Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Prosím o radu - jaká je správná poloha nožiček miminka nošeného v úvazu kolíbka? Dcera má 11 týdnů a už mi tam přijde docela narvaná, ale nikterak velké miminko rozhodně není. Vkládáte miminka do jedné kapsy a druhou přetahujete, nebo do té druhé dáte právě ty nožičky? Na internetu se dají najít oba dva způsoby…ale vždycky je vidět jen horní část miminka.
@kat124 Já jsem dávala broučka tak, že byl schovaný v té kapse nejblíž k tělu a přes to byl šátek. Nožky měl trošku pokrčené a hlavička mu z kapsy vykukovala ven, ale byla pak zakrytá tím pruhem od ramene. No, moc se mu v tom nelíbilo, teď už ho nosím v kříži a to aspoň vidí ven, tak je spokojený.
Ale nenosím moc často. ![]()
Kolíbkovat jsem přestala v 10ti týdnech starršího, už se tam nevešel. Mladší jsem kvuli kyčlím nosila v kolíbce jen do 3 týdnů, když byl nález ve 3m OK, jen jsem to zkoušela a přišla mi tam narvaná, zkroucená. Pokud trváš na kolíbce, tak mi napadá leda kolíbka v dvojitém kříži, tam můžeš nechat nohy vystrčené ven.
tady jsem našla něco na ND http://www.nosenideti.cz/…0dfa3cd6.jpg
Taky jsem si později oblíbila dvojitý kříž a nechávala ho jen v tom jednom pruhu a druhým přetahovala. Takhle jsem ho uvázala ještě i v 7 měsících ![]()