Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Poradili by jste mi prosím nějaký kočárek, který jde polohovat jako by do vajíčka, když dítě ještě nesedí? Moc jich takových není ![]()
@Lucianamil do „vajíčka“? Spíš bych se zaměřila do lehu.. JInak mam quinny speedi, v tom je jakýs polosed, pololeh. Jak to nazvat ![]()
@Lucianamil Jezdila jsem s kočárem Graco Symbio. Jako snad jediný na trhu měl polohovatelné dno hluboké korby v tom smyslu, že ta deska, na které se leží, šla vyštelovat nahoru - řádově ten konec pod hlavičkou zvednout asi tak o deset centimetrů nejvíc, vpředu pod madlem ta korbička na to měla takové točítko.
@Sluka aha, vidíš.. @Lucianamil tak pokud myslíš hluboký, tak polohovatelný je např roan marita.
@Sluka píše:
@Lucianamil Jezdila jsem s kočárem Graco Symbio. Jako snad jediný na trhu měl polohovatelné dno hluboké korby v tom smyslu, že ta deska, na které se leží, šla vyštelovat nahoru - řádově ten konec pod hlavičkou zvednout asi tak o deset centimetrů nejvíc, vpředu pod madlem ta korbička na to měla takové točítko.
a v jakém to bylo roce? protože tohle polohování mají už velice staré korbičky
![]()
Jinak tyhle sedačky bývají dost malé, ale je jich dost. Concord neo, pak od jané, ty jsou i celkem prostorné ![]()
@araw píše:
a v jakém to bylo roce? protože tohle polohování mají už velice staré korbičky
![]()
Verze z roku 2012, čili tři roky stará, to nepovažuji za něco zastaralého ![]()
@araw píše:
Jinak tyhle sedačky bývají dost malé, ale je jich dost. Concord neo, pak od jané, ty jsou i celkem prostorné
tak např Roan Marita je největší hluboká korba, jakou u nás seženeš ![]()
Pokud jde o zvednutí zad v hluboké korbě tak to má skoro každý.
@Sluka ano to je přesně to co myslím, ne hlubokou, Děkuji za tip. ![]()
@martina.se je stejný jako všechny ostatní polské kočárky
http://roan.pl/#…
długość wewnętrzna gondoli 820 mm
szerokość wewnętrzna gondoli 370 mm
takže 82*37cm
Ale ono totiž záleží jak a kde to měří.
Hluboké korby se od spodu rozšiřují. takže dole kde leží dítě je o 10 cm kratší a o 2 cm užší než udává výrobce. Aspoˇˇn takto to má ten kus roanu marita co mi stojí na prodejně
Většina výrobců udává totiž velikost lůžka a proto jsou v číselném porovnání jakože menší.
Bugaboo cameleon, baby jogger city versa, quinny buzz… Je jich dost, ale zrovna mam okno
.
@jakanas píše:
@martina.se je stejný jako všechny ostatní polské kočárky
http://roan.pl/#…długość wewnętrzna gondoli 820 mm
takže 82*37cm
szerokość wewnętrzna gondoli 370 mm
Ale ono totiž záleží jak a kde to měří.
Hluboké korby se od spodu rozšiřují. takže dole kde leží dítě je o 10 cm kratší a o 2 cm užší než udává výrobce. Aspoˇˇn takto to má ten kus roanu marita co mi stojí na prodejně
Většina výrobců udává totiž velikost lůžka a proto jsou v číselném porovnání jakože menší.
Tak ja bych vnitrek korby logicky merila dole, kde lezi dite, a ne nahore na okraji korbicky. To se pak nelze divit, ze ty kocary ve skutecnosti maji uplme jine rozmery, kdyz si to kazdy meri jinde dle libosti
.
@lemanka tak ono nikde není dáno jak se to má měřit a tak každý výrobce dělá vše pro to aby zaujal. Někteří výrobci zase pro změnu váží kočárky bez kol. jedno kolo má 0,8kg a hned je papírově o 3,2kg lehčí než konkurence.