Zařizoval někdo v nedávné době pohřeb a kolik Vás to vyšlo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27.12.24 23:06

pohřeb 2024

Zařizoval někdo v nedávné době pohřeb a kolik Vás to vyšlo. My jsme teď zařizovali a vyšlo nás to na 70 tis. a to máme ten základ obřad, kytky, parte, kremace, atd. nic honosného a vyšlo to na tolik. Je to normální nebo jak to bylo u Vás. Jsem v šoku kolik to stojí. Kdyby to byl pohřeb který se dělal kdysi tak to se tady dostaneme i na šestimístnou částku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101450
27.12.24 23:48

45 tisíc na podzim, obřad, kytky, rakev, převoz, kremace

Edit: taky Praha

Příspěvek upraven 28.12.24 v 07:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
28.12.24 00:06

@Kopretiinka123 ja tedy zarizovala pred 6 lety, ale jen kremaci v rakvi, popel jsem si prevzala v nadobe a platila jsrm 12500Kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.24 00:28

Zvláštní, tam musí být něco extra…my platili 45 tis., Praha

• Citovat
  • Upravit
15587
28.12.24 01:02
@Kopretiinka123 píše: Více

Promiň, ale nijak nechápu tvé smýšlení o finančních výdajích, co se zrovna takové smutné záležitosti týká…
Já bych se opravdu konkrétně v tomto, ničím takovým vůbec nezaobírala, protože ani to nejhonosnější poslední rozloučení mi toho, koho jsem milovala a bude mi navždy chybět, už nic jiného nevynahradí. :srdce:
A ať to stojí co to stojí…
Dala bych zato úplně všechno, jen aby ještě žil, alespoň o rok, dva, tři nejraději déle… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
28.12.24 01:19
@Černá Madonna píše: Více

Jako jasně. Z druhé strany drahý pohřeb mi ho stejně nevrátí.

(ale teda mám li být akurátní… Vyměnila bys za rok života jednoho člena rodiny třeba veškerý rodinný majetek? To jsou takové řeči, ale málokdo by dal všechno. Možná pokud se jedná o jediné dítě, tak jo. Ale jinak?)

• Citovat
  • Upravit
44170
28.12.24 02:56

Mně naopak přijde normální se nad tím pozastavit. Je to výdaj jako každý jiný, pohřebné od státu dnes dostane jen velmi úzký a specifický okruh lidí. Znám více starších lidí, co si na pohřeb šetří, aby nezatěžovali rozpočet svých dětí, případně jiných příbuzných.
Výdaje za pohřeb jdou dnes zahrnout do některých tipů životních pojistek. Dále je možné výdaje za pohřeb uhradit z dědictví, ale někdo to musí dopředu zaplatit.
A pokud náhle, třeba tragicky zemře někdo mladý nebo dítě, občas se na jeho pohřeb pořádají sbírky. Pohřebné, na které v tomto případě většinou vznikne nárok, na důstojné rozloučení nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1041
28.12.24 04:54
@Ahep píše: Více

Ono se to pak během covidu dost zdražilo, my platili v r. 2021 16500,– a kdo ví, kolik ten úplný základ stojí teď, po zdražení energií a inflaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
28.12.24 06:42

2022 cca 40 tisíc a za nic extra. Obřad ve smuteční síni, rakev, kytky, kremace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
28.12.24 07:15

No, fakt nevim, jak predrazeny pohreb zajisti to, ze tu dotycny bude dele nebo ze se s rim okoli lepe vyrovna :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
28.12.24 07:51
@j.a.n.i1 píše: Více

Tu hranici důstojného rozloučení máme každý jinde. Pohřeb něco stojí, to je fakt. Srovnání teď naštěstí nemám, poslední jsme vypravovali před 10 lety. Už tehdy kolem 50 000, ale tam byly speciální prvky jako živá hudba, rozloučení v duchu zájmu, kterému se dotyčný celý život věnoval, výstup jejich klubu atd. Šlo o příbuzného ve vysokém věku a pro nejbližší rodinu toto bylo důležité jako rituál a akt rozloučení. Sociální pohřeb by to nesplnil.

Kolik stál pohřeb známým, kterým někdo umřel v dnešní době jsem se neptala.
Ale naši příbuzní ve vysokém věku nám opakovaně říkají, že si šetří, abychom mohli pokrýt aspoň část nákladů. A mají i sepsanou představu, jak by to mělo vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
28.12.24 07:57

Před rokem 40tis. Obřad, kytky, rakev, parte, urna atd.
Smuteční setkání nepočítám, to bylo dalších 20tisic, cca 30 osob, kafe, nápoje, chlebíčky, zákusky, bez oběda.

Letos byla v rodině kremace bez obřadu, včetně parte a urny, cca 15tisic.

Pronájem hrobového místa pár korun.
Urnový hrob, vybudování, plus náhrobní kámen s nápisem cca 40 tisíc.

MS kraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35446
28.12.24 09:37

Proč by se nad tím nemohla zamyslet? Jestli ji třeba někdo s cenou nenatáhl. Právě, že lidi jsou s.vine a dokážou zneužít situaci i v případě smrti.
Někde o peníze, ale o princip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
28.12.24 10:10

Myslím, že to, co píšeš, je mimo. Předražený pohřeb nijak nesouvisí s tím, že jsi smutná z toho, že umřel blízký. Částka zakl. je šílená. A ono i 45.000 prostě není málo, zvlášť když třeba umřou rodiče nějak blízko u sebe a je to skoro sto tisíc, ne každý může takovou částku vytáhnout z kapsy jen tak a říct si, že to nic neznamená a ne každý rodič, zejm. pokud z malého důchodu platí domov pro seniory třeba nebo nájem, má naspořeno.

Ale vlastně ano, ne emimi má každý miliony, takže reakce je pochopitelná. Zakl. je zrůda, že se vůbec ptá.

• Citovat
  • Upravit
101450
28.12.24 10:16

@Všechnoznám Ano, neni to malo, ale je to aktuální cena za „klasicky“ pohreb s obradem, kremaci a kytkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!