Pokles pánevního dna-operace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
30.10.08 18:33

Pokles pánevního dna-operace

Ahoj, omlouvám se za anonymní, ale je mi to trošku trapné…
Po porodu mám pokleslé pánevní dno - občas mám problém s inkontinencí, při sexu mě to pobolívá a někdy si s prominutím uprdnu, protože to prostě nezadržím. Slyšela jsem o operaci, při které se zpevní pánevní dno pomocí síťky, která už natrvalo zůstane v těle - je to metoda permanentního meshe. Podstoupila jste některá tuto operaci? Máte zkušenosti? Děkuji za názory!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
xelicia70
3.12.10 09:25

plastika

ahoj já tu operaci už podstoupila jsem po ní už 3 měsíce,po operaci to dost pobolívá no ty stehy,jinak to jde,pobolívalo mě to tak přes měsíc,sranda to není,ale na druhou stranu jsem rada že to už mám zasebou,chvilkama je ti divně,tam dole,ale mám to v pořádku,jsem jako dřív,sex je lepší,mám to jako když jsem byla mladšší,legrace to není ale pomůže ti to,a hlavně nebudeš mít problémy,A NEMUSÍŠ SE STYDĚT před manželem můžu ti to doporučit taky jsem se bála,ale nic to není,ty stehy,musíš vydržet,jinak je to fajn jsem rada že jsem šla!Přeju ti hodně štěstí evča :lol:

• Citovat
  • Upravit
422
21.4.17 15:00
@xelicia70 píše:
ahoj já tu operaci už podstoupila jsem po ní už 3 měsíce,po operaci to dost pobolívá no ty stehy,jinak to jde,pobolívalo mě to tak přes měsíc,sranda to není,ale na druhou stranu jsem rada že to už mám zasebou,chvilkama je ti divně,tam dole,ale mám to v pořádku,jsem jako dřív,sex je lepší,mám to jako když jsem byla mladšší,legrace to není ale pomůže ti to,a hlavně nebudeš mít problémy,A NEMUSÍŠ SE STYDĚT před manželem můžu ti to doporučit taky jsem se bála,ale nic to není,ty stehy,musíš vydržet,jinak je to fajn jsem rada že jsem šla!Přeju ti hodně štěstí evča :lol:

Ahoj, muzu se zeptat, jak jsi ma tom po te plastice ted? Stale vse v poho? Jsou/byly s tim mejake komplikace? Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.6.17 13:25

Dobrý den, chci se zeptat jak jste na tom ted? A hlavně v jaké fázy jste byla před operací prosím? Tedy jak hodně jste to měla pokleslé? Bylo to vidět z kalhotek?
Boužel to asi budu muset podstoupit, tak hledám informace. Děkuji za opdpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.17 14:55

@Goni @Desire83 Holky, jak jste na tom teď? Pořád uvažujete nad tou operací? Máte taky stresovou inkontinenci? Že třeba když si pčíknete nebo kašlete… Já se snažím hledat nějaké alternativy, mám strach nechat do sebe zase řezat… našla jsem nějaké laserové zákroky (na plastikách většinou). Netušíte jestli by to mohla hradit pojišťovna? Na gyndu jsem objednaná až za měsíc…

(Omlouvám se za anonym, taky mi to není úplně příjemné… :( )

• Citovat
  • Upravit
422
28.7.17 20:46
@Anonymní píše:
@Goni @Desire83 Holky, jak jste na tom teď? Pořád uvažujete nad tou operací? Máte taky stresovou inkontinenci? Že třeba když si pčíknete nebo kašlete… Já se snažím hledat nějaké alternativy, mám strach nechat do sebe zase řezat… našla jsem nějaké laserové zákroky (na plastikách většinou). Netušíte jestli by to mohla hradit pojišťovna? Na gyndu jsem objednaná až za měsíc…(Omlouvám se za anonym, taky mi to není úplně příjemné… :( )

