Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj mamky,
uvažuji o koupi V. snap ultra sport - mé požadavky na kočárek: polohování do lehu, lehký, skladný, gumová kolečka. Toto vše splňuje. Ale odrazuje mě to polohování zad, že se prý sklápí celá ta sedačka a nohy to nadzvedne…? Nějak si to nedovedu představit a četla jsem že je to blbé a pro mimi nepohodlné.. Nemáte ho někdo a nenapíšete mi prosím svůj názor? Děkuju moc!
@anstazia Přirovnala bych to k naklánění židle. Jako když si sedneš na židli a někdo tě začne naklánět do lehu, nohy zůstanou pokrčené. My ho máme, ale Honzík už je větší a nebude ho mít na spaní. Pro mimi bych ho nekoupila.
Nebo si to představ jako vajíčko - autosedačka pro mimi. Prostě ho přehoupneš dozadu tak, že dítě je vleže, ale ten tvar zůstane - zhoupneš celou sportovní korbu, nemanipuluješ jen s opěrkou. Opěrka zad a nohou jsou pevná, zakloníš dítě dozadu do lehu a tím pádem mu jdou nahoru i nohy.
@estrela můj malý má teď rok a v kočárku i spinká… Takže bys mi jej spíš nedoporučila? Díky
@Pomka a jsou ty nohy hodně nahoru? Já jsem se dívala na fotky kde byl kočáek v poloze vleže a přišlo mi to že jsou celkem v rovině anebo nahoru jen malinko…
@anstazia ja to videla u zname, kterou jsem potkala na ulici, jen v rychlosti, jak moc jsou nohy nahoru, to ti nepovim… rekla bych, ze lehce, ale radsi se na nej nekde podivej. Ona rikala, ze uz by to takhle asi nechtela. Kazdymu to ale vyhovuje jinak. Je to spis netypicky, proste zaklonis celou korbu, nekomu to muze vyhovovat. Radsi na to nekde mrkni. Ja se taky nemuzu rozhodnout pro ktery sportak a asi zajedem do obchodu, protoze k nim nepisou veskera info a ani jsem nenasla zadnej, kterej by mel to co chci ![]()
@anstazia pokud tam spinká delší dobu, tak asi ne. Já osobně, kdyby mi dítě v kočárku spalo hodně, tak volím klasický leh. Vem si, že by si ležela a pořád měla nohy v poloze sezení na židli, ale lepší budeš mít, když si ho okoukneš v obchodě.
@estrela @Pomka
Díky holky za vaše poznatky. Teď jsem si četla na těchto stránkách http://www.detskyraj.cz/…-ultra-sport , že ten kočárek má samostatně polohovatelnou opěrku nohou. A i na těch fotkách to vypadá, že v poloze vleže jsou ty nožičky úplně rovně (ne nahoru)… Máte to taky tak? Nebo je to nějaká novinka?
@anstazia polohovatelnou opěrku nohou to má, ale „sed“ zůstává. Takže nahoru je mít nebude, bude je mít v kolínkou pokrčené. Fakt si představ židli položenou opěrkou zad na zem. ![]()
@anstazia jeste bych to popsala tak, ze dite stocene do klubicka (prehanim), proste si to fakt predstav na tom vajicku, jak kdyz dite polozis v nem. Nevidela jsem to detailneji, ale podle me nelezi dite proste uplne v rovine. Chce to videt nazivo…
Ma nekdo ultra sport? jak zvlada teren? A co kvalita u snapa? Dekuju za odpoved.
Ahoj, taky by mě zajímaly zkušenosti. A kdyby byl někdo tak hodný a nafotil to polohování. Představit si to umím, ale stejně bych ráda viděla. Nedaří se mi ho najít naživo v obchodě. Nebo vítě někdo o pražském, kde je k vidění?
@mabinogi
V prodejně detskydum.cz Kunratice Praha 4 můžete podívat ten Snap ultra. Já považuji mezi Snap 4 a Snap ultra pro 10.ti syna, a do konce jsem vybrala Snap 4. Ten Snap ultra má velmi úzké sedátko, opěrka zad i nohou nevytvoří se rovina.
http://www.detskydum.cz/…port-284801/
Hezký den,
nevíte jestli už se u nás nedá někde sehnat Valco Snap Ultra s tím polohováním zad páskem a ne „vajíčkem“? V zahraničních videích a recenzích ho vídám…
Děkuji.