pokojova teplota

DDK
4.11.09 10:12

pokojova teplota

zajimal by me vas nazor na pokojovou teplotu , mame v byte kolem 25-26*C (pry kvuli malemu ) akorat i pres noc , kdyz to snizim je to druhy den zase zpet . myslim ze dite pak bude nachylne na jakekoliv ofouknuti a nebude otuzovane .

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23505
4.11.09 10:15

Je to asi o zvyku, u nás máme 21 stupňů v obýváku, ostatní místnosti tak 18 - 19, na noc topení vypínáme. Ale u nás se dost vaří a peče, takže část tepla máme i z kuchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
4.11.09 10:49

My máme doma 22-23 stupňů a je to tak akorát, míň bych nesnesla a někdy k večeru si i ráda teplotu zvýším. Kvůli dítěti je důležité přitopit akorát v koupelně při koupání nebo při masáži, aby bylo uvolněné.
Jinak co se týče otužování jsem trochu skeptik. Moje známá měla na můj vkus doma pořád kosu, podle ní to byla teplota akorát a malej byl nemocnej pořád, říkali jsme ji, že to je tím, že tam má takovou kosu, což ona nechápala, když je to přece teplota akorát,nakonec jí to musela potvrdit doktorka a pak teprve zkusila přitopit a ejhle najednou dítě zdravé :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44340
4.11.09 11:14

My máme doma kolem 22 stupňů,na noc topení vypínáme.Večer před koupáním a ráno trochu přitápíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
4.11.09 11:31

My topíme přes den na 21, večer na 22 a v noci tak 19-21,protože Terka spí věčně bez peřiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
4.11.09 11:49

Tak my jsme zimomřivky a topíme tak na 25-27,topíme teda jen asi do osmi do večera a pak dopoledne kolem jedenácté zase zatápíme,zatím nepozoruju,že by to na malýho mělo nějaký vliv,co se týče nemocnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
4.11.09 12:21

U nás se to pohybuje kolem 23 C. Na noc větrám a někdy nechám otevřenou ventilačku. Vysledovala jsem, že malý pak spí klidněji, ale je v zatepleným spacím pytlu. Loni, když byl malinkatej, topila jsem víc. Ono záleží, jak jste zvyklí, jak je dítě starý, jestli je ještě v postýlce, nebo je někde při zemi, jestli je zimomřivý, nebo horkokrevný. Na noc se v zimě doporučuje nepřetápět a větrat, kvůli zabránění vysušování sliznic dýchacích cest, které jsou pak náchylnější na infekce. Nebo zvlhčovače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2908
4.11.09 12:23

Tak my máme doma tak 20,5 je to v pohodě. Dcera nechodí ani nijak víc navlečená a otužilá je. Nemocná nebývá, sem tam menší rýma (musím zaklepat na dřevo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
4.11.09 14:20

V obýváku kolem 21,22 stupnů a v ložnici kde s malou spím 20 někdy 19. jde o zvyk každého. My měli 26 -27 v létě v obýváku a nedalo se tam žít, malá musela být jen v krátkém bodyčku a hicovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoli
4.11.09 15:56

my meli v lete kolem 26,mame sfakt slunny byt :-D ,ted jsme z toho rozmazleni a topime na 23-24st…mala ma rok a pul,jeste poradne nemocna nebyla,takze myslim ze to teplo nevadi,dulezite je spis chodit ven,a utuzovat zdravi tam :-D ..jo a jeste,pochazim z vesnice,tam kdyz se zatopilo v kotli tak se vetsinou rozjel az na 26 st,stahnout to neslo,doma jsme tomu rikali trenyrkova pohoda:)a nikdo taky nemocnej nebyl a kdyz tak nejvejs jednou za zimu pri epidemiich:)zolina

• Citovat
  • Upravit
teresa20
5.11.09 09:43

Hmm, tak my míváme poránu 18-20 stupnů, zatápíme kolem poledne, odpoledne kolem 22 stupňů a na noc netopíme - malý spí v pytli. Oblečeného ho mám v teplejších dupačkách, bodíčku a kabátku. Zima mu není a nemocný ještě taky nebyl.

• Citovat
  • Upravit
NumLock
5.11.09 10:53

Ahoj,máme doma 20-21 stupnů v obýváku,v ložnici a v dětském pokojíku je o 1-2 stupně méně a děti nemocné nebývají.V noci pak od 23-06 hodin v obýváku 19 stupnů,zase v ostatních pokojích o 1-2 stupně méně.Je to na zvyku,někdo má raději tepleji :-)

• Citovat
  • Upravit
NumLock

Ahoj,máme doma 20-21 stupnů v obýváku,v ložnici a v dětském pokojíku je o 1-2 stupně méně a děti nemocné nebývají.V noci pak od 23-06 hodin v obýváku 19 stupnů,zase v ostatních pokojích o 1-2 stupně méně.Je to na zvyku,někdo má raději tepleji :-)

• Citovat
  • Upravit
NumLock

• Citovat
  • Upravit
NumLock
5.11.09 10:55

Omlouvám se,ale nevím jakto,že se mi tu odpovědˇ zobrazila 3 krát :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny