Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Maminky, jak byste zařídily nebo rozdělily pokoj pro tři děti? Máme chlapečka, holčičku a za pár měsíců čekáme další. Pokoj má jedno okno a jedny dveře, tvar obdélník. Bydlíme v bytě a jinak než v jednom pokoji děti mít nemůžeme. Děkuji za odpovědi ![]()
Náš byt též nedovoluje, aby měly děti více pokojů než jeden, ale já tak nějak předpokládám, že se prostě srovnají a budou tam všichni spolu v pohodě..
Já sama jsem sice byla šťastná, když nám naši v pubertě dopřáli se sestrou každé svůj pokoj, ale když holt ta možnost nebude, tak co se dá dělat?
A jako vůbec bych to zatím ani neřešila, dokud jsou všichni malí. Podle mě tak do těch dvanácti třinácti let to neřeší ani ty děti, jestli jsou v pokoji se sourozenci, nebo ne, ba spíše naopak jsou rády, že jsou spolu.
A co bude dál, to budeme řešit potom ![]()
@Klementyna píše:
Náš byt též nedovoluje, aby měly děti více pokojů než jeden, ale já tak nějak předpokládám, že se prostě srovnají a budou tam všichni spolu v pohodě..
Já sama jsem sice byla šťastná, když nám naši v pubertě dopřáli se sestrou každé svůj pokoj, ale když holt ta možnost nebude, tak co se dá dělat?
A jako vůbec bych to zatím ani neřešila, dokud jsou všichni malí. Podle mě tak do těch dvanácti třinácti let to neřeší ani ty děti, jestli jsou v pokoji se sourozenci, nebo ne, ba spíše naopak jsou rády, že jsou spolu.
A co bude dál, to budeme řešit potom
My se právě chystáme na malování a úpravu podlahy, tak bychom to nejraději udělali najednou dopředu. Ono těžko říct, jak budou finance za pár let. Teď zatím jsou, tak mi zase přijde škoda to nevyužít.
@JoeJoe No počkej, to jako že bys udělala v tom jednom pokoji tři různé podlahy a trojí vymalování a každé dítě by bylo na tom svém kousku, nebo jak? ![]()
Zalezi od veku..my jsme byli 3, ale jen chvili - mam o hodne mladsiho brachu, takze vsichni jsme pokoj sdileli jen par let. Vlastne kdyz tak nad tim premyslim, mladsi tam mel jenom postel a zdedil nase skrinky na hracky, my jsme meli 2 stoly, patrovou palandu a skrine…on mel obleceni u nasich v loznici
Treti stul nebyl potreba, prostridali jsme se…Rozdelit to fakt neslo, tvar presne jak pises, obdelnik s jednim oknem
Bracha ma ted 3 male deti a maji taky palandu + postel, skrine a veci na hracky…do skoly chodi teprve nejstarsi. Jak to budou mit v puberte nevim…
Já právě ten dětský pokoj zatím vůbec nijak nezařizuju, mají tam jen dvě palandy (máme čtyři děti) a policovou skříň na krabice s hračkama, ale jinak nic, a ostatní věci či nábytek budeme zařizovat postupně podle potřeby dětí, až třeba začne nejstarší chodit do školy a tak.
@Klementyna píše:
@JoeJoe No počkej, to jako že bys udělala v tom jednom pokoji tři různé podlahy a trojí vymalování a každé dítě by bylo na tom svém kousku, nebo jak?
V tuto chvíli mají v pokojíčku jednu stěnu modrou a druhou zelenou, postele stejné barvy (stěny jsou naproti sobě). Nevypadá to špatně a plně jim to vyhovuje.
Nevidím důvod proč by se tady mělo řešit, že teď nemá s pokojem smysl něco dělat. Ptala jsem se na nějaké tipy pro rozdělení pokoje pro tři děti. Další názory mě popravdě nezajímají, těch je dost v jiných diskuzích.
Tak pardon, že jsem napsala jak je to u nás ![]()
Popravdě si nedovedu představit rozdělení jednoho obdélníkového pokoje pro tři děti jinak, než že jim tam dáš maximálně tak paraván pro oddělení aby na sebe neviděli, ale vytvořit soukromí jako v oddělených místnostech podle mě nejde.
Jsem zvědavá, jestli někdo přijde s tipem, jak to udělat..
@JoeJoe Pokud jde o o dělení, nepíšeš důležité věci. Jak velký ten obdélník je, jak je velké okno, z které strany jsou dveře, jak velké jsou děti atd. Já osobně, co mám kamarády se třeba dětma a mají jen jeden pokoj, tak tam žádné zóny nejsou.
Pokud je to obdélník, co má okno na kratší straně a vchod naproti (tak to mají kamarádi), tak teda myslím, že neuděláš nic. Mají na pravé straně palandu a vedle ještě postel - tu zatím zkrácenou. Pod oknem psací stoly pro děti, a nalevo skříně na hračky a vestavku na oblečení. (Pokoj má počítám tak 20m.) Víc se tam toho nedá.
„Rozdělení“ mají v tom smyslu, že každé dítě má vyzdobenou svoji část (postel, nad stolem, svůj díl skříně): mají kluka, holku a kluka (nejmladší teda ještě nemá psací stůl, a asi ani mít nebude, pokud to nějak nepředělají - což nevím jak).
Jinak my jsme jednu dobu měli rozdělený podobný pokoj normálně sektorkou - půlka skříní na jednu stranu, půlka na druhou; jenže to bylo jen pro dva lidi a naštorc, čili jeden pokoj byl průchoďák bez okna (ten byl mámy; okno měl brácha - kdybychom se měli o ty části pokoje podělit s bráchou, tak to by samozřejmě nešlo).
Jinak máš nějaký tip, jak by sis to rozdělení představovala?
@JoeJoe tak bez nakresu tezko mohou padat nejake navrhy, tak jen dodam, ze mame tri kluky a pidipokoj 12m3,m zato s vysokym stropem, takze trojpalanda to jisti. Momentalne premyslime, jak to udelame s psacim stolem, jestli bude mit kazdy mikrokoutek, nebo se budou stridat - casem na to asi zalozim diskusi.
@Peczka píše:
Taky jsem zony neměli se segrama. Byla část spací, pak skříně a pak na hraní a já tam měla psací stůl.
Jinak jak postupně segry odcházely a já tam zůstala sama, tak mi pak bylo i smutno. Dělali jsme často blbosti i v pubertě a tak
@Pudloslava mji rodiče to vyřešili jak jsme psala v prvním příspěvku, ale né každému tohle řešení může vyhovovat.
covece a tobe se delaly ukoly v obyvaku dobre? A neotravovalo rodice mit holku nasackovanou v loznici?
@JoeJoe píše:
Nevidím důvod proč by se tady mělo řešit, že teď nemá s pokojem smysl něco dělat. Ptala jsem se na nějaké tipy pro rozdělení pokoje pro tři děti. Další názory mě popravdě nezajímají, těch je dost v jiných diskuzích.
tobě bych po pravdě neporadila, musíš být protivná ženská, když tohle dokážeš napsat.
Tak na druhou stranu ja taky resim nekdy veci dlouho pred tim, nez to bude aktualni. Proste jen tak zamestnavam mozek.