Pojistka, prosím o radu - jak se bránit?

25.4.24 08:26

pojistka prosím o radu

Dobrý den, je tu prosim někdo kdo rozumí pojistkám?
Jde o to že jsem marodila po autonehodě 1 rok a měla jsem mít za neschopnost 1000kc na den. Oni ale vyplatily pouze 120 dní úrazu takže jen půlku s toho co bych dostal za neschopnost. Pojistka novis. Jde se bránit? Děkuji za odpovědi. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Svetluska55
25.4.24 08:54
  1. stopro ti to oduvodnili v rozhodnuti o vyrizeni pojistne udalosti
  2. ve Vpp budes mit linit na pocet plnenych dnu - praconi neschopnost nasledkem urazu, jaky limit tam mas? Jednim okem jsem mrkla do nejakych VPP Novis (coz nemusi byt zrovna tvuj produkt)a vidim 180
  3. kontaktuj likvidatora, vysvetli ti to
  • Citovat
  • Upravit
25.4.24 09:17

@Svetluska55 pojistku mám 10 let a až ted ji využila. Mám nárok na 365dni neschopnosti. ( Po dobu jednoho roku by mi měly platit 1000 Kč na den. Marodila jsem přes rok.)
V jejich emailu není žádné vyjádření pouze že mi vyplácí 110 dní úrazu. Ale já chci vyplatit neschopnost. Jde se tedy odvolat? Přijde mi že mi vyplatily to co je pro ně výhodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35755
25.4.24 09:33
@Petra Vlckova píše: Více

No tak je kontaktuj a chtěj vysvětlení proč ti vyplatili co ti vyplatili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.4.24 09:40

Ideálně se obrať na toho, kdo tu pojistku sjednával a prober to s ním. Jinak volej na pojišťovnu na likvidaci, proč ti to nevyplatili. Měli by ti to vysvětlit. Možná jsi jen špatně nahlásila škodní událost. U některých pojistek máš lhůtu na nahlášení PN a pokud ji prošvihneš, tak ti nárok zaniká.

• Citovat
  • Upravit
25.4.24 10:18

@Janli hlásila jsem hned po ukončení neschopnosti ještě ten den. Můj pojišťovák kterého jsem kontaktovala mi řekl že je to špatně že měly vyplatit neschopnost ale že tam dal jak neschopnost tak úraz když to posílal a myslel si že vyplatí to co vyjde líp pro mě a ono ne vyplatily to co vyšlo líp pro ně. Takže myslíte že se teď půjde odvolat? Když to tedy asi pokazil můj pojišťovák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65341
25.4.24 10:24

No tak to třeba ještě přijde ne?
Vyplatili jednu pojistnou událost a pak vyplatí druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
25.4.24 10:29

A nebylo by lepší prostě napsat pojišťovně, že nesouhlasíš s výší pojistného a že jsi čekala za víc dní a… ona odpoví?
Jinak za mě osobně- klient by vůbec neměl přijít do styku s likvidátorem (u životního), ale max. tak s klientskou linkou.

Příspěvek upraven 25.04.24 v 11:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
25.4.24 10:31
@Petra Z píše: Více

Možná, pokud je tam souběh, tak to může být jinak. Proč se ale klient nezaptá toho, kdo to sjednával? Ten má k dispozici pojistné podmínky. Tady si můžeme jen povídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65341
25.4.24 10:32

@Ivan PPZ jasně
Ja třeba uplatnila úraz,, pobyt v nemocnici, poslala ve stejný den
Pobyt v nemocnici přišel hned, úraz stále ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
25.4.24 10:34

Pro příště - hlaš událost co nejdříve, zrovna u té životní pojistky je to dost důležité.
Pro teď - napiš ke škodě email s žádostí o vysvětlení proč vyplatili pouze XY částku a oni Ti to vysvětlí. Je možné, že to ještě doplatí nebo taky ne a vysvětlí proč. Volat úplně asi nemá smysl, jako můžeš, ale ze zkušenosti - většinou je lepší psát. Když by neodepsali do týdne, tak si zavolej na linku a připomeň se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
25.4.24 10:36

Jinak- věci se běžně vyplácejí dle tabulek. Pokud budu mít zlomenou nohu a dokážu (a že to klienti zkoušej) být na PN 8 měsíců, zatímco tabulková doba léčby je 85 dní, tak dostanu 85 dní. Leda by se z „lékařského“ hlediska ukázalo, proč to trvalo tak dlouho. Ono totiž lékaři často stačí říct, že mě to furt bolí a nechá mě doma. Jeho to nic nestojí. Ale takhle pojištění nefunguje.

Teď ještě koukám:

@Petra Vlckova Oni ale vyplatily pouze 120 dní úrazu takže jen půlku s toho co bych dostal za neschopnost.

Oni vyplatili plnění úrazové a tu PN nic? Je ta PN ukončena? Některé pojišťovny mohou mít ve VPP/PP/ZVP povinnost nahlásit PN ještě v průběhu a pak pravidelně dávat zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.4.24 10:44

Tak třeba v mé pojišťovně se PN nehlásí po skončení, ale do, tuším, desátého dne vzniku nároku.
Nicméně - zavolej si na pojišťovnu a neřeš to tady.

• Citovat
  • Upravit
25.4.24 11:41

@Ivan PPZ je tam 120 dni úrazu a 60 dní neschopnosti. Zprávy mám od doktorů v průběhu celého roku. Měla jsem prví 3 měsíce kontroly v nemocnici a po 3 měsících me propustily s žádostí k rehabilitačnímu( měla jsem zlomenou ruku, několik žeber, a 4 obratle) s tím že jsem rehabilitace měl do konce února a neschopnost jsem ukončila 10.4. a hned ten den jsem hlásila na pojišťovnu. Jinak neschopnost jsem posílala hned co mě pustily z nemocnice. Takže úraz + neschopnost 60 dní mi vyplatily a je to polovina toho co bych dostala za tu neschopnost která trvala více jak rok. S tím že ve smlouvě mám že neschopnost budou platit po dobu 365 dní 1000 Kč na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.24 11:44

@Janli novis je Slovenska pojišťovna a nikam jsem se nedovolal. Kontaktovala jsem svého pojišťováka a čekám co zjistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat