Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
jak jste to měly nebo máte s pohybama ve 28 týdnu?já třeba o malé nevím víc jak hodinu a docela mě to znervoznuje.Musím si pak lehnout na záda a čekat,nakonec se ozve ale kolikrát jí to trvá
dneska jsem byla na Ko vše je v pořádku.Pohyby cítím nejvíc v leže nebo někdy v sedě,ve stoje skoro vubec,je to normální?Asi plaším ale je to vytoužené mimi a vlastně první těhu tak nemužu srovnávat.Díky ![]()
tak já jsem 32.týden a někdy necítím pohyby třeba 3 hodiny, myslím si, že to teda nevnímám, protože lítám venku za malou a celý den jsem zapřáhnutá, nejvíc vnímám večer jak si lehnu nebo v noci, takže být tebou jsem úplně v klidu
a je jasný, že ve stoje je necítíš, miminko má ještě spoustu místa, takže klíd ![]()
Ahoj
…
Ja jsem teď ve 32 týdnu a pohyby kolikrát necítím celý den
… Byla jsem u doktora a tam bylo vše v pohodě, jen mám línější miminko a tak se tím nestresuji
… Když to tak vemu, tak ja jsem pohyby začala i pozdě cítit, až někdy ve 24 týdnu.
To že malou necítíš třeba hodinu, buď klidná, ona se taky potřebuje prospat
…
Užívej si těhulkování…
To dítě musí taky někdy i spát a nemusí to být jenom v noci. Pan dr. Koucký na www. porodnice.cz tvrdí, že od cca 28tt-30tt by to mělo být tvz. 10 epizod denně. To, že se dítě hodinu neozve opravdu nic neznamená. Snažila bych se uklidnit, protože do porodu máš ještě daleko:-) ![]()
Ahoj jsem teprve na začátku 28 TT a pohyby cítím jen když jsemv klidu…takže vetšinou jen navečer a zrana a pak o během dne ani nevím že jsem tehotná ![]()
mimčo není ještě tak velký,tak nemusíš cítít úplně každý pohyb…počkej za pár týdnů
Hlavně že ho cítíš několikrát denně
Já si třeba pamatuji,že jsme byli v 26 tt na 3D,malej se tam mrskal jako divěj a já cítila jen některé ty pohyby ![]()
Evžíku, každé miminko je jiné a taky máme každá jinak velké bříško. Podstatné je, že ho alespoň jednou za den cítíš. Počkej za pár týdnů, až Ti bude cpát lokty a patičky pod žebra!!!
To bude příjemné. Užíbej si zatím to, že Tě jen lehce šimrá.
Naše malá byla zase v klidu jen tehdy, když jsem se hýbala. A jak jsem si lehla, už mě kopala.
Přikládala jsem to tomu, že ji baví, když ji houpu, a jak přestanu, hned se ozve, ať jako pokračuju.
Tvoje mimi to má možná naopak. Mamko, už se nevrť, já chci taky někdy spát. ![]()
Malá se moc nehýbala, všude se píše kolikrát se má mimčo za hodinu pohnout a nikdy jsme to nesplnili. Při natáčení ozev (asi od 32.tt) malou natočili snad jednou…
@Evžík
až tak už si to nepamatuju, ale taky záleží jak leží
jestli kopká směrem k páteři nebo ven… ale ještě je malinké a má dost místa…
Ahoj holky. Jsem teď 28tt. Doteď jsem měla pohyby, o kterých sem veděla. Malej se vrtěl o sto šest, nebyl skoro vůbec v klidu. Než jsem šla spát, měl diskošku. Ale včera večer nic, až co jsem do něj dloubala, začal se trochu převalovat. Doteď taky moc neprojevil bůh ví jakou aktivitu na kterou jsem zvyklá. Mám plašit?
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Jsem teď 28tt. Doteď jsem měla pohyby, o kterých sem veděla. Malej se vrtěl o sto šest, nebyl skoro vůbec v klidu. Než jsem šla spát, měl diskošku. Ale včera večer nic, až co jsem do něj dloubala, začal se trochu převalovat. Doteď taky moc neprojevil bůh ví jakou aktivitu na kterou jsem zvyklá. Mám plašit?
Kdy máš jít na kontrolu?
Ja bych jela na pohotovost. Radsi plasit, nez si pak vycitat. Urcite to bude dobre
. Zkus jeste sníst čokoládu, treba to mimco nabudi ![]()
@Anonymní píše:
Kdy máš jít na další kontrolu? Já jsem tohle zažila u dcery ale to se holka otočila do vnitř tak jsem pohyby necítila jako dřív. Pokud máš strach tak zajdi k dr je lepší 100× zbytečně než 1 pozdě.