak se toho neboj.

A ke čtyřem lidem v ložnici - v pohodě. První dvě děti máme o rok a devět měsíců a kluky jsme, ač bydlíme v 3+1, přestěhovali až při narození třetího dítka. U nás doma tedy to bývá tak, že v noci neruší miminko, ale ruší starší sourozenec/sourozenci (ječí ze spaní :zed: ).

Přeju hodně štěstí, budete mít krásný věkový rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
31.8.10 10:13

Gratuluji :kytka: :kytka: :kytka:
Taky záleží na tom, jak je starší dítě odolné proti hluku. My s Myšákem žili do jeho cca 1 roku v dvougarsonce (kuchyň+obývák) Spali jsme na rozkládacím gauči, ale koupili jsme dražší, který je vhodný pro každodenní spaní (má uvnitř lamely, takže i moje záda to snášela dobře) čas jsme trávili normálně v obýváku, kde byla i postýlka, teď v domečku spíme stejně všichni v jednom pokoji a představa, že by měl Míša svůj pokoj i na spaní mi přijde jako utopie, spát s náma snad bude asi až do patnácti i s miminem :think: :lol: Takže já bych tu vaši situaci neviděla jako problém, dá se obojí - i spát na gauči, i všichni v jednom pokoji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.8.10 10:15

pokoj bych nechala dětem a sama bych s manželem měla spaní v obýváku (sklápěcí postel nebo rozkládací sedačka)

(jinak jsme bydleli v 1+1 a bylo o tak blbě řešené, že jsme do 18m mladší dcery spali všichni v jedné místnosti - pak jsme se stěhovali a holky maj svůj pokoj - a vidím výhodu právě v tom, že od narození byly spolu, takže se vlastně pak ani nerušily…o tom, že jsme v ložnici v noci luxovali milionkrát plnej nos nemluvě - nemuseli jsme pak řešit sestěhování)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
31.8.10 10:15

…jeste jsem puvodne premyslela o variante, ze udelam v obyvaku detem takovy detsky kout, ale zase by byl problem s travenim veceru a navic obyvak je pruchozi do kuchyne. No a tak se mi zda varianta, kteoru jsme nakonec zvolili za organizacne nejvyhodnejsi a a navic bez bourani a kupovani noveho nabytku…
Navic jsem mela puvodne pro dceru koupenou ruzovou barvu, tak jsem ji nakonec pouzila v obyvaku :lol:

Příspěvek upraven 01.04.11 v 15:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
31.8.10 10:17

Ahoj, my čekáme na prosinec druhé, staršímu bude 20 měsíců a zatím máme v plánu zůstat všichni v ložnici. Máme sice jeden pokoj volný, ale syn se ještě v noci budí, takže spát sám by nemohl. Zkrátka nafoukneme ložnici, aby se nám tam vešla ještě jedna postýlka :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.10 10:17
Anonymní píše:
Máme byt 1 a 1/2 +1. Celkem 60 m ob.plochy. Celý život uzpůsobuji byt dětem,ted´čekám třetí. Postupně jsme odbourali příčku mezi kuchyní a tím půlpokojem,kde dřív byla starší dcera, tu přestěhovali spolu s mladší do velkého pokoje,zařídili patrovou postelí u Ikea-ta 140 cm na šířku,pod ní psací stůl a nábytkem vhodným jak pro ně,tak úlož. prostorem vhodným i pro nás. Vlezla se nám tam i sedačka:-) Ale tu nepovažuji za nutnou,návše´těvy k nám zas tak často nechodí a stejně chcou povětšinou sedět v kuchyni…Z kuchyně se stal velký obytný prostor,kde i my máme patrovku,pod ní byl pc kout,tedˇtam bude komoda a postýlka pro mimi.Časem půjde mmimi zase do velkého a k nám pod patrovku zpět pc kout… Nejstarší z dětí už je z domu,takže stále jsme 4,jako vy.
Sedačku bych vyhodila,když si to vezmeš kolem a kolem,jak často máte doma návševy? Nezabírá zbytečně místo? Raděj bych udělala pokojík pro starší,s výhledem na uložení a pobyt i mladšího, další pokoj atˇje vaše soukromí. Nebo probourat zed s kuchyní jak my,jeden dětský,druhý obytný prostor s možností spaní pro vás a denní dění pro rodinu …

My právě sedačku nemáme :-) . Přijde nám zbytečná… Máme jen dvě pohupovací ikeácký křesla. Taky nemáme televizi, koukáme na filmy na počítači, takže když bychom počítač přestěhovali k dcerce, tak se večer ani na film kouknout nemůžem. A taky mi nějak nesedí to spaní na patrové posteli :nevim: . Asi jsem vybíravá, co? Když si představím, jak několikrát za noc slízám dolů, abych nakojila miminko…

Vypadá to, že jsem všechno, cos mi napsala, zavrhla… Ale není to tak, jen si to tak sumíruju všechno v hlavě. Moc děkuju za nápady!!!

• Citovat
  • Upravit
6512
31.8.10 10:18

Jo, jeste nekdy casem oddelim postel od obyvaci casti nejakym paravanem nebo roletou, uvidime :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gold45
31.8.10 10:19

Taky z toho bydlení mám hlavu v „pejru“ … jsem rozvedená, z předchozího manželství mám dvě děti (holku 13 let a kluka 9 let), teď k tomu bude mimísek, byt mám 3+1, ale když si představím ty věkové rozdíly všech tří dětí, které budou muset být spolu v jednom pokojíku, tak si to dost dobře nedokážu představit, nehledě na to, že dřív mívali každý svůj velký pokojík, dokud jsme bydleli jinde a teď v podstatě nemají ani jakýs-takýs svůj kouteček :-(
Až malému miminku, co se narodí bude např. 6 let, tak synovi bude 15 let a dceři dokonce 20 let, to je skoro jak kdyby spolu v pokojíku museli být různé generace … ale nic jiného mě zatím nenapadá :-(
Jo, a ještě máme fenku jorkšíra, to aby toho nebylo málo …

Příspěvek upraven 31.08.10 v 10:24

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.10 10:20

Tak to my jme dřív bydlely v 1+1 předělaný na 2+kk 38,9 m čtver.2děti a my dva+pes.Když byl jen syn tak měl malinký pokoj pro sebe,pak se narodila dcera a ta byla s náma ve větším pokoji kde byl jídelní stůl,sedačka a postele :roll: Kolem roku dcery jsme dětem dali velký pokoj a my šli do toho pidi,jídelní stůl i postele šli pryč a koupil se gauč na kterém jsme spaly,měli jsme tam jen tv stolek,kytky a takovou polici,jedlo se u konferenčního stolku.Ty máš ale děti malé,tak bych je zatím nechala u sebe,a až budou větší tak bych jim udělala vlastní pokoj,ten největší,obývák není potřeba,návštěva může klidně sedět v kuchyni,nebo prostě kde to jde.Holt to prostě jinak nejde,a komu se to nelíbí ať na návštěvu nechodí :lol:
A můžu ti říct,že kolikrát nám s manželem hrabalo,že je málo prostoru,teď máme byt 120m a nějak se tu ztrácíme,každý má sice svůj prostor,ale vzpomínáme na ten malinký byteček,Bydlely jsme tam 13 let.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný