Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj! Poslední týden mi výrazně pokleslo bříško. Mám termín 13.5. Jsem druhorodička. Prvního jsem přenášela a museli vyvolávat. Tak si říkám, jestli ten pokles neznamená, že to tentokrát už bude třeba opravdu v termínu. Jaké jsou vaše zkušenosti? Za jak dlouho po klesnutí bříška jste porodily? Díky
bamboo píše:
Ahoj! Poslední týden mi výrazně pokleslo bříško. Mám termín 13.5. Jsem druhorodička. Prvního jsem přenášela a museli vyvolávat. Tak si říkám, jestli ten pokles neznamená, že to tentokrát už bude třeba opravdu v termínu. Jaké jsou vaše zkušenosti? Za jak dlouho po klesnutí bříška jste porodily? Díky
holka asi měsíc… u druhé nepokleslo vůbec a šla týden před termínem.. to asi moc neznamená to klesání bříška v souvislosti s porodem řekla bych ![]()
Ahoj, mně kleslo někdy kolem 36.tt a narodila se tři dny před termínem. Myslím, že to žádný vliv nemá, pokud to ovšem není takovej obřík, že by svou vahou tlačil tak moc, že by se něco začalo dít ![]()
Ahoj,
tak mně nepokleslo břicho ani jednou. Dokonce u druhé dcery mi pošťačka v poledne říkala, že podle břicha ještě dlouho rodit nebudu a dcera se narodila druhý den ráno v 7:20
.
Takže naprosto souhlasím s holkama, že pokles břicha nemá na porod vliv, což tě asi nepotěšilo…
Ahoj, tak mne kleslo cca ve 32.tydnu a ve 33.jsem lezela v nemocnici, protoze jsem zacala rodit (kapackama zastavili). Takze u me to znamenalo predzvest porodu… Ale jak kleslo, tak jsem take hledala a nasla jsem, ze klesa cca 14dni az mesic pred porodem. U prvniho mi kleslo snad az pri porodu ![]()
Velky pozitivum teda, jak hned prestala palit zaha a mohla jsem v klidu dychat
Jen ted trpim, kdyz si tam hraje s rucickama nebo jdu na malou
![]()
Příspěvek upraven 27.04.11 v 20:48
Díky za odpovědi. Uvidíme, jak to dopadne. U prvního se žádný pokles břicha nekonal, tak proto jsem se na to tady ptala. Mě už čtyři lidi na sobě nezávisle řekli, že mi najednou děsně kleslo bříško, tak třeba by to tentokrát mohlo být v tom termínu…
A co poslíčci? Musí přijít tři tři týdny před porodem nebo taky jen mýtus? U prvního si to už nepamatuju, myslím, že nějaký byly…
Tak u prvniho jsem nemela ani ty poslicky… Vubec nic do dne porodu nevypadalo, ze bych vubec nekdy mela porodit
prenasela jsem 5dni a jeste den pred porodem zadny nalez, zadny poslicci, proste nic, uz jsem se smirovala s tim, ze asi nikdy neporodim
Bricho nahore… A v den porodu mi v 11 odesla hlen.zatka a za hodinu zacaly kontrakce asi i kleslo konecne to bricho… No proste vsechno najednou ![]()
U nás bříško vůbec nepokleslo
a rovnou se rodilo, tedy až 40+6 tt
Ahoj, jsem ve 35. týdnu a dneska ráno jsem si všimla, že mi docela znatelně pokleslo břicho. Všiml si toho dokonce i manžel - a to je co říct! Trošku se bojím, jestli to neznamená, že porodím předčasně. Už pár týdnů mám občas poslíčky, břicho mi sem tam tvrdne. Měla bych raději nasadit magnézium? Teď piju celkem dost magnézie, ale magnézium už jsem brát nechtěla. Při prvním těhotenství jsem brala do 36. tt a rodila jsem na konci 42. tt vyvolávaně a vůbec tělo nebylo připravené…
@Štrample obecná nechala bych to byt, co bude bude… ja magnezium neberu od 30tt.
@Štrample obecná mno mně břicho pokleslo v pátek, a v sobotu večer rupla voda, ale byla jsem 39´+3, taky to bylo znatelné, všiml si toho můj otec a šeptal to mamce,
ale 35 tt. je dost brzo, asi bych se zajela nechat zkontrolovat
@Štrample obecná Mi břicho kleslo někdy ke konci 7 měsíce a to fakt hodně - taky si toho všimlo okolí, a furt jsem 2v1 ![]()
Prostě ti jenom malé sjelo trošku níž. Nemusí to znamenat vůbec nic.
No a mě břicho nekleslo třeba vůbec
podle mě to nemusí nic znamenat ![]()
Dnes mi taky přijde, že mi břicho taky padlo dolů. Včera a dnes malou cítím velice málo. Zítra mám kontrolu tak uvidíme.