Pojistky - srovnávače
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Srovnávače používám k výběru povinného ručení a dodavatelů energií. Jsem s nimi spokojený. Není ale dobré dát na automatický výběr. Zásadní je vyjednávání po telefonu. Výhodou je, že hlídají termíny, před koncem období volají sami, takže je z čeho vybírat a o čem vyjednávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus oslovit někoho, kdo zprostředkovává pojistění. Já se kdysi obrátila na JARO pojištění a ti mi vyhledali, co mi vyhovovalo. Poměr cena pojistky / pojistné plnění + co k tomu můžeš připojistit.
Internetové srovnávače mi nevyhovují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já používám srovnávač Klik, přijde mi z těch srovnávačů nejspolehlivější. Vždycky si to srovnám, ať vidím cenu vs podmínky, za které mi to může jiná pojišťovna nabídnout a dle toho pak vybírám..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Suri
Dávat hned někomu telefon a email jen proto, aby si udělal základní obrázek o možnostech… od toho jdu vždycky pryč.. U pojištění je podle mě nejhorší právě to, že nabídky často nejsou postavené kolem toho, co člověk opravdu hledá, ale spíš kolem toho, co se dobře prodává. Za sebe mohu doporučit projet všechny srovnávače, co sou (krom Rixa tu jsou i další, jako top pojištění nebo Suri), každej z nich dává jinou nabídku, dost se liší, a to i ceny.
Každopádně si nemyslím, že je problém na vaší straně. Orientovat se v pojištění je dnes zbytečně složité ale třeba se dá použít umělou inteligenci, ta dokáže docela dost pomoci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ludak596 Bez vyjednávání po telefonu se nedá nic vyřídit. Jen veřejné nabídky. Ty jsou k ničemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elisabeth.648 Já taky doporučuji projet srovnávač.. tento je za mě osvědčený. Hlavně mi to vyhovuje že na to mám svůj klid, nikdo mi nic netlačí a vyberu si dle vlastního uvážení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Srovnávače jsou jen zajímavě zabalená reklama, neslouží k tomu, aby vám ušetřili, ale aby vydělali. I z toho důvodu žádný z nich nespolupracuuje se všemi pojišťovnami, takže už z tohoto důvodu to vlastně srovnávače nejsou.
Navíc vám ani nenabídnou nejlepší řešení od pojišťovny se kterou spolupracují, ale udělají vám „srovnání“ tak, aby vám nejlépe vycházela ta pojišťovna, která jim aktuálně sype nejvíc, nebo jen potřebují dodržet smlouvu a dodat dostatečníé množství pojistek.
Když potřebuji pojištění, poptám si 5 pojišťoven a z nich vyberu. Jednou jsem u povinného ručení zkusil poptat i Klik, epojištění a Rixo, ani jeden z nich mi nedal lepší nabídku, než to co mi poslali přímo z pojišťoven. Je to logické, ty srovnávače na tom mají logicky ještě svojí provizi, z lásky k vlasti to fakt nedělají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kde si děláte obrázek o možnostech a cenách pojistek-různých?
Proč kladu otázku.
Nějak mi přijde, že rok od roku se zhoršují možnosti zjistit na internetu možnosti a informace o pojištěních.
Jakš takš ještě funguje povinné ručení, i když mi přijde, že i tady srovnávače nabízejí čím dál méně parametrů, které si můžu navolit já a vyhodí mi pár svých možností, které často neodpovídají tomu, co já chci a změnit ty parametry nejde, nebo jen některé, což mi moc nepomůže, když si chci udělat obrázek.
Kolikrát mi ty srovnávače nabídnou třeba jen 6 možností, z toho 3 od jedné pojišťovny.
Momentálně jsem si třeba chtěla udělat obrázek o úrazové pojistce pro dítě a v podstatě jsem si kromě věku dítěte nebyla schopna navolit ani všechny parametry toho, co chci pojistit a co ne, natož nějaké výšky částek.
Takže mi to většinou vyhodilo výsledek dle jejich zvolených parametrů, které já ale vůbec nechci, takže zase nemám přehled a opět tak od dvou(většinou internetových) pojišťoven.
Zkusila jsem i stránky konkrétních pojišťoven a taky dost často nejsou ochotni dát nějaké srovnání, často jen dejte údaje a zavoláme. Což je nejčastější u srovnávačů.
Já jim samozřejmě telefon ani můj mail, který denně používám, nedávám, ale potřebuji vědět, alespoň rámcově, jak ty pojistky vypadají a jak se pohybují ceny jednotlivých pojišťoven.
Zrovna jsem byla v jedné pojišťovně něco vypovědět, tak jsem zkusila i nabídku od nich při osobním jednání, jasně jsem řekla, co ano a co ne a samozřejmě mi nutila něco naprosto jiného, než jsem jí řekla (snažila se mi vnutit životní pojistku místo úrazové, pokud vím, mají za to nejvyšší provize).
Jsem z toho fakt vzteklá, představovala jsem si, že někde zadám věk, co chci pojistit v rámci druhu pojistky, jaké limity v tom chci mít a někde mi vyjede seznam srovnání třeba 50. pojistek různých pojišťovacích institucí.
A nic takového jsem dosud nenašla.
Rixo je jen sbírač kontaktů, Klik mi napsal, že mi zavolají s nabídkou bez toho, abych jim zadala kromě věku pojištěného jedinný požadavek, pár (asi 5) různých pojistek mi vyjelo na pojisteni.cz( a z nich většinu je možné sjednat a plnit pouze on-line-nejsou pobočky), pak jsem zkusila jen tak pro formu Kooperativu a Allianz a u jedné v podstatě jen chtěli údaje a u druhé tam při volbě parametrů dali tu nejdražší variantu, která nešla nijak změnit.
Existuje něco, co není jen sběr kontaktů a člověk tam získá nějakou ucelenou představu o tom, co on chce a ne o tom, co mu tam nějakým náhodným výběrem oni hodí?
Připadám si úplně neschopná.
Jdu spát, klidně piště, budu reagovat ráno.