Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, už pár dnů bádám nad pokojíčkem pro holky. Máme už docela dlouho rozdělaný nábytek, měl by být do 14 dní hotový, ale prostě se to táhne a mezi tím se holky úplně zbláznily do Elsy, je jim 3,5 a 6 let. Nábytek bude kombinace světloučce smetanově zelené a bílé, bude tam zleva doprava: schody do patra, pak postel a pod ní šatní skříň a vpravo pak široké lůžko 120×200 cm. Délka pokoje je skoro 5 metrů, délka nábytku na stěně bude bez 20 čísel taky 5 metrů, bude to prostě po celé stěně. Do pokojíku se vchází posuvnými skleněnými dveřmi, nad kterými a vedle kterých je obestavěná vestavná skříňka v bílé barvě. Nemohli jsme kdysi volit moc jinou možnost, protože celý pokojík je přístavba místo balkonu (terasy), tak tam prostě jsou posuvná skla, vypadá to efektně. Vlevo od dveří, když člověk stojí proti budoucí sestavě jsou dveře do malé zimní zahrady, kterou budou holky časem využívat jako pracovnu, tato místnůstka má cca 8m2, pokojík má 16 m2. Naproti sestavě nábytkové, tj. vedle vstupních skleněných dveří je radiátor a naproti dveřím do zimní zahrady je okno, pod ním radiátor není, protože původně tato místnost měla být pracovna a chtěli jsme mít stoly pod oknem, jenže pak přišlo dítě č. 3 a 4.
Nábytek už je daný, nad čím si lámu hlavy jsou barvy. Koupila jsem holkám závěsy s Annou a Elsou, stejně tak záclonku, je to laděné do modra až lehce růžova, jsou na tom i malé sněhové vločky. Moje představa je dát nad postel stodvacítku tapetu s princeznama, která bude široká 200 a vysoká 90 cm, stěnu s radiátorem, tedy naproti nábytku chci udělat bílou, nad radiátorem bude síť a kolem té původní vestavné bílé skříně chci udělat světle modrou a na to nalepit sněhové vločky, objednala jsem bílé, růžové a modré. Stěna do zimní zahrady, tj. proti oknu bude světle růžová a na ní budou sem tam také vločky, stejně jako nad postelí v patře. Na zemi budou 3 kulaté koberečky shaggy v různých velikostech, barvy sv. modrá, sv. růžová a sv. zelená. Prostě si nevím rad, jestli to bude OK, původně měl být pokojík jen zeleno růžový, jenže pak přišla Elsa a musím si s tím nějak poradit. Co myslíte? Díky za tipy, no v podstatě už asi nic nevyvoslím, protože koberce, tapeta i vločky jsou objednané, max. si můžu pohrát s výmalbou a váhám nad odstíny.
Tak uz tam mas tolik barev, ze teda nevim. Ja bych nikdy celej pokoj v nejakym motivu nedelala, treba vlocky budou v lete vypadat divne. Pristi rok budes mit novy Frozen a budes v koncich
jedine nejakpu barvu co uz tam mas, ale uplne svetlouckou.
Je to všeho moc. Pokud se nechceš vzdát všech těch motivů, vymaluj alespoň na bílo, ať to není jak v cirkuse.
No ono tam těch barev není zase tak moc, co se týče tapety a výmalby, tak to klidně za 2 roky můžeme předělat, nejstarší dcera se zbláznila do koní, taky má přes celou zeď koně, to by mi jako primárně nevadilo, spíš přemýšlím nad odstíny na zeď, počítám s něčím hodně světlým, ona tam žádná barva není moc tmavá. Předěláváme pokojíčky jednou za cca 5 let, to mi přijde v pohodě, až holky nebudou chtít princezny, tak to předěláme, z tohoto důvodu jsem předtím chtěla neutrální nábytek. Ale tak sněhové vločky přece až tak nekolidují s ročním obdobím, spíš aby se hodily k ladění pokojíčku, ne? Já pak nahodím fotku až to bude hotovo, snad se to podaří, jak má. Zase si říkám, že to je jejich pokojíček, chtějí tam mít Elzu, ať ji tam mají, kupodivu jsou děti poměrně stálé co se týče tady těch věcí.