Domácí pribináček a jogurt - jak udělat?

243
24.11.11 12:15

Domácí pribináček a jogurt-jak udělat?

Maminky poradte jak děláte pribináček a jogurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2535
24.11.11 12:16

halóó, mě by taky zajímalo =))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
24.11.11 12:18

Pribináčka dělám:uvařit puding a přimíchat tam tvaroh,trochu kysané smetany,osladit.S jogurtem neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
24.11.11 12:25

Já mám tyhle 2 recepty, ale zatím jsem je ještě nezkoušela. Už se na to chystám měsíc :oops:

Recepty mám z mimibazaru.

Domácí pribináček:
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pro dítka od 1 roku! 0,4 l mléka 1 vanilkový pudink 3/4 lžíce cukru do pudinku 2 tvarohy 1 lžíce másla cukr dle chuti do tvarohu

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaříme pudink a necháme vychladnout.
Do šlehací nádoby dáme tvarohy, cukr a máslo. Vyšleháme do hladka. Pak přidáváme postupně pudink a stále šleháme do hladkého krému.
Hotové přendáme do mističek a ty dáme do lednice zchladit.

Domácí pribináček
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vaničkový tvaroh,1× smetana ke šlehání,1-2 vanilkové cukry,1× creme ole-pudink bez vaření,mléko dle potřeby.

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme do misky tvaroh,cukr,nalejeme smetanu,vsypeme pudink a šlehačem zamícháme,díky tomu pudinku to zhoustne takže dle potřeby přidáme mléko a zase prošleháme,event.dle chuti přisladíme.U nás moooc chutnal a hlavně je to rychle hotové bez vaření a chladnutí pudinku.:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
24.11.11 12:30

Jo a jogurt jsme vždycky dělali v jogurtovači. Přemýšlím, že si ho koupím, protože u malá má jogurty moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.11.11 12:40

Tak já dělám „Bobíka“. Plnotučný tvaroh a dosladím dle chuti (čímkoliv, záleží na vás, jak to chcete zdravé - takže klidně i glukopur nebo třtinový cukr a nebo klasický řepný cukr, med jedině rozpuštěný). Pacholík se dá takhle jednoduše udělat zase ze zakysané smetany. Obojí je výborné. Když koupím pribiňáka nebo bobíka v krámu, nejí mi to. Obměna je, že se do toho dá nasypat granko a vznikne čokoládový :lol:

A jogurt.
Svařit půl litru mléka, nechat vychladnout na cca 40°C (prostě tak, aby to nebylo studené, ale ani horké, aby to přežily jogurtové kultury) a pak do toho vmíchat půl kilovou Hollandii a nechat v teple, dokud se kultury nezmnoží, třeba přes noc. Je potřeba to udržet v teple, takže někde poblíž radiátoru (ale ne na něm, aby se nezničili ty bakterie). Někdo to dává třeba do peřin. Dá se to nandat do skleniček hned a nebo až když je jogurt hotovej. Lze dělat i sladkou verzi - normálně do mlíka přimíchat rovnou i cukr. Já bych nesladký jogurt nesnědla, ale dětem to nevadí, takže lze dělat obojí jedním vrzem :lol:

Příspěvek upraven 26.11.11 v 16:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.11.11 12:51

Já dělám „pribiňák“, že vyšlehám jednu šlehačku v kelímku a jednu vaničku tvarohu, trochu cukru do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
24.11.11 12:52

pribinák dělám běžně: ušlehanou šlehačku smíchám s tvarohem a osladím dle chuti, uplně jednoduché

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
24.11.11 13:47

holky a nevyjde to pomalu na stejno, když tam dáte šlehačku a tvaroh?? myslim finančně =)) i když si myslim že ty kupovaný nejsou nějaký extra, člověk neví co v nich je =))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
24.11.11 14:06

nejde mi ani tak o cenu, jako o to, že vím co tam dávám a je to naprosto čerstvé, dráhé to rohodně je oboje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.11.11 15:17
salamander369 píše:
holky a nevyjde to pomalu na stejno, když tam dáte šlehačku a tvaroh?? myslim finančně =)) i když si myslim že ty kupovaný nejsou nějaký extra, člověk neví co v nich je =))

Vzhledem k tomu, kolik stojí ten pidikelímek, ve kterém jsou tři lžičky, tak to vyjde mnohem levněji udělat doma teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
28.11.11 14:09

Já dělám pribináčka z normálního kelínkovýho tvarohu, do toho jeden vanilkovej cukr, trochu mlíka (ale to neni nutný) a je to :-)

• Citovat
  • Upravit
10726
27.9.12 08:22

Oživení diskuze
nějaký další recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
27.9.12 08:42

Pribináček -z litru mléka uvařit pudink, do toho jedno celé máslo(opravdu celé, nebojte se toho, stojí to za to) a jeden mněký tvaroh, cukr. Míchám v mixéru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
27.9.12 16:07

Ahoj, já teda pribiňáka dělám v thermomixu, ale jde to i uvařit normálně.
4dcl mléka
1cukr vanilka
100g krystalu
20g másla
1 vanilkový pudink
600g tvarohu
vše kromě tvarohu vyšlehám R3 100C 7minut. Nechám vychladit přidám tvaroh a míchám R3 30 sekund. Někdy přidám ovoce nebo džem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat