Poloviční úvazek - plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66844
10.10.20 16:25

@ehh osobni ohodnoceni mas v platovem vymeru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ehh
58
10.10.20 16:32

Jsem tam už pár měsícu. Ano,2kát ročně jsou premie. před létem a před vánocemi.
Samozejmně si nic nechci narokovat, ale za mrzí to. Záleží na ředitelce jak to rozdělí.
Jenom mě zajímalo jestli poloviční uvazek má narok na nějaky odmeny a nebo to brát osobně a radši odejít :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ehh
58
10.10.20 16:33
@matkabagristy píše:
@ehh osobni ohodnoceni mas v platovem vymeru?

to bohužel nemám napsáno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
10.10.20 16:39
@ehh píše:
to bohužel nemám napsáno

tak to zadny narok na osobni ohodnoceni nemas ani na premie. Snizeny pracovni uvazek neznamena, ze nemuzes dostat odmeny. Ja mela vsechno kracene podle vyse uvazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ehh
58
10.10.20 16:44
@matkabagristy píše:
tak to zadny narok na osobni ohodnoceni nemas ani na premie. Snizeny pracovni uvazek neznamena, ze nemuzes dostat odmeny. Ja mela vsechno kracene podle vyse uvazku.

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
10.10.20 16:58
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nevíte jak funguje v praxi poloviční úvazek? Nyní jsem na rodičáku a v září bych měla nastoupit do práce. Chtěla bych mít jen poloviční úvazek, ale vůbec netuším s jakým platem bych měla počítat. Když jsem pracovala na plný úvazek, tak jsem měla ve smlouvě stanovený plat 60 tis. Když nastoupím na poloviční, tak dostanu polovinu platu tzn. 30? nebo se to ještě nějak krátí? Máte některá zkušenost s polovičním úvazkem? Jak k němu přistupoval finančně váš zaměstnavatel? Chci získat nějaké informace, než to půjdu se zaměstnavatelem řešit…děkuji za odpověď.

Předpokládám, že nejde o platovou, tj. veřejnou sféru, v ní by ti dali tabulkový plat poměrně snížený dle úvazku. V soukromé sféře je to na dohodě. Takže:

1. zaměstnavatel nemusí požadavku vyhovět, pokud mu v tom budou bránit provoz í důvody
  2. protože ke zkrácení je nutná dohoda, může ji podmínit např. snížením mzdy (za 1/2 úvazek ti dá 25 tis.).

Proč se nezeptáš v práci, jestli to jde a za jakých podmínek? :zed: To chceš pak u zaměstnavatele argumentovat tím, že na internetu psali, že to jde?
Edit: sorry, přehlédla jsem, že reaguji na starý příspěvek, asi už z toho těhotenství blbnu :oops:

Příspěvek upraven 10.10.20 v 17:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.20 17:00

S dovolením se vetru s dotazem.. Nastoupila jsem na poloviční úvazek, po rodičovské do stejného zaměstnání.. Personální nevedelat jak to udělat se smlouvou, že prej dodatek nejde :roll: volal externí účetní a ze prej to stačí jen nahlasit, takže jsem žádnou smlouvu, dodatek, nic nepodepisovala.. Nechodím na 4h denně, ale většinou 2dny v týdny, někdy tři na 8h. A bylo mi řečeno, že si mám hlídat počet hodin.. Ale kolik hodin za měsících bych správně měla mít na polovičním úvazku? Každý měsíc má jiný počet pracovních dní, potřebuju tedy každý měsíc jiný počet hodin, nebo to je nejak paušálně, ze proste každý měsíc musím odpracovat třeba 84 hodin..
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
33005
10.10.20 17:07
@ehh píše:
Jenom mě zajímalo jestli poloviční uvazek má narok na nějaky odmeny a nebo to brát osobně a radši odejít :(

Tohle neni dospela reakce. Dospela reakce je jit za nadrizenym a zeptat se, zda s tvou praci neni spokojen nebo jaky je duvod, ze jsi nic nedostala. Ze te to demotivuje, citis se nedocenena, mimo tym a pod. A pak se zaridit.
Sedet v koute a mlcet, nebo demonstrativne odejit (aniz by vedeni vedelo duvod a mohlo nejak zareagovat), je proste nekonstruktivni a bita na tom budes zejmena ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
10.10.20 17:14
@Anonymní píše:
S dovolením se vetru s dotazem.. Nastoupila jsem na poloviční úvazek, po rodičovské do stejného zaměstnání.. Personální nevedelat jak to udělat se smlouvou, že prej dodatek nejde :roll: volal externí účetní a ze prej to stačí jen nahlasit, takže jsem žádnou smlouvu, dodatek, nic nepodepisovala.. Nechodím na 4h denně, ale většinou 2dny v týdny, někdy tři na 8h. A bylo mi řečeno, že si mám hlídat počet hodin.. Ale kolik hodin za měsících bych správně měla mít na polovičním úvazku? Každý měsíc má jiný počet pracovních dní, potřebuju tedy každý měsíc jiný počet hodin, nebo to je nejak paušálně, ze proste každý měsíc musím odpracovat třeba 84 hodin..
Děkuji.

toto je uplne pracovne pravni vzduchoprazdno. Resi se to standardne dodatkem ke smlouve, kde se uvede vyse uvazku a casove omezeni, dokdy dodatek plati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
10.10.20 17:27

@ehh na jake pracovni pozici pracujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.20 18:53
@matkabagristy píše:
toto je uplne pracovne pravni vzduchoprazdno. Resi se to standardne dodatkem ke smlouve, kde se uvede vyse uvazku a casove omezeni, dokdy dodatek plati.

Ono tam měla asi nejakej vzor dodatku v počítači a tvrdila mi, že to do dodatku napsat nejde :nevim: taky jsem nepochopila proč prostě nenapsala dodatek ke smlouvě číslo…
A nenapsala o co se jedná :nevim: takový dodatky už mam když mi kdysi prodlužovali smlouvu a pak když mi dali na neurčito..
To tam tenkrát žádná personální nebyla a slo to :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
ehh
58
11.10.20 22:48
@matkabagristy píše:
@ehh na jake pracovni pozici pracujes? [/ci
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek