Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky.
Jsem tady nová a také prvotní máma.
Mám 4 měsíčního syna a chybou bylo, že jsem ho nedávala často na bříško a také neotáčela na bok. Cítím se hrozně. Když ho dam teď na bříško tak ječí jak ženská
a nelíbí se mu to. Vydrží ani ne minutu.
Co mám dělat aby se mu to líbilo? a naučil se to? Cítím se hrozně že jsem selhala ale vše bylo a je pro mě nové.
Děkuji za rady ![]()
Hračky, zrcadlo něco co ho zaujme. Dceru jsem měla na posteli a seděla na zemi koukaly jsme si do očí. Dávat na příchod kratší doby a častěji?
No ani kdybys ho dávala dříve a častěji by ti nezarucilo že se mu tam bude líbit…některý děti to prostě vyloženě nesnáší…nevím jestli se naučí tam být déle…ale třeba sestřenky dcera na břiše taky strašně řvala, vůbec se jí tam nelíbilo a naučila se tedy přetáčet cca ve 4 měsících…nechtěla tak být tak se postarala o to aby nebyla…
já mám stejně starou dceru..té se naopak jak na břiše tak na zádech velmi líbilo..vydržela na břiše dlouhé minuty…klidně půl hodiny…a otáčet se začala až skoro v 7 měsících..pak šla teda s motorickým vývojem hodně rychle kupředu..ale to otáčení byl takový základ…a ona ne že by to nezvládla, neuměla nebo neměla sílu..jen prostě neměla tu potřebu…prostě byla na tom břiše..nebo na zádech tak dlouho dokud sem já nepřišla a zase ji neotocila protože už to bylo dlouho…klidně si na podložce na na tom břiše položila hlavičku a schrupla si… ![]()
@Vladusxx
uff tak to jsem ráda
také mám ten pocit že na tom břiše to není ono pro něho
na zádech, tak to je věcně…a nejradši když si může strčit celou nohu do pusy
kdyby to šlo
@Elemento89 jasný..dávej ho na to bříško vždycky na chvilku…ve chvíli kdy je spokojený, dobře naladěný s oblíbenou hračkou a ideálně si k němu sedni nebo lehni tak aby na tebe dobře viděl… a uvidíš..trénovat musí..tak aspoň po chvilkách…
@Vladusxx
jojooo to já právě dělám po chvilkach…
protoze dele to s nim vazne nejde ![]()