Zařizoval někdo v nedávné době pohřeb a kolik Vás to vyšlo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
432
28.12.24 10:16

Před dvěma lety Brno asi 38 tisíc, taky ten základ, nic extra. Už tato cena mi přišla hodně vysoká, ale byla jsem ve stavu, že jsem neměla sílu to řešit. Každý pohřební ústav má ceník, takže nemůže si nějakou částku vymyslet, to zas ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15619
28.12.24 12:10

Možná, že jsem se špatně vyjádřila nebo to bylo jinak pochopeno. :think:
Tak potom je to celkem jednoduché…

Je přece úplně jasné, že nám toho člověka už nic nevrátí. :srdce:
A pokud tedy někomu jde o to, aby ho vše stálo co nejméně, nemusí žádné rozloučení ani obřad dělat.
Znám v okolí pár rodin, kde nechali zemřelého jen „rozprášit“. A žádní chudáci to rozhodně nebyli…

Koneckonců je to vlastně každého osobní věc a názor, který jsem tu už včera napsala. Ale samozřejmě chápu, že to máme asi každý jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
28.12.24 15:33

V létě - cca 40 tis. Kremace, uloženi urny, kamenické prace (jen otevření hrobu, ulozeni urny a zasilikonovani zpět). Žádné vyrábění ani tesaní písma. Nějaké základní kytky. Zajištění hudby, parte 30ks.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21122
28.12.24 15:45

A to jsi jeste neplatila novy pomnik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
28.12.24 19:42

Před 2 týdny
Výkop hrobu 10000( zimní období )
Pohřeb do země, rakev, uložení v márnici a převoz těla zesnulého na hřbitov, možnost se na něj v márnici ještě podívat a v klidu se rozloučit, řečníka jsme nepotřebovali, kytky( věnce ), kříž se jménem, zahraní pár písní - 35000
Farář 1000
Hrobové místo asi 1100 na 10 let (40 Kč za 1m )

Smuteční hostina - platila druhá půlka rodiny, to nevím, ale tipuju tak 15000 podle počtu lidi a cen

My tedy chtěli důstojné rozloučení a bylo tam přání pohřbít do země

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15619
28.12.24 22:36
@Petula667 píše: Více

Ano, samozřejmě jsem si moc dobře vědoma toho, že to určitě v dnešní době není zrovna levná záležitost. To je bohužel smutná pravda. :?

Ale, jinak si myslím, že i přitom všem, by to měl nebo mohl, ten člověk brát tak, že tomu zesnulému už nikdy nic nebude moci dát nebo koupit to, co by ho mohlo jakkoliv potěšit… :andel:

PS: Chápu, že to všechno je asi čistě individuální postoj k dané skutečnosti.
Zřejmě bude rozdíl v tom, kdo nás opustil a jaký měl pro nás v našem životě smysl. A právě od toho se odvíjela i má prvotní reakce…

Ale, podle zdejších příspěvků jsem pochopila, že pokud někdo nemá zrovna v oblibě někoho, když ještě žil, tak už nemá samozřejmě zapotřebí do něj investovat ani po jeho smrti.

Příspěvek upraven 28.12.24 v 23:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.24 22:53
@Kopretiinka123 píše: Více

Zařizovala jsem pohřeb (nikdo z rodiny) a vyšlo to na cca 40 tisíc. Osekali jsme, co to šlo, ale stejně jsme předpokládanou částku překročili. A to v tom byla jen rakev, kytka na rakev - živé květy, převoz, kremace, chlazení. Největší položka je chlazení, díky tomu cena narostla extrémně. Tady to nešlo, ale pokud rodina nemá peníze, tak se vyplatí pohřeb z tohoto důvodu udělat brzy po úmrtí. Před námi jsem slyšela, že jim říkala paní cenu 60 tisíc korun, ty to měli se vším všudy i parte, věnce, obřad v krematoriu…

• Citovat
  • Upravit
75994
28.12.24 22:59
@Černá Madonna píše: Více

i to „jen rozprášení“ stojí 13 - 17 tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
28.12.24 23:00

Tomu mrtvému je ten pohřeb jedno.

Při normálních poměrech bych to neřešila. Ale kdybych si měla pujcovat, nebo se kvuli tomu nejak mic omezovat, tak bych se na to vyprdla.

• Citovat
  • Upravit
28568
28.12.24 23:30

Loni, klasika a kolem padesátky. Plus kar plus hrob, pomník…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15619
29.12.24 00:58
@Vyzvědačka píše: Více

Tak pokud na to některá rodina nemá dostatek financí, tak je to samozřejmě pochopitelné…

Ale, když si teď tak vzpomenu nato, když jsme tenkrát bohužel museli řešit takovou smutnou záležitost, tak vlastně vůbec nevím kolik to všechno dohromady stálo. :think:
No, po této diskuzi bych se měla asi nejspíš stydět, že jsem se nato, když se to stalo, vůbec nezeptala mamky, jaké měla veké výdaje se vším tím, co bylo v tu chvíli potřebné zajistit. :oops:
Ale, asi to bylo pro nás dvě zcela druhořadé, se zrovna zabývat tím, kolik bude stát ztráta někoho, koho jsme celý život milovaly a on odešel úplně nečekaně. Bohužel tragicky. :(

Říkala jsem si, že se jí na to zítra zeptám, abych věděla, ale přece jen, k tomu nenacházím odvahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44171
29.12.24 03:42

Zesnulému to je jedno, ale pro pozůstalé je důležitý proces truchlení a důstojný pohřeb značnou měrou přispívá k tomu, aby tento proces proběhl normálně a zdravě. Aby se rozloučili, uzavřeli jednu životní kapitolu a mohli jít dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2637
29.12.24 05:29

Já to vidím naopak. Pohřeb je čistě pro pozůstalé, mrtvému už je fuk. Takže žádným „splněním přání“ se mu nijak neodvděčuješ, jen sama sobě. A je úplně jedno, jak moc ho máš ráda. A to „jenom rozprášení“ jsem zažila. A je to pojato opravdu velmi důstojně, my jsme před tím měli i pohřeb, takže jsme ani nic nechtěli ale pracovník stejně řekl pár slov atd. :nevim: za mě až až. Takže vim, že pohreb nikdy a pro nikoho delat nebudu. Je to absolutně zbytečná komedie.
Chápu, že ty to máš jinak. Ale nelíbí se mi, že to dáváš do souvislosti s tím, jak jsem já, nebo kdokoliv jiný, měli dotyčného rádi. A ani o ty peníze nejde. :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.24 05:41

Kolem 50k, srpen 2024, Praha Strašnice.

• Citovat
  • Upravit
101457
29.12.24 07:50
@1Pears1 píše: Více

No, ale to slovo dustojny pohreb je značně siroky pojem. Rekla bych, ze pro dnešní dobu klasicky pohreb s obradem, tedy uzavrena rakev, kytky, hudba dle přání, obradni sin, kremace tuto definici splňuje a bude kolem tech cca 45 tis. Takže ano, taky bych se podivovala nad 70, pokud tam neni nic navic.
A treba zrovna takové parte si pozustali mohou udelat sami, bude výrazně osobnejsi, nez dle jednoho z mustru v pohrebnim ustavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!