Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, budeme zařizovat dětský pokoj, sice malej ale aspon něco. Chci se zeptat na nějaké triky nebo zkušenosti co by jste třeba dnes udělali jinak.Nebo co se Vám osvědčilo. Máme kluka 15 měsíců. Jestli se vyplatí použít omyvatelná barva, jak jste zamaskovali topení atd…na podlaze je plavoučka, na stěnách zeleno modré barvy a od babičky malovanej obrázek medvídka Pu a kamarádů. Díky…
Omyvatelné barvy nemáme, máme staré hnusné radiátory, které nejsou kryté. Pokojík vypadá úplně normálně, žádné bezpečnostní prvky. Má tam skříň, komodu a postýlku.
K té omyvatelné barvě - já slyšela, že pak stěna hůř dýchá, tak jsem do ní nešla.
Nábytek máme vesměs z ikey, kromě kuchyňky, celej byt máme vymalovanej omyvatelnýma barvama, takže dětskej pokojík taky, mají tam ještě plastovej domeček, k radiátoru jsem přemýšlela o nějakým krytí, ale zatí jsou to jen plány a asi to nakonec zůstane nezakrytý… ![]()
No, dcerka má 14 měsíců a od léta bude ve svém pokojíčku. Koupili jsme rozkládací palandu (jedna poschoďovka na dvě neposchoďové) strejda nám vyrobil zábrany, které jsou vyšší než obyčejné. Vše opravdové dřevo. Plovoučku bych do dětského pokoje nedala, zatím ne. Mám bohaté zkušenosti s haldou neteří, jídlem a barvičkama:)koberečky určitě s protiskluzem. obrázky na stěně malované jsou krásné, ale děti po tom matlají a rozmazávají. Máme na jedné stěně fototapetu se zvířátky. Spousty serepetiček z ikei, křesílka a židličky, nejkaký ten vak a milion polštářků a plyšáků. (je to veliký pokoj) v jejím věku pouze uložný prostor na hračky - opět zásuvné průhledné i neprůhledné boxy, co jsou jako zásuvky z ikei - rychlé a uhledné uklízení
, oblečení má v ložnici v komodě.
Omyvatelné barvy podle mě nejsou třeba, prostě se jednou za dva roky vymaluje:) a nedýchá to. radiátor máme nový, tenký, rohy sice má, ale dcerka ho ignoruje. je bílý, polepený zvířatkama a umýt se dá.
Jo a domeček je super věc:) malá v něm sedí pořád a nosí si tam ukořistěné „nehračky“ - ovladače, klíče, kolíčky na prádlo:DD
Já teď zařizovala pokojík pro 14 m dceru. Barvy jsem dalke víc než omyvatelné řešila levné a snadno přetíratelné, jsem přesvědčená, že naše divoženka by omyvatelnou barvu stejně časem odrovnala tak, že bychom museli znovu malovat.
Na zem jsem dala koberec, jeden z nejlevnějších, ale na kobercovou podložku, takže je krásně měkký a teplý a až ho odrovná, dostane na tu podložku nový.
Radiátor je klasika radiátor, o ten se nespálí.
U nábytku jsem hlavně dbala na bezpečnost, takže jsme skončili u Stuva z Ikea, mají to vymakané včetně oblých hran a toho, že ač jsou police výškově nastavitelné, dítě s nima nehne a neshodí si je na sebe. nábytek samozřejmě kotvit ke stěně. A nechat tam i nějaký vyšší kousek, abych si měla kam „nebezpečné věci“ odložit i já, když tam jdu. Jo a snažila jsem se, aby nábytek netvořil schody, tam by se hned vyšplhala a z nejvyšší skříňky skočila po hlavě dolů.
Zatím tam má jen postýlku, dvě malé skříňky, komodu a úložný prostor s krabicemi na hračky, časem to s ní snad poroste a přibudou dle potřeby další kousky, ale teď ve 14 m víc nepotřebuje.
Synovi jsme zařizovali děcák mezi 15 a 17 měsícem. Normální pokojík, žádné extra ochranné prvky, zkrátka nic spešl. Už jen proto, že chceme, aby to s ním trochu rostlo. Jediné co máme, tak kryty v zástrčkách a uspořádali jsme ho tak, aby se tam vešly dvě děti a nechali místo na palandu (zatím je ještě pořád v postýlce). Stěny má klasické oranžové, nic omyvatelného. Na podlaze máma parkety, má uprostřed 3×3m kusový koberec, po zbylé ploše okolo pěnové puzzle. Nábytek jsme si naplánovali z Ikea (Stuva), super je určitě stoleček a židličky. Dekorace máme české, dřevěné, ručně malované od firmy Tiny. Pravda, ta velkoplošná je docela darda (2tis.), ale zabere celou zeď a malé má nalepené na skříňkách - zatím v místech, kam nedosáhne. Až bude ta palanda, plánuji ještě síť na stěnu na fotky a výtvory, ale s tím počkám, až podle té postele, abych to pak nemusela sundávat a znovu nějak měnit. Já nejsem na nějaké přeplácaniny, takže pokojík máme barevný, ale fakt jednoduchý.
Super, takže vemu klasickou barvu vhodnou pro děti, radiator nechám zakrýt od truhláře něco takového…http://www.lokki.cz/galerie/2010/1285/1291-b.jpg akorát jiný motiv a barva…máme hnusné litinové. Jinak postýlku beru z Ikei komodu taky. Víc se nám toho tam nevejde aby měl prostor na hraní a nějakej stoleček. Osvětlení k postýlce vemu taky ikeu. Kobereček už nějaký máme takže dokoupit ten protiskluz.
Děkuju, kdyby Vás něco napadlo budu vděčná.
Jo a má někdo z Vás zamykací kliky na okna a balkon? malej už ted když si něco přisune k oknu zvládne pootočit klikou…bojim se toho.
@prdelinka_p1 protizklus jsem taky kupovala teďka v ikeii:) myslím, že stojí 79 Kč
@MarieOVMUC Děkuju aspon to vemu všechno při jednom…to bude zas peněz…
@prdelinka_p1 My zatím nemáme, protože naše dítě to otevřít zatím nedokáže a hlavně bytostně nesnáší otevřený okno.
Když chci doma větrat, tak se s ním musím jít schovat do jiné místnosti a do té větrané zamčít, protože jinak tam hned letí a okno zavře. Ale kdyby si to otevřít uměl, respektive ho to lákalo, tak to určitě řešit budu.
Jinak my máme Stuvu z ikey nakombinovanou zeleno bílou, koupili jsme 6 těch dvoumetrovejch skříní, dvě má každej z kluků na oblečení a dvě mají na hračky, plus ještě za dveřma mají knihovnu Billy… Na knížky a na hudební nástroje a tak. Všechno přivrtaný ke zdi, protože po těch policích ve skříních lezou nahoru… ![]()
Příspěvek upraven 23.04.13 v 22:01