Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moment. Syn se ti ve školce pokaká a tvoje reakce je, že by jsi ho seřezala?
@Anonymní píše:
Ahoj,Už jsem poměrně zoufalá z této situace a jdu si pro řadu.
Syn se zacal ve školce pokakavat. Má 5 let, respektive vždy měl problém chodit ve školce na záchod, chodil vždy až doma, ale poslední 2 měsíce se na střídačku pokakava a už si toho všimla i ucitelky.
Přitom doma, u babičky normálně chodí.
A ve školce je s tím problém. Curani ve školce je v pohodě.
Dneska jsem mu zakázala sladké, pohádky, ale nechci ho bit.
Důvod jako takový přímo mi nechce říct, spíš že tam nechce být sám, ale přitom to mají s učitelkou domluvené, že ji má rict.
Už si toho všimla i učitelka?
@Cenarius
Ne, to píšeš špatně. Spíš už se dlouho dobu domlouváme, že to nebude dělat, slíbí to, a pak stejně, přijdu do skolky a zas ![]()
@Kelsey
Ano, a chápu ji, ze he to nutné řešit. Jenže já už si opravdu nevím rady. Přitom ucitelky jsou skvělé a syn je má rád.
Mám syna s chronickou zácpou. Ve školce bylo i 5 připrdnutých slipů denně, než se na dětským uráčili udělat ultrazvuk. Až pak zjistili, že je totálně zabetonovanej a tekutá stolice obtéká ten tuhý špunt a odchází samovolně, takže za to nemohl. Ale jestli říkáš, že doma chodí normálně? Synovi pomohlo až 7 (!!!) klystýrů (4letý chlapeček), pak nám konečně nasadili Forlax, vlákninu, probiotika a od té doby kaká pravidelně, ale taky ve školce nikdy, to radši drží, i když ví, že nemá držet. Jo a jak se chudák bojí, tak kaká pouze do plín. Záchod ani nočník ani za nic, to by radši nekadil tejden nebo to pustil do slipů.
Pozor s těmi tresty, aby jste nedopadli podobně
po mých zkušenostech, radši ať se pokaká ale ať nezadržuje…
My to kakání do plín řešíme i s psycholožkou, má blok a bojí se záchodu, čůrat chodí normálně.
@Anonymní píše:
@Cenarius
Ne, to píšeš špatně. Spíš už se dlouho dobu domlouváme, že to nebude dělat, slíbí to, a pak stejně, přijdu do skolky a zas
Mě taky sliboval. Tolikrát sliboval, že nebude pytel a vždy byl… ale u nás za to opravdu nemohl. Nevím, jak se to u vás. Dříve ve školce kakal normálně?
@luloinka @luloinka
Ne nikdy ve školce nechodil, vždy doma, ale problém nebyl - vykakal se doma a to kaka každý den. Jenže teď do dela ve školce a rovnou do kalhot - snaží se zadrzovat a pak to pusti.
místo toho aby normálně šel, i já sem tam s ním zkoušela sedět a proste nic… ![]()
@Anonymní píše:
@luloinka @luloinka
Ne nikdy ve školce nechodil, vždy doma, ale problém nebyl - vykakal se doma a to kaka každý den. Jenže teď do dela ve školce a rovnou do kalhot - snaží se zadrzovat a pak to pusti.místo toho aby normálně šel, i já sem tam s ním zkoušela sedět a proste nic…
A co nastavit režim, že by se vykakal ještě doma před odchodem.
@ivašot. píše:
A co nastavit režim, že by se vykakal ještě doma před odchodem.
Nesmysl. Ty se taky prinutis kadit když nepotřebuješ?
Mě se to ve školce taky stávalo - neuměla jsem se sama utřít, tak jsem radši nešla tak dlouho, až jsem se pokakala.
@Tajemnadama píše:
S tim uplne nesouhlasim, jelikoz telo si muze zvyknout na pravidelnost..
Jinak zakladatelko zazivala jsem podobne o neco drive a rozhodne jsem nesla formou trestu a fyzickeho nasili.. sla jsem cestou vysvetlovani a kdyz bylo nejhur, tak jsem koupila balik plen, ze je mala dostane zpet a ze ve skolce byt s plenkami nemuze (skolku miluje).. ted chodi holka pravidelne kazde odpo kolem treti +- hodinka
@Tajemnadama píše:
Tak někdy k tomu stačí jen dopřát dítěti trochu času po snídani a ne hned spěchat do školky. Nakonec u léčby chronické zácpy u dětí je cílem nastavit režim tak, aby dítě kakalo pokud možno ve stejnou dobu. Takže úplně nemožné to není
@ivašot. píše:
Tak někdy k tomu stačí jen dopřát dítěti trochu času po snídani a ne hned spěchat do školky. Nakonec u léčby chronické zácpy u dětí je cílem nastavit režim tak, aby dítě kakalo pokud možno ve stejnou dobu. Takže úplně nemožné to není
Jenže to vždy tak úplně nejde, když rodiče musí do práce na čas. My třeba jsme nastavili léčbu po poradě s lékaři na gastru tak, aby kakání vyšlo na odpoledne a zatím se už 4.měsíc daří (ťuk, ťuk). Jelikož ráno děti vstávají o půl šesté, v 6 vycházíme z domu. I tak trvá než se rozkoukají, kdyby měl ráno kakat, u něj je to na dýl, tak bych ho musela budit alespoň v 5 a to by zas hodinu koukal jak sova. Večer chodí spát o půl osmé ale usne až třeba v devět, jelikož ve školce po obědě vždy usne a pak není ospalý večer.
@luloinka píše:
Jenže to vždy tak úplně nejde, když rodiče musí do práce na čas. My třeba jsme nastavili léčbu po poradě s lékaři na gastru tak, aby kakání vyšlo na odpoledne a zatím se už 4.měsíc daří (ťuk, ťuk). Jelikož ráno děti vstávají o půl šesté, v 6 vycházíme z domu. I tak trvá než se rozkoukají, kdyby měl ráno kakat, u něj je to na dýl, tak bych ho musela budit alespoň v 5 a to by zas hodinu koukal jak sova. Večer chodí spát o půl osmé ale usne až třeba v devět, jelikož ve školce po obědě vždy usne a pak není ospalý večer.
Tak jasný, že to vždycky nejde, byl to jen nápad
Ahoj,
Už jsem poměrně zoufalá z této situace a jdu si pro řadu.

Syn se zacal ve školce pokakavat. Má 5 let, respektive vždy měl problém chodit ve školce na záchod, chodil vždy až doma, ale poslední 2 měsíce se na střídačku pokakava a už si toho všimla i ucitelky.
Přitom doma, u babičky normálně chodí.
A ve školce je s tím problém. Curani ve školce je v pohodě.
Dneska jsem mu zakázala sladké, pohádky, ale nechci ho bit.
Důvod jako takový přímo mi nechce říct, spíš že tam nechce být sám, ale přitom to mají s učitelkou domluvené, že ji má rict.