Pohovor - říct pravdu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.5.22 21:18

Pohovor - říct pravdu?

Ahoj, potřebovala bych se poradit. Nyní jsem na ÚP. Od 1.6 mám nástup do nového zaměstnání. Přesto, že jsem to na úřadě hlásila, tak mi paní referentka při poslední návštěvě vytiskla 2 nabídky práce. Pro jistotu a klid jsem na obě nabídky poslala životopis. Z jedné nic, ale z druhé mě zvou na pohovor. Přijde mi to nesmyslné, abych se pohovoru účastnila a zabírala místo a čas jiným. Mám jim zavolat a říct pravdu? Co tedy říct na další návštěvě úřadu, která bude ještě před 1.6? Máte někdo zkušenost? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10726
10.5.22 21:23

Třeba že to místo od 1.6.jsi získala až po pozvání na pohovor od úradu práce a líbí se a Ti a bereš ho. A na ten pohovor napiš nebo zavolej a omluv se. klidne řekni, napiš totéž. a příště si to promysli dřív, takhle z toho máš jen práci navíc a musíš keca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.22 21:26

Já poslala životopis a doufala, že se neozvou, tak jak to většinou bývá. Měla bych pro úřad splněno a pravdivou odpověď, ale ted tedy nevím..

• Citovat
  • Upravit
2960
10.5.22 21:27

A proc si nerekla na pracaku, ze nastupujes do prace, tudiz praci uz neshanis. Jestli to referentka nepochopila, coz asi ne, tak jsi ji to mela zopakovat a papiry si od ni nebrat a uz vubec neposilat zivotopis. Na pohovor nechod. Napis, ze mas jiz jinou nabidku prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2379
10.5.22 21:34

A máš už podepsanou smlouvu? Prostě se normálně omluvíš, že už jsi podepsala smlouvu jinde a nastupuješ 1.6., to se stává. Pokud ne - tak zas paní u řadu chápu, to kolikrát lidi řeknou, že 1. nastupují a pak jim to padne. :nevim:

Nebo tam můžeš jít a počkat, jak to dopadne - pokud by se ti ozvali s nabídkou, tak jim řekneš, že máš jinou lepší, a buď je odmítneš rovnou nebo můžeš licitovat o podmínkách (peníze, pracovní doba). Lidi běžně chodí na pohovory ještě i ve zkušebkách a v případě lepší nabídky prostě okamžitě přejdou, nic zvláštního. :) Kolik času ti to vezme? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
10.5.22 21:55

Máš smlouvu na tu novou práci? Pokud ne, na pohovor jdi a zkus si ten pohovor, jako bys o tu práci opravdu stála. Třeba tě zaujme víc než ta stávající. Pokud už smlouvu máš a nabídka z UP tě vůbec neláká, zavolej a omluv se, je to úplně normální a běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3318
10.5.22 21:59

Na pohovoru nikomu místo nezabíráš. Tam si pozvou všechny ukazeče co se jim zamlouvají. Já bych na pohovor šla, brala bych to jako další zkušenost a třeba zjistíš, že by ti ta práce seděla líp. A třeba tě ani nevyberou. A kdyby tě chtěli zaměstnat, tak se normálně omluvíš, že jsi práci už našla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
10.5.22 23:05
@Mgree píše:
A proc si nerekla na pracaku, ze nastupujes do prace, tudiz praci uz neshanis.

Protože na pracáku může být registrovaná jen osoba, která hledá práci. To je celá pointa úřadu práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.22 03:23
@Mgree píše:
A proc si nerekla na pracaku, ze nastupujes do prace, tudiz praci uz neshanis. Jestli to referentka nepochopila, coz asi ne, tak jsi ji to mela zopakovat a papiry si od ni nebrat a uz vubec neposilat zivotopis. Na pohovor nechod. Napis, ze mas jiz jinou nabidku prace.

Ale ona to řekla. I přesto ji dali dvě nabídky práce. Jsem si jistá že to referentka pochopila. Kdyby si ty papíry nevzala, nejspíš by ji vyřadili z úřadu práce na zbytek té doby. Já mám podobnou zkušenost. Byla jsem na úřadu práce 1 měsíc a hlásila jsem jim, že budu nastupovat do školy. I přesto mi posílali nabídky a musela jsem tam chodit každý týden (což fakt chceš, když trvalé bydliště máš v západních Čechách a žiješ na Moravě). Nechodila jsem, vyřadili mě. Jako systémově to docela chápu, ale přijde mi nelogické (když už práci má) ji posílat někam dál na pohovory.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
11.5.22 07:47

Pokud nemáš podepsanou smlouvu do té práce, tak na pohovor běž. Když by tě vybrali a byla bys již zaměstnaná, tak s díkem odmítneš. Ale pokud smlouvu podepsanou máš (tedy máš záruky), tak by stačilo jen se na tom místě domluvit.

Před pár lety sem byla na ÚP, měla příslib smlouvy a slepě věřila, sem byla ale kr. áva že :lol: Doporučenku na práci sem dostala 2 dny po registraci na ÚP (úklid špitálu) a když sem tam šla, zda se jde domluvit, protože práci mám jinou, tak paní napsala, že sem odmítla skrz jinou práci. Lidi prý potřebuje a když napíše plný stav, tak jí tam ÚP nikoho nepošle. No a co myslíš, vysr.ali se mi na smlouvu a z ÚP mne tím pádem vyhodili :lol: Ale tak nějak nechápu ten systém. Když má podložené zdr. problémy, tak pošle uklízet a před x lety při krátkém pobytu na ÚP dostal řemeslník doporučenku na designéra koupelen :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.22 21:15

Já myslím, že nemá smysl chodit na pohovor, kde vím jistě, že určitě nenastoupím. Ještě to musím promyslet

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat