Pokoj pro tři

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31
19.4.15 00:13

Pokoj pro tři

Maminky, jak byste zařídily nebo rozdělily pokoj pro tři děti? Máme chlapečka, holčičku a za pár měsíců čekáme další. Pokoj má jedno okno a jedny dveře, tvar obdélník. Bydlíme v bytě a jinak než v jednom pokoji děti mít nemůžeme. Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8284
19.4.15 00:55

Náš byt též nedovoluje, aby měly děti více pokojů než jeden, ale já tak nějak předpokládám, že se prostě srovnají a budou tam všichni spolu v pohodě..
Já sama jsem sice byla šťastná, když nám naši v pubertě dopřáli se sestrou každé svůj pokoj, ale když holt ta možnost nebude, tak co se dá dělat?
A jako vůbec bych to zatím ani neřešila, dokud jsou všichni malí. Podle mě tak do těch dvanácti třinácti let to neřeší ani ty děti, jestli jsou v pokoji se sourozenci, nebo ne, ba spíše naopak jsou rády, že jsou spolu.
A co bude dál, to budeme řešit potom :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.4.15 01:13
@Klementyna píše:
Náš byt též nedovoluje, aby měly děti více pokojů než jeden, ale já tak nějak předpokládám, že se prostě srovnají a budou tam všichni spolu v pohodě..
Já sama jsem sice byla šťastná, když nám naši v pubertě dopřáli se sestrou každé svůj pokoj, ale když holt ta možnost nebude, tak co se dá dělat?
A jako vůbec bych to zatím ani neřešila, dokud jsou všichni malí. Podle mě tak do těch dvanácti třinácti let to neřeší ani ty děti, jestli jsou v pokoji se sourozenci, nebo ne, ba spíše naopak jsou rády, že jsou spolu.
A co bude dál, to budeme řešit potom :)

My se právě chystáme na malování a úpravu podlahy, tak bychom to nejraději udělali najednou dopředu. Ono těžko říct, jak budou finance za pár let. Teď zatím jsou, tak mi zase přijde škoda to nevyužít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
19.4.15 01:23

@JoeJoe No počkej, to jako že bys udělala v tom jednom pokoji tři různé podlahy a trojí vymalování a každé dítě by bylo na tom svém kousku, nebo jak? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.4.15 01:51

Zalezi od veku..my jsme byli 3, ale jen chvili - mam o hodne mladsiho brachu, takze vsichni jsme pokoj sdileli jen par let. Vlastne kdyz tak nad tim premyslim, mladsi tam mel jenom postel a zdedil nase skrinky na hracky, my jsme meli 2 stoly, patrovou palandu a skrine…on mel obleceni u nasich v loznici ;) Treti stul nebyl potreba, prostridali jsme se…Rozdelit to fakt neslo, tvar presne jak pises, obdelnik s jednim oknem
Bracha ma ted 3 male deti a maji taky palandu + postel, skrine a veci na hracky…do skoly chodi teprve nejstarsi. Jak to budou mit v puberte nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
19.4.15 01:57

Já právě ten dětský pokoj zatím vůbec nijak nezařizuju, mají tam jen dvě palandy (máme čtyři děti) a policovou skříň na krabice s hračkama, ale jinak nic, a ostatní věci či nábytek budeme zařizovat postupně podle potřeby dětí, až třeba začne nejstarší chodit do školy a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.4.15 02:48
@Klementyna píše:
@JoeJoe No počkej, to jako že bys udělala v tom jednom pokoji tři různé podlahy a trojí vymalování a každé dítě by bylo na tom svém kousku, nebo jak? :)

V tuto chvíli mají v pokojíčku jednu stěnu modrou a druhou zelenou, postele stejné barvy (stěny jsou naproti sobě). Nevypadá to špatně a plně jim to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.4.15 02:49

Nevidím důvod proč by se tady mělo řešit, že teď nemá s pokojem smysl něco dělat. Ptala jsem se na nějaké tipy pro rozdělení pokoje pro tři děti. Další názory mě popravdě nezajímají, těch je dost v jiných diskuzích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
19.4.15 03:27

Tak pardon, že jsem napsala jak je to u nás :kytka:

Popravdě si nedovedu představit rozdělení jednoho obdélníkového pokoje pro tři děti jinak, než že jim tam dáš maximálně tak paraván pro oddělení aby na sebe neviděli, ale vytvořit soukromí jako v oddělených místnostech podle mě nejde.
Jsem zvědavá, jestli někdo přijde s tipem, jak to udělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.4.15 06:27

@JoeJoe Pokud jde o o dělení, nepíšeš důležité věci. Jak velký ten obdélník je, jak je velké okno, z které strany jsou dveře, jak velké jsou děti atd. Já osobně, co mám kamarády se třeba dětma a mají jen jeden pokoj, tak tam žádné zóny nejsou.

Pokud je to obdélník, co má okno na kratší straně a vchod naproti (tak to mají kamarádi), tak teda myslím, že neuděláš nic. Mají na pravé straně palandu a vedle ještě postel - tu zatím zkrácenou. Pod oknem psací stoly pro děti, a nalevo skříně na hračky a vestavku na oblečení. (Pokoj má počítám tak 20m.) Víc se tam toho nedá.

„Rozdělení“ mají v tom smyslu, že každé dítě má vyzdobenou svoji část (postel, nad stolem, svůj díl skříně): mají kluka, holku a kluka (nejmladší teda ještě nemá psací stůl, a asi ani mít nebude, pokud to nějak nepředělají - což nevím jak).

Jinak my jsme jednu dobu měli rozdělený podobný pokoj normálně sektorkou - půlka skříní na jednu stranu, půlka na druhou; jenže to bylo jen pro dva lidi a naštorc, čili jeden pokoj byl průchoďák bez okna (ten byl mámy; okno měl brácha - kdybychom se měli o ty části pokoje podělit s bráchou, tak to by samozřejmě nešlo).

Jinak máš nějaký tip, jak by sis to rozdělení představovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
19.4.15 07:55

@JoeJoe tak bez nakresu tezko mohou padat nejake navrhy, tak jen dodam, ze mame tri kluky a pidipokoj 12m3,m zato s vysokym stropem, takze trojpalanda to jisti. Momentalne premyslime, jak to udelame s psacim stolem, jestli bude mit kazdy mikrokoutek, nebo se budou stridat - casem na to asi zalozim diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
20.4.15 06:07
@Peczka píše:
Taky jsem zony neměli se segrama. Byla část spací, pak skříně a pak na hraní a já tam měla psací stůl.
Jinak jak postupně segry odcházely a já tam zůstala sama, tak mi pak bylo i smutno. Dělali jsme často blbosti i v pubertě a tak :)
@Pudloslava mji rodiče to vyřešili jak jsme psala v prvním příspěvku, ale né každému tohle řešení může vyhovovat.

covece a tobe se delaly ukoly v obyvaku dobre? A neotravovalo rodice mit holku nasackovanou v loznici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140225
20.4.15 06:35
@JoeJoe píše:
Nevidím důvod proč by se tady mělo řešit, že teď nemá s pokojem smysl něco dělat. Ptala jsem se na nějaké tipy pro rozdělení pokoje pro tři děti. Další názory mě popravdě nezajímají, těch je dost v jiných diskuzích.

tobě bych po pravdě neporadila, musíš být protivná ženská, když tohle dokážeš napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
20.4.15 11:34

Tak na druhou stranu ja taky resim nekdy veci dlouho pred tim, nez to bude aktualni. Proste jen tak zamestnavam mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí