Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte holky, o nočníku tu bylo hodně, jak dítě naučit a tak, ale spíš řeším jiný problém.
Rozhodla jsem se, že do toho praštíme a už zkusíme,ale nějak nemám organizaci co se týče domácnosti.
Když se vám dítě počůralo, pokakalo, co s tím?? No oprat je jasné, ale odmočily jste to a pak praly na druhý den, nebo počkaly až toho bude míc nebo jak. Už se mi stalo, že jsem si tak nechala prádlo a pak už skvrny nešly oprat.
Když jdete třeba ven, tak jako jak bez plenky, dáváte ho pořád čůrat a nebo berete nočnák?? ![]()
No a takový nesmysl chlapečky dáváte čůrat venku na sedáka jak na nočník a nebo ve stoje ![]()
Hodně jezdíme autobudem, když tam řekne aa a je bez pleny tak co, asi nechat počůrat co
pokakat.
Vůbec nevím jak to budu všechno řešit takové pokakání v autobuse, kde převléknout a tak ![]()
Tak tohle přesně teď řeším taky, díky za dotaz ![]()
Ještě bych se s dovolením přifařila s doplňujícím dotazem - když seberu plenu doma, co s loužičkami na koberci??? Jak to čistit nebo případně zabránit tomu, aby holka nečůrala na koberec v pokoji, ale utíkala na lino do předsíně? ![]()
Děkuji a omlouvám se Kvačkovi, že jsem se vetřela.
Ahoj.Je to boj.Ten starší mi vůbec nechtěl sedět na nočníku.A řešila jsem spoustu věcí,jak ty,jelikož jsme také pořád cestovali autobusem.Prostě jsem měla spoustu náhradních věcí,když se něco přihodilo,igelitové sáčky na náhodou pokakané,či počůrané věci,venku jsem ho dávala od zažátku na stojáka,nečekala jsem až si ekne,ale dávala jsem ho třeba každou půlhodinu,pak mu to všechno došlo a abylo to o.k.
A začala jsem s tím v létě.Chdil nahatý u baráku,i doma,a odchytávali jsme.
Neboj.To zvládnete.Já jsem si také pořád myslela,že to zvládneme dřív,ale ať jsme ho drželi i násilím na nočníku,bylo nám to prd platný.Prostě nechtěl.
A rozhodně bych ho násiím nenutila,jinak by z toho mohl mít fobii a nebo nečůrat radši vůbec.Což pro chlapečky.Nic moc.
Jo .A pokakné věci jsem namočila do studené vody a Persil to pak v pohodě vypral klidně až další den.
Pevné nervy.Aťjste brzy bez plíek. ![]()
A pto Liberte.máme koberec totálně k.o.Smířili jsme se s tím,že ho pak vyměníme.Čeká nás teď eještě zbavování se plínek u druhého.
Ale čistila jsem to ubrousky,těmi parfémovanými,na zadeček.Nebo vodou s trochou jaru.
A myslím,že holčičce,alespoň ze začátku,asi nikdo nevysvětlí,že má jít čůrat na lino.
Třeba bude šikovná a vůbec žádný problém nenastane. ![]()
ja doted na delsi cestovani pouzivam tyto kalhotky
http://www.huggiesclub.cz/…leDetail.asp?…
je to jako plenka, ale natahuje se jako kalhotky, ze zacatku jsem ji je davala na ven vzdy, ted uz jen na delsi cesty pres celou Prahu, kdy proste nestihame hnedka vylezt z metra nebo na delsi cesty autem
takze do toho autobusu a tak je to urcite super, vyrabi je i jine firmy
pocurane veci jsem dala na balkon ususit a pak normalne do pradla, pokakane jsme snad resit nemusely
casto kadi venku a je ji to uplne jedno, takze vzdycky s sebou vlhcene ubrousky a igelitak, si kolikrat prijdu, ze vencim psa ![]()
fakt to nechce tlacit na pilu, my meli nocnik doma asi od 18 mes., i kdyz vedela na co je a kdyz se pocurala nebo pokadila, tak to hned hlasila, ale sednout na nej odmitala, pak asi ve 22 mes. to slo najednou uplne samo behem tydne
Malá začala chodit na nočník tak nějak sama - jen pokud byla od pasu dolů nahá, jinak nehlásila a počůrala se. Takže doma, když se dalo, lítala nahatá a chodila se sama vyčůrat. Nehoda občas byla… Ale z koberce jsem to okamžitě „vycucla“ látkovou plínkou, jak je koberec z umělých vláken, skoro všechno se hned vsáklo do té plíny a flek nebyl, ani žádný zápach. Na ven, do auta, na návštěvy… - dávala jsem plínku. Bylo poznat, že pokud je oblíknutá, vůbec si to neuvědomuje, že bude čůrat, takže jsem to neřešila a dávala plínu.