Ahoj, ja tedy zatim ne. jeste kojim, doktori tvrdi, ze se ten pokles jeste trochu zlepsi. Tak trochu doufam v zazrak…Snazim se dost cvicit, malinko se mi to pocitove zlepsilo. Me vsak trapi neustaly pocit na moceni a s tim spojene caste moceni. Doktorka mi rekla, ze mi pomuzou jen prasky a v menopauze operace, ted by mi to asi nikdo neudelal, protoze nejsem inko:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.17 17:25

@Goni Já to mám taky tak, pořád bych chodila na záchod… nejhorší je, že se mi vlastně „nechce“ - nic ze mě nevyteče…
Aha, no tak to nezní fajn… já teda taky cvičím, zlepšení nepociťuju, ale to možná proto, že se tak strašně hlídám… :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.17 11:38

Ahoj ahoj, to jsem zase já, ta anonymní. Nutně sháním zkušenosti nebo názory an Femlase od Medicom clinic nebo nějaký podobný laserový neinvazivní zákrok. Děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
422
9.8.17 12:02

Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím..

Ahoj, laser mam za sebou, ale jen jedno sezeni. Jelikoz to bylo asi 4 mesice po porodu, tak nevim, jestli mi pomohl laser nebo cas. Ted jsem 7 mesicu po, uvnitr pochvy je tkan pevnejsi, ale moje symptomy-caste a nahle nutkani na wc bohuzel neustoupilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.11.18 08:01
@Goni píše:
Ahoj, muzu se zeptat, jak jsi ma tom po te plastice ted? Stale vse v poho? Jsou/byly s tim mejake komplikace? Diky!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.11.18 08:09

Ahoj, jsem po operaci panevniho dna.Chci poslat sve dojmy, protoze v dobe, kdy jsem o tom uvazovala jsem nic nenasla.Dva roky jsem intenzivne cvicila, cvicila jsem tak, ze jsem mela bricho jako kamen, chodila po specialnich kurzech s tim, ze to dam dohromady sama. Z toho nejvetsiho jsem se dostala, ale radsi jsem se nechala zkontrolovat odbornikem, ktery okamzite doporucil operaci.
Vzhledem k tomu, ze mi pocitove tenhle clovek sedl a ja vedela, ze mluvi pravdu, na operaci jsem sla i se vsema rizikama. Operace sama v podstate nic nebyla, pak jsem citila trosku tlak v panvi.Dali mi neco na bolest, takze za dva dny jsem chodila jako pred tim. S cimz jsem mela trosku problem bylo, si dojit na malou, ale to je pry normalni, nez zmizi otok. Brala jsem homeopatika(dam vam tip, kdyz budete chtit).
Vim, ze je casta recidiva a ja bych to podstoupila klidne znova.Mela jsem vyborneho doktora a za ten komfort to stoji.
Taky si myslim, ze je to o pristupu pacienta, ja jsem od jakziva pozitivni a vetsinou hledam reseni. Nejak jsem se nehroutila z toho, ze mam plnou pochvu neznameho, dal jsem cvicila a dal normalne zila. Operaci jsem nakonec podstoupila proto, abych se citila komfortneji.
Dnes uz bych popravde tak dlouho necekala. V nemocnici nas bylo strasne moc a vsichni odchazely spokojeny.Je teda pravda, ze nektere zeny uz byly po druhe, ale i tak nelituji.
Tak pokud vahate, za 4 dny jste v podstate pouzitelne a myslim si, ze trapit se je mnohem horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
10.11.18 22:15

@Almo ahoj a dekujeme za prispevek! To opravdu mnoho z nas nedela, ze by se podelila o uspech. Ale muzes prosim napsat i tve predchozi potize a na zakladu ceho ti lekar doporucil operaci? A co se ti podarilo vycvicit? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.11.18 22:59

