Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, píšu sem, protože ifauna asi nefunguje a já jsem v koncích. Mám pejska z Polska. Odebírala jsem ho v 8 týdnech a z Polska si přinesl metryku. Chtěla jsem ho “přepsat” do česka, ale nedostali jsme rodowód eksportowy, prostě ty exportní pp. Měli jste někdo stejný problém? Popřípadě nevíte, jak poradit? Mám si v polském kyn. Svaze vyřídit rodowód eksportowy? Půjde mi to vůbec, když jsem ho koupila bez něj?
Je vůbec s PP a pod FCI? Tohle jste si měli zjistit před tím co vše bude potřeba. vím že i v ČR vystavení PP trvá dlouho.Co chovatel? pokud je solidní tak by to měl vyřešit on.
Dobrý den,
v Polsku to mají holt jinak. Štěňata dostávají Metryku (ekvivalent rodného listu), a poté podle toho zda půjdou nebo nepůjdou se jim zhotovuje PP. Je to normálně FCI!!! Nicméně v tom to případě vám měl chovatel zhotovit exportní PP! Pokud je s ním řeč, pošlete mu Metryku a on může dojít na pobočku jejich organizace a nechat je zpětně udělat. V opačném případě je to komplikovanější. To byste musela kontaktovat přímo nějakou pobočku u hranic a přímo se domluvit, co by bylo třeba. Jinak Metryka je cár papíru který Vám mimo Polsko k ničemu není, bohužel. ![]()
@padada jo, já právě žiju přímo na polských hranicích, takže by to bylo možné. Děkuji moc za pomoc ![]()
@Netusimcotudelam píše: Více
Dobry den, mohla bych se prosim zeptat jak jste to vyresila? Mam ten stejny problem. Dekuji 🙂
@Romana1409 píše: Více
Dobrý den, omlouvám se. Nevyřešila jsem to nijak, vykvákla jsem se na to ![]()