Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Před pár lety jsem polyp měla, šla jsem na odstranění, což je kratičký zákrok v mělké narkóze a byl od toho pojoj.
@Anonymní píše: Více
Ja mela udajny polyp, vubec nic me nebylo, zadne krvaceni ani nic, nebyl skoro videt jen byla zvetsena sliznice trochu po Ms o par mm a po hysteroskopii zjisten adenokarcinom vek 50+.jeste ze me tam gyndar poslal. Po vzeti delohy i vajecniku nastesti uz ok..vubec tomu nic nenasvedcovalo.
Ja jsem hrozny plasan v tom:(hned mam ty hrozne scénáře před sebou…
Doufam, ze ji to dopadne dobre.Moc dekuji za reakce.
Já mám polyp v děloze (myomek), prý neroste, nejdříve ho mudr. hlídala 2× ročně, teď už zase 1×. Moje mamka měla také, byla asi 2× na podvázání (že pak sám odpadne a odumře), ale dělaly se jí pořád nové, tak šla asi v 55 letech na odstranění dělohy. Vše proběhlo naprosto v pořádku. Taktéž moje výborná kamarádka, ta šla tedy už asi ve 47 a rovnou jí vzali při zákroku i vaječníky, že se jim moc nelíbily… Také byla za chvilku úplně fit. Polyp je nezhoubný, nervovat se nemusíš
. Samozřejěm je to zásah, ale předpokládám, že pokud ho má NA děloze (tedy zvenku) půjde na laparku a bude rychle fit. ![]()
Ahojky holky, dnes mi volala kamarádka, že ji na sonu zjistili polyp-měla ho tam již dlouho ale její gynekolog to neřešil až nyní novea lékařka. Ma jít na odstranění. Ona je uplne v pohode ale ja hrozne plaším at je to v pohodě. Je jako moje ségra a bojím se o ni.
Od léta měla lehce hnědý výtok…tohle byl její příznak. Neni uz nejmladší, u mladších je to víceméně neškodné ale od 50+ už nebezpečne.
Mate prosím zkušenosti?