Pojistka na blbost - partner

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
244
6.8.23 21:27

Pojistka na blbost - partner

Ahoj, chci se zeptat… Partner si platí pojistku na blbost a omylem mi rozbil displej na mobilu, tak že mám půlku displeje černou… Šlo by to uplatnit právě na pojistku na blbost?
Máme právě strach aby v tom nebyl problém, že jsme partneři a oni v tom neviděli, že s tím chceme nějak vyd*bat :D Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66800
6.8.23 21:38

Precti si podminky pojistne smlouvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35725
6.8.23 21:54
@Lilianka33 píše:
Ahoj, chci se zeptat… Partner si platí pojistku na blbost a omylem mi rozbil displej na mobilu, tak že mám půlku displeje černou… Šlo by to uplatnit právě na pojistku na blbost?
Máme právě strach aby v tom nebyl problém, že jsme partneři a oni v tom neviděli, že s tím chceme nějak vyd*bat :D Díky

Tak problém v tom bude, otázkou je, nakolik jste jako partneři proflákli. Něco jiného je, když spolu chodíte na rande, do kina a pod., což pojišťovna moc zkoumat nebude, a něco jiného je, pokud bydlíte spolu, máte děti a v různých zdrojích lze dohledat, že jste partneři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
6.8.23 22:07

@jege No žijeme spolu skoro dva roky :D :D Zkusíme zítra zavolat a poptat se… Já to chtěla zkusit právě tady, jestli náhodou někdo neví jak to chodí, než se zítra dostaneme k tomu na pojišťovnu zavolat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35725
6.8.23 22:08
@Lilianka33 píše:
@jege No žijeme spolu skoro dva roky :D :D

A je to někde zaznamenáno? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
6.8.23 22:14

Ahoj, obávám se, že pojistkou na blbost myslíš odpovědnost zaměstnance vůči zaměstnavateli, v tomto případě z toho nelze uplatnit.
Lze uplatnit z pojištění občanské odpovědnosti, bývá jako připojištění u domácnosti/nemovitosti, někdy i u debetní karty. U některých pojišťoven se k občanské odpovědnosti elektronika musí dopojistit. Lze pak uplatnit na škody způsobené třetí osobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
6.8.23 22:18

Pokud spolu žijete, tak jsi jeho smlouvou pojištěna taky (vztahuje se na všechny osoby žijící ve společné domácnosti). Tudíž by se občanská odpovědnost vztahovala na to, když ty někomu rozbiješ telefon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
6.8.23 22:20

@Bubla93
My jsme si museli, teda spíš přítel protože je ve smlouvě psaný jako nájemce bytu (já jsem jen spolubydlící), sjednat pojistku domácnosti a právě nám k tomu byla doporučena i pojistka na blbost, že prý kdybychom např. vytopili sousedy nebo něco podobného… A právě si oba pamatujeme, že nám něco říkali i něco o tom že se to vztahuje na rozbitý mobil, ale to si přesně ani jeden nepamatujeme… Říkám, zítra si to všechno pozjišťujeme, jen mě zajímalo, jestli náhodou někdo neví jak to cca funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
6.8.23 22:24

Ano, v tom případě to tam nejspíše máte :) v tom případě jsi občanskou odpovědnosti pojištěna i ty :) ale vztahuje se to na škody, které ty nebo tvůj partner způsobíte třetí osobě (tedy ne někomu příbuznému).
V případě škody se bude zjišťovat i tvoje adresa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
6.8.23 22:44
@Lilianka33 píše:
@Bubla93
My jsme si museli, teda spíš přítel protože je ve smlouvě psaný jako nájemce bytu (já jsem jen spolubydlící), sjednat pojistku domácnosti a právě nám k tomu byla doporučena i pojistka na blbost, že prý kdybychom např. vytopili sousedy nebo něco podobného… A právě si oba pamatujeme, že nám něco říkali i něco o tom že se to vztahuje na rozbitý mobil, ale to si přesně ani jeden nepamatujeme… Říkám, zítra si to všechno pozjišťujeme, jen mě zajímalo, jestli náhodou někdo neví jak to cca funguje

A kdo po Vas chtel tu pojistku? Pronajimatel? A neni jen tak nahodou financni poradce, takze z toho mel provizi?

• Citovat
  • Upravit
8472
6.8.23 22:51
@Lilianka33 píše:
@Bubla93

Nevztahuje se to na osoby žijící v jedné domácnosti a na spoustu dalších věcí. Jinak by to nikdy nemohlo být tak levné. Myslím, že se to dokonce nevztahuje ani na nic, co se rozbije u vás doma a je tam spousta dalších výluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
6.8.23 22:58

@Limi123 @smile_xxx @Vesnickaholka @Bubla93
Našla jsem to v mailu.. Máme od ČPP Domex+ (pojištění majetku a odpovědnost občanů)…

Ano chtěl ji po nás pronajímatel a zároveň tedy majitel bytu… Finanční poradce není, ale prý by bylo dobré, kdybychom si nějaké to základní pojištění domácnosti pořídili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35725
6.8.23 23:39
@Lilianka33 píše:
@Bubla93

Tak pokud jsi v smlouvě napsaná jako spolubydlící, tak tak to asi máte smůlu, zase z druhé strany, nikde není psáno, že musíte být partneři. Dnes je celkem populární sdílené bydlení, takže na to by se to také možná dalo uhrát. Zkuste to zítra pojišťovně formulovat tak, že jste spolubydlící, pokud ovšem ve smlouvě anebo pojistce nemáte rovnou uvedeno, že jste partneři. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
7.8.23 06:54

@jege to je právě to, že se to vztahuje na osoby žijící ve společné domácnosti. Tudíž ona je tou smlouvou (aniž by v ní byla jakkoli zmíněná) pojištěna taky :)
Ta škoda musí být způsobena třetí osobě. Což není partner, druh, družka, rodina,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný