Pokladní lísty - přepisujete?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pokladní lísty - potraviny -přepisujete?
Poradíte prosím?
Asi mám hloupou otázku, ale vrtá mi to v hlavě. Píšete, že pokud šetřit, tak na jídle. To si, prosím, vedete nějaký seznam všeho co nakoupíte v rámci potravin, drogerie? POkud ano, tak klobouk dolů. Neumím si predstavit, že bych z pokladního lístku prepisovala seznam toho co jsem v rámci týdenního nákupu koupila. Na druhou stranu uznávám, že jedině tak lze prijit na to, co človek zbytecne nakupuje:-)Nebo to děláte jinak? Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, no já to házím do jednoho prográmku ale teprve měsíc, fakt poctivě zapisuju každou položku. Jde mi hlavně o to, zjistit za co zbytečně utrácíme. Docela jsem na některé položky koukala když jsem je sečetla za ten měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano zapisuji každou položku(do počítače). Přepisuji tedy nejen potraviny a drogerii, ale úplně všechno, dělám to ze zvyku, nijak důkladně šetřit nemusíme, ty doby jsou naštěstí minulostí. Prostě jen chci, aby se nenakupovaly zbytečnosti, protože jsme líní si něco nachystat atd. Ono se pak totiž ty peníze hromadí a zbývají na mimořádné splátky hypotéky
.
Ještě teda každý s manželem máme na měsíc 1250 korun, které můžeme utratit bez zapsání. Je to kvůli vzájemným darům, aby nedošlo k situaci, že mi koupí k narozeninám dárek, který má být překvapení, a já po něm budu chtít vyúčtování a naopak
.
Příspěvek upraven 30.11.11 v 16:40
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Iduska píše:
Ahoj, no já to házím do jednoho prográmku ale teprve měsíc, fakt poctivě zapisuju každou položku. Jde mi hlavně o to, zjistit za co zbytečně utrácíme. Docela jsem na některé položky koukala když jsem je sečetla za ten měsíc.
můžeš dát tip na takový program? je volně ke stažení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle přepisování jsme zkoušeli a stejnak nám to bylo prd platný, neušetřili jsme.
Teď nově jsme si dali částku, kterou chceme utratit za jídlo.Dejme tomu 6000,–, to je 200,– na den.Na začátku týden mi manžel dá do obálek peníze, po 200,– na každý den.Kupodivu to funguje bezvadně ![]()
No ale jinak zapisujem veškeré výdaje do excelu, abychom měli přehled..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
evatk1 píše:Iduska píše:můžeš dát tip na takový program? je volně ke stažení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sany80s píše:
Ano zapisuji každou položku(do počítače). Přepisuji tedy nejen potraviny a drogerii, ale úplně všechno, dělám to ze zvyku, nijak důkladně šetřit nemusíme, ty doby jsou naštěstí minulostí. Prostě jen chci, aby se nenakupovaly zbytečnosti, protože jsme líní si něco nachystat atd. Ono se pak totiž ty peníze hromadí a zbývají na mimořádné splátky hypotéky.
Ještě teda každý s manželem máme na měsíc 1250 korun, které můžeme utratit bez zapsání. Je to kvůli vzájemným darům, aby nedošlo k situaci, že mi koupí k narozeninám dárek, který má být překvapení, a já po něm budu chtít vyúčtování a naopak.Příspěvek upraven 30.11.11 v 16:40
Ty jo, to je dobrý
Mě se líbí ta částka - jak jste si ji stanovili zrovna na 1250 Kč? To nějak vyplynulo? Že já bych to asi zaokrouhlila na 1500 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
salomme píše:Sany80s píše:Ty jo, to je dobrý
Ano zapisuji každou položku(do počítače). Přepisuji tedy nejen potraviny a drogerii, ale úplně všechno, dělám to ze zvyku, nijak důkladně šetřit nemusíme, ty doby jsou naštěstí minulostí. Prostě jen chci, aby se nenakupovaly zbytečnosti, protože jsme líní si něco nachystat atd. Ono se pak totiž ty peníze hromadí a zbývají na mimořádné splátky hypotéky.
Ještě teda každý s manželem máme na měsíc 1250 korun, které můžeme utratit bez zapsání. Je to kvůli vzájemným darům, aby nedošlo k situaci, že mi koupí k narozeninám dárek, který má být překvapení, a já po něm budu chtít vyúčtování a naopak.
Mě se líbí ta částka - jak jste si ji stanovili zrovna na 1250 Kč? To nějak vyplynulo? Že já bych to asi zaokrouhlila na 1500
Když jsme dělali rozpočet v době, kdy už jsmě neměli finanční problémy, tak jsme si určili částku, kterou můžeme utratit, když jdu s kamarádkou na kafe nebo si jde manžel zahrát s kamarády fotbal a pak jdou pokecat a dají si něco k pití atd., častku jsme odhadli(zkusmo jsme to určili, už nějakou dobu jsme předtím zapisovali výdaje, tak jsme měli přehled, kolik je asi potřeba a kolik si můžeme dovolit) na 2500 a to jsme rozdělili na půlky.
Kdyby částka nestačila, tak ji navýšíme, ale opravdu nám to vychází, takže není proč měnit výši. Oběma nám obvykle ještě něco zbyde, a tak si občas koupíme malý dárek jen tak nebo si to spoříme, když si navzájem chceme koupit něco dražšího.
Jinak když jdeme na to pivo spolu, tak to bereme z „jiné hromady“. Těch 1250 jsou peníze pro osobní spotřebu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdysi jsem si to taky psala, ted už ne, nemám na to čas. Akorát si píšu na každý měsíc přibližný rozpočet po položkách, abych měla přehled, co je potřeba zaplatit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás tohle dělá manžel a řeší se to jen tím, kde se kolik utratilo (myslím, nekoukám mu do toho
). Já to rozepisovala na položky, ale to se mu nelíbilo, že než se to pak na konci měsíce sečte, bude to na houby… Tak se to dělá podle něj a kdyžtak se to dohledává v účtenkách potom zpětně… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit