Problémové chování 3 leté dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.3.23 11:35

Problémové chování 3 leté dítě

Hezky den,

Chtěla bych poprosit o radu/rady.
Dcera už od miminka byla „jiná“. Brzy se batolila, chodila, mluvila. Kolem půl roku se jí začaly objevovat noční děsy, které se daly zvládnout, postupem času se vše zhoršovalo, cca ve dvou letech jsme začali navštěvovat homeopatii kde díky lékům noční děsy nemá.

Teď j jádru problému. Má ještě dva sourozence (2 roky a 1 rok). Chová se agresivně jak k nim tak ale i ke mě. Hodně se vzteká bez důvodu, nechce si s nikým hrát, půjčovat hračky, všechno je její, vše jen ona. Máme za sebou vyšetření i na neurologii a u klinické psycholožky kvůli podezření na autismus, který vyloučili. Nemá žádný pud sebezáchovy, žádný strop bolesti. Nevíme už jak na ní.

Nenapadá někoho kam třeba ještě zajít, nebo jak s tímhle pracovat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1292
12.3.23 11:44

A jak funguje s jinými dětmi? Stejně starými? Myslím, zda ten problém je jen doma a nebo i s cizími dětmi (pr ve skolce) :think:
Hyperaktivitu jste vyloučili?
Není možné, že „jen“ žárlí a zkousi hranice? :think: (viz otázka 1, je to jen doma nebo i jinde?) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
12.3.23 11:54

@Perníček22 ona do školky ještě nechodí, právě i kvůli tomuhle problému. Většinou je do jen doma, ale když je s ostatními chová se podobně jen ne tolik agresivně.
Manžel měl v dětství ADHD, víme že to nejspíš má taky, jen jsme s tím ještě nikde nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
12.3.23 11:55

Chce jen pozornost kterou nemá a měla málo, když mate 3 děti a všechny od sebe jeden rok, odsameho začátku se musí ze vším dělit a nic není jen její. Tak je to pochopitelne :think: zkusila bych děti dat na hlídání manželovi a s dcerou vyrazit do dětského koutku proste si to užit ten den jen sní a uvidíte jak se bude chovat když bude mít mámu jen pro sebe a nic nebude muset půjčovat

Příspěvek upraven 12.03.23 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
12.3.23 11:58

Dejte do školky a uvidíte. Já myslím, že to bude lepší pto všechny zúčastněné. Ona bude taky pravděpodobně spokojenější. Žádný problém, kvůli kterému by nemohla do školky nemá. Je dost možné, že vlivem autority učitele tam bude naprosto bezproblémová. Nebo nebude a budete to řešit pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
12.3.23 12:04
@Novikeli píše:
@Perníček22 ona do školky ještě nechodí, právě i kvůli tomuhle problému. Většinou je do jen doma, ale když je s ostatními chová se podobně jen ne tolik agresivně.
Manžel měl v dětství ADHD, víme že to nejspíš má taky, jen jsme s tím ještě nikde nebyli.

A neuvažovali jste ji do školky dát třeba i prave proto. Pokud by opravdu mela nějaký problém, školka to jen vykristalizuje.
Upřímně, nemá to úplně jednoduché, dva sourozenci, rok za sebou. Dost možná bojuje o pozornost. Píšeš, že většinou je jen doma, tzn se sourozenci. Zkoušela jsi vyčlenit si odpoledne jen pro ni, aby jste měly čas jen pro sebe. :hug: a uvidíš zda to nebude lepsi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
12.3.23 12:06

Tvoje dite nepotřebuje diagnózu, ale pozornost které se ji nedostává.

• Citovat
  • Upravit
684
12.3.23 12:40

No máš 3 malý děti, jak seš na tom ty? Seš trpělivá, věnuješ se jí? Tohle neni lehká situace, uvažovala bych asi o chůvě. Dcera potřebuje taky mámu pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10854
12.3.23 13:00

Se mi to dítě jeví normální s ohledem na to, do jaké situace přišla.
Dokonce si myslím, že má velmi silný pud sebezáchovy a temperament, který si nenechá nic moc líbit.
Ona se dožaduje pozornosti, kterou evidentně nemá a má to v sobě silně zakořeněné.
Byla první, z ničeho nic je až třetí, což je pádný důvod k tomu, aby vám to dala pocítit. Ale vede ji k tomu pud přežití.
Je chvályhodné, že vylučujete zdravotní obtíže. Ty nemá, proto bych se nyní zaměřila na čas, který a jakým způsobem ji věnujete.
Spíš hledáte diagnózy, než skutečnou příčinu. Zapomeňte na ADHD a jiné diagnózy. Pokud je v plánu další dítě, tak počítejte s prohloubením problému.
Je mi jí docela i líto, když vezmu v potaz, že ona s ohledem na svůj věk nedokáže vyhodnotit, že konkurence jsou sourozenci. Zato po doktorech je potahaná víc než dost.
Vás za celou dobu nenapadlo, že je vlastně úplně v pohodě, jen nedokáže tak rychle reagovat na měnící se prostředí, ve kterém vyrůstá?
Osobně jsem si taky s nikým nechtěla hrát a půjčovat hračky. A proč bych to měla chtít, když mi jiní hračky kazili a hráli si jinak, než jsem chtěla ja.
Ke společné hře a půjčování věci nenutím ani vlastní děti, každá má to svoje.
Až uznaji za vhodné, že to zvládnout společně, tak klidně.
Sama nepujcuju nic, proč bych měla? Vše je podloženo nějakou negativní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30903
12.3.23 14:33

Chudák malá. Jsou ji tři a už má dva sourozence, nejmladšího ročního? Takže tebe měla pro sebe kolik měsíců, než jsi přišla do jiného stavu? Jasně, že bude agresivní, neumí si jinak o tvoji pozornost říct, jsou ji tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30903
12.3.23 14:34

@Trojlístek další dítě? To někde čteš? To jsou křečci nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10854
12.3.23 14:58
@Cuddy píše:
@Trojlístek další dítě? To někde čteš? To jsou křečci nebo co?

Tak já nevím co je u nich v plánu.
Jen mě to prostě napadlo.
Pokud někdo nedokáže analyzovat současnou situaci, tak ani vícero dětí ho nedonutí se zamyslet, kde je problém a prostě ho nevidí.
Více dětí než tři není neobvyklý jev.
Nicméně s takto malým věkovým rozdílem bývá problém u dvou dětí natož u tří a více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
12.3.23 15:07

Co zkusit tu školku, ale ráno si zařídit tak, ať tě má aspoň hodinu v klidu na 100% pro sebe? Tatínek může zbylé dvě děti tu hodinu hlídat sám, než vyrazí do práce, vy se hezky vypravíte, poňuchňáte, něco si pročtete nebo si pohráte a ona pak půjde za kamarády. :think: Tohle pak taky bude snažší udělat i pro dvouleté dítě, až bude starší ve školce a roční spát. Ať pak nejde v šlápějích té starší. Oni opravdu moc potřebují pozornost maminky na 100%. Nemusí to být celý den, ale batolátka potřebují vědět, že tady bude maminka někdy jenom pro ně.

• Citovat
  • Upravit
8995
12.3.23 15:45

Tvoje dítě je úplně normální. Triletaci si běžně ještě hrají spíš vedle sebe než spolu. A úplně logicky si chrání své hračky. Stačí, že se musí v tomhle věku dělit o rodiče. A nezvládat jedno dítě a pořizovat si další je snad další z evergreenů tohoto webu nebo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
12.3.23 17:41

Abych shrnula všechny vaše příspěvky. Děkuji za posouzení naší situace a všech poznatků na dálku že dcera nemá pozornost a maminku pro sebe.

Dceři stejně jako sourozencům se věnuji denně na 100%. Uklízím a vařím až když děti spí, když spí po obědě sourozenci, má čas dcera jen a jen pro mě. Rozhodně nezanedbávám péči ani o jedno z dětí.

Manžel je pracovně téměř pořád pryč aby děti měly vše co potřebují.

Proto jsem žádala o radu, jestli se některá z Vás nesetkala s něčím podobným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí