Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky já fakt nevím, jestli jsem blbá já nebo tenhle prostředek - nedávno jsem koupila Vanish, protože ať dělám, co dělám, skvrny z oblečení mi po vyprání nezmizí.Koupila jsem gel Vanish oxi action bez chloru, zezadu je napsáno šetrný k barevným tkaninám.Do první pračky jsem k prášku přidala 100 ml gelu, jak je napsáno v dávkování…Přítel druhej den přišel s tím, že má vyšisované kalhoty.Jsem říkala, že to není možný, že se mu to zdá..No přišel druhej den a ukázal mi trenky, z jedné strany totálně vyšisované, z druhé normální
No dala jsem dnes Vanishy ještě posl.šanci, prala jsem modré povlečení ( podotýkám, že prané už xkrát) a přidala k němu světlý župan, páč to povlečení nikdy nepustilo, co ho mám…No vyndala jsem samozřejmě totálně modrej župan …Co dělám blbě ?????
Když už jsme u toho, jak bojujete se skvrnama? Mám Lanza prací prášek a se skvrnama to ani nehne…Ani jiné prášky mi je ale nevyčistily a to nemám na mysli nějaké skrvny od vína bo tak, ale běžné provozní fleky.. ![]()
Petrushka83 píše:
Zkus žlučové mýdlo, na skvrny fakt super.
A nějakou konkrétní značku nebo je to jedno?
Jakou máte doma vodu? Řekla bych asi, že tvrdou, když ti nic skvrny nevypere.
Taky záleží na tom, jak moc pračku plníš.
Pokud je buden nacpaný k prasknutí, prádlo se neopere dobře.
Já peru radši pračku poloprázdnou.
Taky jsem se naučila skvrny předpírat.
Co nejdříve po zašpinění přejedu žlučovým mýdlem a nechám odmočit.
Cappy píše:
Jakou máte doma vodu? Řekla bych asi, že tvrdou, když ti nic skvrny nevypere.
Taky záleží na tom, jak moc pračku plníš.
Pokud je buden nacpaný k prasknutí, prádlo se neopere dobře.
Já peru radši pračku poloprázdnou.
Taky jsem se naučila skvrny předpírat.
Co nejdříve po zašpinění přejedu žlučovým mýdlem a nechám odmočit.
No, tak je pravda, že jí opravdu nacpu plnou, nikdy mě nenapadlo, že by to díky tomu nevypralo
Vodu netuším, ale poslední dobou si všímám, že když si umeju hlavu a nevyfoukám, za chvilku mám vlasy, to je hnus, ne přímo mastné, ale tváří se tak..Takové těžké, což se mi dřív nestávalo.
Značku přesně nevím byl to nějaky dr.Bannerman nebo něco podobného. Fakt teď už nevím, kupovala jsem to v tetě ale mají i v dm.
Žlučové mýdlo koupíš v každé drogerii, ženský si hodně chválí to z DM, stojí cca 15Kč.
Já používám trošku dražší, od značky Sonett, ale každá máme jiné nároky.
A opravdu bych zkusila buben pračky méně plnit.
Na vetsinu spiny zlucovy mydlo, jen namydlim a hodim do pracky. Na mastny fleky kapnout jar a hodit do pracky. Hodne spinavy ponozky (kdyz treba decka behaji venku bez bot
) to samy: zluc. mydlo. Fleky od ovoce nejdriv studenou vodou, citronem… A peru v Ekoveru. Vanish byl pro mne moc velky sajrajt a zbytecne vyhozeny penize, protoze vypral presne to, co vypral i samotny Ekover. Komercni prasky nekupuju, protoze fleky vetsinou nevypraly, jen latku opticky vylepsily..po case to zas vylezlo. ![]()
A hlavně Lanza pere na dvě věci
Zkus Ariel nebo Persil
Nebo jěště Tide pere dobře.žluč.mýdlo taky pomáhá na odolné skvrny
Jo a jak holky píšou,když narveš buben k prasknutí tak to taky pere hůř,raději míň prádla ![]()
tvrda voda je naprd…a chce to davat jen pul pracky..cim vic pradla tim hur je to vyprany…a ted jsem koupila ariel kapsle co se davaji primo do pracky…a zatim jsem mile prekvapena…nemusim k tomu uz nic pridavat a mam vse pekne vyprany ![]()
a jeste..ja osobne pradlo tridim na barevne i bile i kdyz uz je prane… ![]()
Já peru v Persilu Sensitive a Vanish přidávám do každého praní, nijak to neodměřuju, prostě to tam švihnu k prášku od oka, pokud je někde nějaká konkrétní skvrna, tak to naleju ještě na to. A vždycky jsem zatím všechno vyprala. Dokonce i zánovní čistě bílá bunda ze šusťákoviny, kterou mi jeden borec nahodil komplet celou od krve, když si na jedné akci rozřízl ruku a kterou jsem nikdy nevyprala, jsem v téhle kombinaci (a v mé nové pračce) úplně vyprala, v což jsem už sama nevěřila. Takže já si za sebe momentálně stěžovat nemohu.
Hele je možné, že jak jsi narvala pračku, tak se župan zamotal do prostěradla a tím pádem se ti i obarvil, také se mi stalo, že třeba tmavší triko, ale ne tak tmavé se zamotalo do červeného prostěradla a bylo batikované.
Není to i vyšisované od slunka? Já tedy vanish na skvrny jen stříkám, do prádla nepřidávám neboť výsledný efekt se rovná nule. ![]()
Souhlasím s holkama, míň prádla do pračky.
Jinak Vanish jsem koupila jen jednou a děkuji stačilo, já jsem s ním teda spokojená nebyla ![]()
Děkuji za rady, postupně vše zkusím, co bude nejvíc vyhovovat…
Mikiita - já taky třídím na barevné a bílé, ale tyhle prostěradla jsou taková světle modra, by mě nenapadlo, že když už jsem je prala xkrát a nebarvila, že ted obarví…No co, ten župan byl světle růžovej (ble), teď má mojí oblíbenou barvu - modrou ![]()
kozisek - vysisovaná určitě ne, suším prádlo v bytě a slunko na to přímo nesvítí ![]()
Každopádně Vanish letí do koše, ten mě teda nakrknul.
Ahojky, nechce se mi zakládat novou diskuzi, tak to zkusím tady. Čistila jsem Vanishem a tele jsem si nevzala na ruce rukavice. No teď je z toho mám pěkně podrážděný, prsty opuchlý a docela to teda bolí
Nemáte někdo náhodou nejakou radu, jak to napravit? ![]()