Pojištění při neschopence

38
28.12.22 16:35

Pojištění při neschopence

Chtěla bych si zařídit pojištění za každý den neschopenky prosím hledám ale nenechazim :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3459
28.12.22 16:41
@Animace píše:
Chtěla bych si zařídit pojištění za každý den neschopenky prosím hledám ale nenechazim :D :D
Často je to součástí životního nebo úrazového pojištění. Samotné pojištění PN asi neseženes.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20893
28.12.22 16:44
@Animace píše:
Chtěla bych si zařídit pojištění za každý den neschopenky prosím hledám ale nenechazim :D :D

Je to připojištění v rámci životních či úrazových pojištění. Samotný jsem to neviděl. Každopádně je to to nejdražší, co se dá pripojistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
28.12.22 16:49
@Cenarius píše:
Je to připojištění v rámci životních či úrazových pojištění. Samotný jsem to neviděl. Každopádně je to to nejdražší, co se dá pripojistit.

No nejdražší. Sjedná si pojištění, měsíc na to si nechá na půl roku napsat PN a pohoda nemocenská plus 500,–/den, no neber to, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
28.12.22 16:56

@roba18 to právě nemám v plánu já jen že sem byla poprvé na neschopence necelí dva měsíce a přišla jsem o hodně a z dětma mi to chybělo tak už se stim chci raději pojistit. nevím proč takový hnusný komentář

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
28.12.22 16:59
@Animace píše:
@roba18 to právě nemám v plánu já jen že sem byla poprvé na neschopence necelí dva měsíce a přišla jsem o hodně a z dětma mi to chybělo tak už se stim chci raději pojistit. nevím proč takový hnusný komentář

Co je na komentáři hnusného? 8o
Spočítej si na kolik Tě takové pojištění vyjde. Ale jo, jestli máš malé děti, které jsou často nemocné, tak se to může vyplatit. Ale hlídej si hlavně četnost plnění, abys nebyla po druhé OCR překvapená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16276
28.12.22 17:43

Ono je to taky trochu k zamyšlení. Já to u pojištění mám, ale záleží taky, s čím na nemocenské jsi a je to až od 15. dne, při hospitalizaci od 1. dne, pokud se nemýliím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.22 17:48

Mám to ke svému životnímu pojištění
Díky bohu za to…nemoc si nevybírá a byla jsem doma rok.
Měla jsem i vážná a onko onemocnění, takže pojišťovna vyplatila i to.

• Citovat
  • Upravit
11559
28.12.22 17:54
@roba18 píše:
No nejdražší. Sjedná si pojištění, měsíc na to si nechá na půl roku napsat PN a pohoda nemocenská plus 500,–/den, no neber to, ne.

Máme tady čekací a jiné lhůty. O nechání si napsat PN ani nemluvě. Ani jako vtip mi to vtipné nepřišlo.
PN je opravdu drahá. Aby se ta cena dostala na rozumnou úroveň (pořád tak drahou, že se to moc platit nechce), tak to bude až někde od 28. dne nemoci. Dá se i od 15. dne, ale to drahne. A existují/ existovaly smlouvy už od 8. dne, ale cenově je to masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
28.12.22 17:55
@Animace píše:

https://www.google.com/search?…tění+pracovní+neschopnosti&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
Google to našel pod 1 vteřinu/ sekundu. Přibližný počet výsledků: 248 000 (0,41 s)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
28.12.22 18:37

Bývá to součástí životního pojištění. Tak se na to zeptej svého finančního poradce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.22 20:20

Ahoj, mám životní pojištění Na přání od Kooperativy. Mám pojištěnou svoji nemoc, kdy jdou peníze z pojistky od 15. dne marodění nebo od 1. dne v případě úrazu. Mám pojištěné OČR od 10. dne. Pojistku jsem si dělala před rokem, platím necelých 1200 měsíčně (jsou tam i jiné pojistné události, nebudu vypisovat všechno). Jsem sama se dvěma dětma, takže když marodí oni, nebo bych omarodila já, tak výpadek výplaty je znát. Dcera trpí na angíny, kdy doba léčby je většinou 14 dní. Na OČR jsem pojistku využila zatím jednou, vše bez problémů, peníze takřka hned po doložení potřebných dokumentů (nejhorší je teda formulář, který musí vyplnit lékař, na ten jsem musela čekat snad 3 měsíce, než měla naše pediatra čas mi ho vyplnit). Ani jsem se nenadála a stal se mi úraz, už 3 měsíce jsem na neschopence a dalšího minimálně půl roku budu. Peníze za úraz (jednorázová úrazovka) přišly taky v podstatě hned, na vyplacení denní dávky(PN) čekám, protože až po 2. měsících můžu žádat o zálohu na plnění. Opět se musí doložit formulář vyplněný ošetřujícím lékařem, opět toho má lékař moc, formulář jsem mu dala začátkem prosince, ještě ho nemám vyplněný, takže ani nevím, kdy budou peníze. Doufám, že se dočkám.

• Citovat
  • Upravit
20893
29.12.22 08:37
@roba18 píše:
No nejdražší. Sjedná si pojištění, měsíc na to si nechá na půl roku napsat PN a pohoda nemocenská plus 500,–/den, no neber to, ne.
Mno takto jednoduchý to samozřejmě není. Jsou tam lhůty, podmínky a výjimky. A opravdu to využijí jen ti, kteří nezbytně potřebují ten příjem na nemocenské dorovnat nebo jsou OSVČ a mají úplný prd atd.
@Animace píše:

No musíš vedět sama, jak na tom finančně jsi a jestli se ti to opravdu vyplatí. Mě osobně třeba vůbec. Vím, že když jsem to tam zkoušel dávat, tak od toho 30. dne +-, tak to bylo 300-400 ta 500 denně. Ale od začátku neschopenky to tam na mě kouklo snad přes 1000 měsíčně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
29.12.22 11:06

Jsou i smlouvy, co mají PN od cca 57. dne. Pak ta cena je celkem OK, ale je to jen na větší průsery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat