Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ženy jdu si pro radu snad někdo bude vědět
po dlouhe úvaze jsme se s manželem dohodli že prodáme náš byt máme na něj hypo je třeba doplatit cca 1250000 fix nám končí za 3 a půl roku
vím že musíme zaplatit 4% z prodejní ceny bytu bydlíme tady už od roku 2006 takže neplatíme dph z prodeje ![]()
ted mě ale zajímá musím banku informovat že se chystáme ho prodávat nebo až budeme mít kupce jim to říct aby nám vyčíslili kolik je třeba doplatit předpokládám že budeme muset doplatit i úroky do fixu
Ahojky,
my jsme přesně tohle řešili loni. Prodávali jsme byt s hypotékou (do konce fixace 2 roky) Já jsem byla ve spojení s hypoteční poradkyní takže banka byla informována, že chceme prodat a jen nám vystavili papír s vyčíslením úroků.
Ano, úroky do konce fixace bude banka chtít. Nám to vycházelo na 160.000kč, ale jelikož jsme si u KB brali druhou hypotéku tak nám to stáhli na 90.000kč.
Ale určitě být tebou tak se na to informuji u své banky, tam ti řeknou jejich podmínky.
JJ, pak jsme taky platili daň z převodu nemovitosti (loni bylo ještě 3%)
Hodně štěstí!
Měli by jste mít svolení od banky. Jinak je to porušení podmínek, ale jde o to, zda dneska kupce najdete, ceny jsou hodně dole… Jinak když si zajdete na banku, spočítají vám, kolik dělá pokuta za předčasné splacení. Ta bude u vás dost vysoká. Ale pokud by jste si vzali další hypošku od té samé banky, mohou vám ji odpostut
To jako že jim doplatím úroky chápu ale ještě je k tomu i pokuta? hypo si brát další nebudeme byt je prodejný za 1 900 000
Ta pokuta za předčasné splacení = úroky, o které banka jakoby příjde, když odstoupíte od smlouvy před koncem fixace.
Tzn. my měli úroky 7.000měsíce x 12 měsíců x 2 roky a vycházelo to na 168.000 kč!
@banánice jen tak pro mou zvědavost, kde budete bydlet? Nemusíš odpovídat, jen mě to zajímá:)
Tak jsem volala do banky a chtějí doplatit úroky což je jasné a jak 5% za každý započatý rok do konce fixu a tím že si ale máme napsat o prominutí toho poplatky z určitého důvodu což u nás tento důvod je ale díky moc nechtěla jsem se přímo ptát v bance ale naštěstí jsem našla linku ptala se všeobecně
@Susan23
chceme ji pronajmout rodinný baráček tak na 3 roky pak si koupit svůj nějaký malý je to složité ted z prodeje zaplatíme všechny naše pohledávky a ještě zůstane něco což uložíme malému na konto a každá měsíc nám dost zustane něco našetříme ted platíme jen byt s inkasem 18000 což je moc navíc mám na sebe přepsaný byt rodičů kteří tam bydlí
@banánice děkuji, jen mě zajímalo, zda půjdete pod most
Obdivuji lidi, kteří myslí tak dopředu. My jsme schopni se tak max. domluvit, že chceme mít našetřeno na zimu, ať zase nemáme problém, ale zda se nám to podaří, to netuším ![]()
@Susan23
tak tahle úvaha tady byla už před 2 roky ale otěhotněla jsem a raději jsme se nestěhovali a ten stres jsem nechtěla ale stále jsme otom mluvili a chtěli do baráčku a ted se prostě rozhodli navíc vidím na malém jak je venku rád a máme 2 pejsky takže i pro ně to bude super pronájem právě proto aby jsme si to vyzkoušeli a hlavně ušetříme a nebudeme si pak muset brát od banky moc manžel si hodně věci dokáže udělat sám