@Goni po porodu druhe dcery jsem uz v porodnici zjistila,ze mam strzeny vazy PD,coz se projevilo tim,ze mi vypadl mocovy mechyr pochvou,nevypadl cely,ale znacna cast ho vylejzala ven.Gynekolozka mi rekla,ze se vse opravi tim,ze prestanu kojit.Kojit jsem nehodlala prestat,tak jsem zacala patrat na vlastni pest.Nasla jsem Renatu Sahani a absolvovala dva kurzy,pak jsem na ambulanci doktora Otcenaska navstevovala fyzioterapii a opravdu poctive kombinovala Renatu Sahani a fyzio nekolikrat denne po dobu dvou let.
A zacala po dvou mesicich citit zmenu.Pak jsem ruzne chodila po lecitelich,pila byliny,mela vsechny pomucky.Ja snad zkusila vse.Dostala jsem to do faze “pro nekoho”unosne,ale ja si po takove dobe,kdy moje bricho bylo jako kamen a svaly uvnitr fungovaly perfektne a presto to nebylo uplne dobre,rekla,ze radsi navstivim nekoho,kdo se tim roky zabyva.Vyhral dr.Otcenasek,ktery nakonec vyhodnotil,ze mam kompletni poporodni poraneni(uplne odtrzene vazy),ale rozhodnuti nechal na mne:)Dala jsem tomu vazne hodne,tak jsem se rozhodla,ze to je spravne rozhodnuti.Operace mela byt vedena pres bricho kvuli velkemu poraneni.Nez operace probehla,objevila jsem jeste Ivu Fiskandlovou a zacala chodit k jeji nastupkyni na cviceni a to mi pomohlo uplne nejvic(skoda,ze jsem ho neobjevila driv)Kazdopadne to proste byla stale tvrda disciplina,stale cvicit,stale to mit v hlave,ve strasne vecech omezeni.Zjistila jsem,ze neni dulezite jen cvicit,ale relaxovat,jenze to uz bylo i na me dost.Cas od casu potrebuji uvarit,uklidit a normalne zit,ze jo.
Kazdopadne po poslednim cviceni jsme zjistili,ze jsem to dostala do faze,kdy operace muze byt spodem,tudiz pochvou a tak to taky bylo.A zbytek znate.Samozrejme ty stehy trosku tahly,ale rozhodne se citim komfortneji.Ne vlastne jak bych to napsala,citim se byt fakt v pohode.
Samozrejme jsem i s tim defektem lyzovala,plavala,jezdila na kole a normalne dokazala chodit,ale samy vite,te to neni uplne super pohodicka.Takze za me,jdete.Existuji recidivy,s tim jsem byla smirena,vim,ze se muze stat,ze se po operaci probudim s vyvodem.Clovek si to musi srovnat v hlave a byt vazne presvedceny,ze to chce.Nejsem lesana,ale myslenky utvareji nas zivot.A ja si to urovnala a vedela,ze tak je to dobre.A taky to tak dopadlo.Netrapte se,najdete si doktora,ktery vam sedne a vy mu uverite.Hlavne nedejte na jednu spatnou zkusenost.
Dovedu si predstavit,jak vas to trapi a uprimne me to mrzi.Taky jsem se uplne nesmala.Komukoli na cokoli odpovim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
11.11.18 19:35

@Almo moc, moc diky za sdileni! Ano, nejhorsi je, ze se s tim neda zit tak, abys mohla na 100 % fungovat. Ja taky cvicim a zbrzdila jsem celkove, ale vzdat se vseho neminim. Mne to nastesti pomohlo tak, ze jsem vetsinou v pohode. Na par veci jsem si zvykla. A jeste i ted 2 roky po porodu mam pocit, ze se dole regeneruji. Je to mozne? Na operaci to u me pry neni. Taky jsem byla u Otcenaska:), byl fakt profesionalni a dost mi vysvetlil. Ale sam se divil, proc mam takove potize. Doporucil mi si najit dobrou fyzioterapii, ale to je fakt tezke. Byla jsem u 2 fyzioterapeutu, 2 osteopatu a nikdo mi moc nepomohl. Vsechno byla „klasika“. Tak jsem si nasla na youtubu femfusion a cvicim podle ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
11.11.18 19:38

@Almo kazdopadne i tak bych se jeste chtela zeptat, jakou metodu opravy zvolil? Sitku nebo prisiti? Nebo odebral posevni tkan? Nebo zkratil zavesny aparat?

A delas ted vse bez omezeni, nebo ti bylo doporuceno treba nebehat apod.? Dekuji opravdu, ze sdilis!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí