Pomáhá vám přítel doma?

Anonymní
21.5.24 19:47

pomáhá Vám přítel doma?

Ahoj,
chtěla bych se podělit o můj problém s přítelem a zároveň se zeptat, zda to stojí za řešení nebo mám sklopit uši.
S přítelem jsme se nastěhovali cca půl roku dozadu (jsme spolu čtvrtým rokem).
Ze začátku nastěhování vše fungovalo, přítel mi pomohl, vysál, vynesl odpadky s tím že já mu je vždy připravila- ale to mi nevadí. Občas uvařil, dokonce měl před nastehovanim nápad že se budeme ve vaření střídat po týdnu, což ztroskotalo hned jakmile jsem svůj týden “splnila” já.
Teď jsme si pořídili pejska, takže nepořádek se samozřejmě udělá velmi snadno.
Přiznám se, že nejsem úplně typ ženy který stojí furt s hadrem, ale snazim se udržovat pořádek.. přítel mi to ale dělá čím dál víc těžší, vymlouvá se na to že má fyzicky náročnou práci a já z kanceláře přece nemůžu být unavená.
Vypadá to tedy tak, že přijdeme z práce nastejno, on si lehne na gauč, jde se vysprchovat a jde do postele.
Má na mě požadavky takové že žena má obstarat vše i s ohřáním a přinesením jídla až pod nos.
Jelikož nevidim od nej zadnou snahu, začínám já ztrácet tu svoji.
Zkusila jsem to i formou takovou, že jsem se na to opravdu vyprdla, ale stejně jsem si akorát nadělala víc práce a přítel jenom kafral, že nic nedělám. Četla jsem tu, že se vaši partneři aspoň postarají o auto/zahradu. To bohužel tady také nefunguje, auto ho nezajímá a vyčítá mi, že jsem si na olej měla vzpomenout sama.
Ještě zpět k pejskovi, věděla jsem že péče o něj bude spíše na mě- procházky, krmení, sbírání bobků..
ale bohužel mi v tomto vůbec nepomůže, i přes to, že jsem ho o to požádala.
A to je se vším co se domácnosti týče, já ho požádám, on mi řekne že to je ženská práce a že k tomu mám mít jako žena blízko a má mě to bavit..
prosím co s tím, co byste na mém místě dělali?
Děkuji moc za každý názor.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2379
21.5.24 19:52

No uz jen ten nazev,,pomohl”je spatne.jako chlap se na domacnosti snad podili ne? :mrgreen:
Vim, ze se rika pomahat.ale bydlite tam oba.
Je pravda, ze chlap dela vice veci po venku(sekani, bazen, zalevani)o auta se stara zasadne on.ja zad vic delam doma-uklid, prani apod.ale kdyz reknu, zda v sobotu neuvari, tak uvari bez kecu. Driv byl vic aktivnejsi sam od sebe, od te doby, co jsem na MD, tak zlenivel.
Ale vim, ze jsou chlapi, co doma nehnou ani prstem.jak si je maminky vychovaly 🙈
No nebudes to mit lehke, az budou treba i deti… zkus si s nim o tom promluvit. nezijem ve stredoveku, ruce mu neupadnou kdyz doma neco udela :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5084
21.5.24 19:56

Nepomaha. Podili se na se mnou na chodu nasi spolecny domacnosti, protoze tu zijeme spolu. Dela ted i vic jak ja.. ja davam mase spolecne dite do skolky, proto pracuji 8-16h ve vedlejsim meste.. Tak on vyzvedava, jde s malou na hriste, doma ji osprchuje, a zacne chystat veceri., Vcera jsem prisla z prace a dovarel kruti na paprice a testoviny.
Zrovna zitra az prijde s malou, tak bude vysavat… a ja az prijdu z prace, tak jen vytru. Kazda to mame tak, jak si to na zacatku udelame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9737
21.5.24 20:00

Na tvém místě bych zdrhala, než tě napadne pořídit si s takovým netáhlem dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263

Jak píšou holky. Oba bydlíme, oba máme dítě, oba se staráme o vše :nevim: Co je potřeba udělat, to někdo z nás udělá. Nebo si to prostě rozdělíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Rozhodně trvej na tom, že bude dělat polovinu práce. Nenech se! Jako jak, že je to ženská práce? Jak jako, abys mu donesla ohřáté jídlo až pod nos? 8o No fuj, hnus… Najdi v sobě nějakou sebeůctu a jasně mu řekni, že si tě nejspíš spletl se služkou. A že jak tak na něj koukáš… Tak ručičky ani nožičky mu nechybí, tak ať kouká doma taky máknout.

Holka, nenech to tak. Jak si to teď nastavíš, tak to budeš mít. Ono zlenivět je jednoduché a rychle se to člověku zalíbí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8477

Co to je za otázku, zda pomáhá? Vy dva snad spolu žijete v jedné domácnosti, ne? 8o ČOT o je za chlapa, že prijde domu z práce, dá si sprchu a jde do postele :zed: hlavně si s nim nepořizuj dítě, to budeš úplně padat na hubu. Pošli ho domů k mamince, ať se o něj postará :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
21.5.24 20:01

No pěkně tě zpracovává. To bude mít ale časem pohodlíčko. Navařeno, naklizeno, o auto a o psa postaráno, o případné děti postaráno… on si hajne na gauč, maximálně si pohraje s dětmi či psem, otevře si pivko, koukne se na TV a šup do čisté, ustlané postele. Sex bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27652
21.5.24 20:01

Hmm ale olej u auta je chlapská práce takže to bych mu vpálila a hledala jiné bydlení bez něj počkej až budete mít děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
21.5.24 20:02

Něco podobného měla dcera. Když se k tomu po 4 letech přidal asi nějaký alkoholový exces přítele ( doteď podrobnosti nevím), následoval okamžitý rozchod a odstěhování ze společného podnájmu. Nejtěžší na tom bylo to, že už měla být svatba a dokonce si na partnerovo naléhání pořídili štěně. V době. rozchodu mělo 6 měsíců a starala se hlavně dcera. Ale dosud mají fenku ve střídavé péčí, i když vztah je po téměř 3 letech na bodu mrazu.
Dcera taky táhla většinu prací v domácnosti.
Teď po roce soužití s novým partnerem si pochvaluje, jak ji dokáže ve všem zastoupit.
Vzhledem k tomu, že má dcera velice náročnou práci na vysokém postu, oceňuje to, že partner při práci v IT a občasném HO pomáhá víc než očekávala.
Trochu ze srandy ji říkám, aby si ho nezkazila, ale to prý nehrozí. Uvidíme, co to udělá, až budou případně děti. Věk už na to mají. 30. +

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
21.5.24 20:07

Je to jeho první stěhování mimo domov, nebo už někdy bydlel sám/s přítelkyní/prostě mimo mamahotel? Když jsem se po cca třech letech sestěhovala úplně mimo (jeho matku) s tehdejším přítelem, tak to bylo úplně to samý. Jen sedět na gauči a nedělat nic, ani ven nechodil. Za půl roku bylo vymalováno a šli jsme od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
21.5.24 20:07
@Azeretereza píše: Více

Půl roku jsi to vydržela? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.24 20:12
@Kníže Ignor píše: Více

Samozřejmě, že bude sex! Ona je povinna mu ty nohy roztáhnout, stejně jako je povinna mu dát papáníčko až pod nos :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
21.5.24 20:13
@Barevné klubíčko píše: Více

Pod heslem V bříšku plno, v pytlíku prázdno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...