Po nějakých 4, 5ti měsících si začala na čůrání říkat, i když byla oblíknutá (občas jsem to zkoušela, počůrala patery kalhotky za hodinu, tak jsem to zas vzdala), tak jsem jí začala dávat kalhotky doma, aby si zvykla… Po nějaké době (minulý týden) jsem se odvážila s ní jít pěšky tady do obchodu bez plínky. Před obchodem jsem ji dala vyčůrat na trávu, v obchodě vydržela v pohodě. Nebo když jdeme tady kousek k babi, tak už taky bez plíny.
Ale do auta např. bych jí plínku dala i teď, nedá se okamžitě zastavit jak zavolá… A počůranou sedačku mít nechci.
A samozřejmě má plínku na spaní.
Postupně s čůráním vychytala i kakání, pár bobků bylo na koberci, ale teď už dlouho bez nehody.
Zas tak bych to nehrotila, zkus nejdřív doma… a až pak bez plíny i ven a tak. Jinak se zblázníš z toho praní a hlídání a nervů, jestli se počůrá, nepočůrá…
Ahoj - tak mé zkušenosti:
Peru prakticky denně, maximálně obden. Takže veškeré počůrané a pokakané věci letěly do pračky. Maximálně pokud jsem věděla, že prát nebudu (nebylo co, nebo bych to kvůli odjezdu nepověsila .....), tak ručně.
Ven, do autobusu, auta zezačátku s plínou. Jednou jsem zapomněla, a synek to prostě zvádl. Blbý bylo, že ve frontě u kasy hlásil „ee“, (a já sebou měla ještě mladší mimi, takže nebylo možné košík nechat stát …
), ale vydržel na záchod, pašák.
Od tý doby bez plíny a holt náhradní oblečení sebou, kdyby. Už se pokadil v autě, v autobuse se mi to ještě nestalo. (jezdím minimálně). Nevím, jak daleko jezdíte, ale asi by bylo možná lepší to holt vydržet. Pokud by ale byla zima a rozilo prochladnutí v mokrým, a pak ho přebalit holt někde na volný sedačce. Pochopitelně s podložkou. Nebo ve stoje. Je to sice ekl pro spolucestující, na druhý straně ale stojí zdraví tvého dítěte. ![]()
Čůrání - nejsem chlap, takže sice držím pindíka, ale je znát, že nemám ten gryf - vždycky nás oba počůrám
Smějeme se tomu s ostatníma holkama, že než se to naučíme, tak z našich synáčků budou mužský, který už máminu pomoc potřebovat nebudou
A venku čůráme normálně na travičku, nad kanálem, atd. Když je vedro, tak lítá nahatej a pak si prostě čůrne kde chce. Většinou na ten kanál. Když teda je poblíž. Zatím se mi nestalo, že by si vybral místo, kde je to vysloveně nevhodné nebo snad že by někdo protestoval … Ale kdyby hrozilo, tak ho pochopitelně odtáhnu, nenechám ho čůrat dejme tomu na koberec, že jo … Občas nahlásí velký „ee“, tak pak je třeba mít po ruce pytlík, nebo minimálně ubrousek, a zlikvidovat. Jako u pejska ![]()
a ještě takový nesmysl no já vím
co s opotřebovanýma ubrouskama?, Věkde venku dáváte do koše a nebo sebou do sáčku.
Totiš jedna maminka tam očistila dítě a hodila to na zastávce do koše a tam hromada babek začalo řešit, že jako proč to tak dává, že to bude všude smrad a takové.
snažím se mít sebou igelitové pytlíky a do nich dávat plíny i ty ubrousky. a do koše. myslím si, že v nich je leccos, ten ubrousek s tím už tolik nezamává.
U nás - starší se odplenkoval ve 2 letech ze dne na den, v té době už mluvil ve větách a logických souvislostech, skloňoval, časoval, dalo se s ním domluvit, plenu jsme dávali jen do auta a na velký nákup, asi první měsíc po odplenkování, potom už to nebylo třeba.
Mladší je bez plen od 18 měsíců, prostě si nahá a za pár dní i oblečená chodila sama na nočník čurat. Asi po dvou týdnech jsme začali chodit ven bez pleny, nočník všude s sebou, do trávy čurat neuměla. Doma je na ni spolehnutí, venku jí to občas musím připomínat, aby nezapomněla, nehody už téměř nejsou. Venku bych to neřešila, že se dítě počurá, není žádná ostuda. Stává se to i starším, byla jsem toho několikrát svědkem.
Aby se počurala v obchodě, autobuse, na úřadě, to bych si nelajzla, platit nějaký úklid, čištění. To záleží na tom, jak moc se v tomto směru můžeš na dítě spolehnout. Já jsem to ze začátku dělala tak, že jsem venku prostě natahla plenku a potom ji zase sundala. V chladnějším počasí jsem plenku natahla doma a nechala ji, byla suchá. Zralé dítě nebude čurat do plenek, i když ji má. Dnes už chodíme bez plen.
Potom se naučila čurat do trávy.Teď už je šikulka, čupne si sama, nepotřebuje držet ![]()
Objednala jsem cestovní nočník s výměnnými savými pytlíky Pottete plus 2v1, je možno to použít jako redukci WC na návštěvách - malá už chodí na záchod,jako sedátko do trávy bez pytlíku. Použili jsme ho s pytlíkem na parníku a v obchodě. Plenu - natahovací babylove, používáme už jen do auta, tam není možno hned zastavit.
Co se týče doma, loužičky jsem ji hned od začátku nutila aspoň symbolicky vytírat sama, jinak jsem veškeré špinavé, hlavně pokakané oblečení polévala arielem na skvrny a hned prala. Nesnáším se v tom máchat, bych se pozvracela ![]()
děkuji holky za rady - ještě jedna věc, prý když vezmeš plenku dítěti, tak ji nesmí dostat, že by se to pokazilo nebo tak nějak.
Takže pokud bych měla malého bez plenky celý den, jela bych třeba autobusem k našim, tak prostě plenku dala, tak prý je to zle ![]()
Malý mi kadí někdy i 2 denně a má to řídké takže žádná výhra ![]()
Kvačku jen k tomu chlapeckému čůrání venku: na stojáka ![]()
A ten zbytek: mně osobně připadá naprosto šílený otravovat se s počůraným a pokakaným! oblečením, stresovat se v busech atd.
Zkoušela jsem od dvou let,jednou za měsíc na dva dny při domácím pobytu nebo jen venku kolem domu atd., zda pochopí či ne, pochopil až ve dvou a půl. Zkoušet déle než dva dny mi připadá naprosto zbytečné, každé dítě dozrává v jiný čas, nedá se to urychlit ![]()
raději nepodepsaná píše:
Kvačku jen k tomu chlapeckému čůrání venku: na stojáka
A ten zbytek: mně osobně připadá naprosto šílený otravovat se s počůraným a pokakaným! oblečením, stresovat se v busech atd.
Zkoušela jsem od dvou let,jednou za měsíc na dva dny při domácím pobytu nebo jen venku kolem domu atd., zda pochopí či ne, pochopil až ve dvou a půl. Zkoušet déle než dva dny mi připadá naprosto zbytečné, každé dítě dozrává v jiný čas, nedá se to urychlit
Omlouvám se, nechtěla jsem anonymně, jsem se překoukla. Ale že v jiném hodně citlivém tématu vystupuji pod tímto ne-nickem, tak to už bohužel nemohu změnit. ![]()
děkuju holky, to víte každá mamina má jiné názory, jinak se k tomu staví -malý má 19 měsíců a už některé rýpají, že má plenky
Říkala jsem si, do toho 2 roku bych ho chtěla naučit, ale nebudu na něho nějaká saň.
ALe je pravda, že plenku má a jakmile něco tak je volá aa a jde si sednout na nočník sám, tak uvidíme, držte mi palce
kvaček píše:
děkuji holky za rady - ještě jedna věc, prý když vezmeš plenku dítěti, tak ji nesmí dostat, že by se to pokazilo nebo tak nějak.
Takže pokud bych měla malého bez plenky celý den, jela bych třeba autobusem k našim, tak prostě plenku dala, tak prý je to zle
Malý mi kadí někdy i 2 denně a má to řídké takže žádná výhra
Moje zkušenost, není to pravda. Dítě musí dozrát k tomu, že dokáže ovládat svěrače, dát najevo, svým způsobem říct, že potřebuje čurat. Pokud podnět přijde od maminky, i kdyby se na hlavu stavěla, neodplenkuje ho. Jen bude vytírat, uklízet, stresovat sebe i dítě.
Naše malá měla po odplenkování několikrát plenku - na celodenním výletě v ZOO, bylo zrovna chladné počasí, nechtělo se mi ji v autě převlékat, ze začátku v autobuse, v obchodě, vždy, když jsem JÁ uznala za vhodné. Plenka byla vždy suchá. Jen prdelka opruzená z nezvyku. Zralé dítě do plenky čurat nebude. Až na vyjímečné situace, kdy hlásí, ale nejde ho dát vyčurat, tak se počurá.Např. v autě.
U staršího to bylo taky tak.