Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj holky máte nějaké dobre recepty na polevky pro 11 měs. dítě? klidně může napsat i jiné recepty třeba na ovoce i zeleninu. diky
Myslíš polévku jako polévku, nebo jenom zeleninu s masem??
![]()
Já dělám holkám klasiké české poctivé polévky. Všemožnou zeleninu plus střídám těstoviny, rýži, kuskus, červenou čočku uvařím, zahustím máslovou jíškou občas přihodím žloutek a hotovo…
![]()
myslim polevku ,ale upravenou pro deti. treba brokolicovou, nebo s cervenou cockou a tak
diky holky kouknu na to. dneska jsem malymu udelala brokolicovou polevku a moc mu chutnala tak mu budu varit polevky casteji
Ahoj, spoustu inspirace na polévky najdete také TADY na Emiminu, spoustu jsem jich vkladala ja, my mame polevky skoro každý večer
manzel je taky miluje, pro dospělé staci prikorenit na taliri.
![]()
@lovelytelle píše:
myslim polevku ,ale upravenou pro deti. treba brokolicovou, nebo s cervenou cockou a tak
Jak upravenou pro děti? Co chceš třeba na vývaru upravovat? Brokolicova jak píšeš se taky přeci dělá stejně ne? Není to rypani jen mě to zajímá.
JinK já dělám odmala vyvary, ty milujou (nejlepší z ohanky, Mork. kosti a třeba pupku) k tomu klasický koření a přes noc táhnout, pak přidáš zeleninu, testoviny/kuskus/krupicky,.. Uzraly by se. Nebo dělám krémy se smetanou, bramboracku už jedli (akorát bez hub) kolem roku taky, kulajdu, čisté krupicovou polévku..
@Natálka26 u nas jsou taky top vyvary. Hovezi, kureci, kruti, teleci..jedine co nemusim je jehneci vyvar
nejaky yvvar delavam 1× týdně.
Krupicovou polevku delas jak?
@lucynka25
Já dělám nejvíc ty hovězí a krůtí/kureci. Dělám vždy kotel a mrazim ho, že pak přijdu vytáhnu a je buď polévka nebo základ do omáčky. A krupickovou : na másle prohreju dětskou krupicku, zaleju vodou/vývarem (pokud jen vodou přidám koření jako do polévky), privedu k varu a nastrouhám mrkev, povarim a na konci vmicham vajicko/a vždy záleží kolik toho dělám. Tahle polévka je fakt rychlovka a hlavně je Teda výborná, dělám obvykle do 3 litroveho hrnce a během odpoledne /večera zmizí.
@Natálka26 to jsem jeste nedelala, vyzkousim ![]()
Taky si zamrazuji, kdyz treba nestíhám, aby mely holky veceri ![]()