Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli máte zkušenosti s pomalým dělením embryjka. 24 hodin po oplodnění ICSI tam mají být vidět dvě prvojádra (teď doufám, že to píšu dobře), a my máme vidět zatím jenom jedno. Myslíte, že je ještě nějaká šance? Embryoložka nechce ještě říct, že je konec, ale nevím jestli nějaká šance je. Našla jsem, že rozpětí rychlosti dělení může být značné, ale jak velké nevím. díky za rady
Embrylog vyčkává, zda se bude dále dělit. Teprve kdyby se úplně zastavilo (tj. posun do dalšího dne žádný) tak by konstatoval STOP. Tak hodně štěstí!
Embryolog musí vyčkat jak se budou dál embrya vyvíjet. Může to být v pořádku a taky se můžou úplně zastavit a nezbývá než čekat. Hodně štěstí ![]()
@denisa 76 píše:
Embryolog musí vyčkat jak se budou dál embrya vyvíjet. Může to být v pořádku a taky se můžou úplně zastavit a nezbývá než čekat. Hodně štěstí
Ahoj Deniso, my se známe z jiné diskuze. Já vím, jenom jsem myslela, jestli má někdo zkušenost, že i s takovým pomalým začátkem z toho může něco být. ![]()
@julie74 no myslím, že u 3.ivf mě embryoložka říkala, že 1 je pomalejší a pak když byl et tak mě řekla, že to dohnal. U 4.ivf jsem měla myslím 2 pomalejší s tím, že mám počítat spíš s tím že nebudou dobrá no a nebyla
![]()
@julie74 ten vývoj nikdo holka neovlivní a musíš věřit, že to zvládnou
![]()
Ahoj holky, prosím o info (a nejlépe povzbuzení), pokud máte některá podobnou zkušenost:
V pátek 18.3. jsem byla na OPU, oplodnila se dvě embrya. Neměla jsem moc kvalitní vajíčka.
Dnes 22.3. už se vyvíjí jen jedno embryo a je pomalejší. Embryoložka mi sdělila, že ET by proběhl 24.3., pokud se do zítřka vyvine blastocysta a dělení se nezastaví. Šanci na ET dává 20 %.
Můj dotaz: měla jste některá pomalý vývoj embrya a klaplo to?
Je to moje 1. IVF, na které jsem kvůli zdravotním problémům musela rok a půl čekat a hodně mi na tom záleží. Díky moc.
@Anys29 Ano, mě z 1.IVF zbylo taky jen jedno embryo, bylo zpomalené a blastocysta se z něj do 5. dne nevyvinula, transferovali mi ho tedy jako morulu a nedopadlo to.
Asi nepotesim,promin.Mela jsem mnoho vajicek 6 icsi, z toho 9 embryi, jedna blasta se zavedla a na mrazeni nezustalo nic. Takze pomaleji se vyvijejici ma sanci, ale asi ne velikou.Je mi to moc líto. Drz se.
@Kikuška90 @Susan23 Díky za info holky. No já už jsem si tak nějak obrečela neúspěch, ale život jde dál…
Dobry den,
Ve stredu 30.3. Jsem byla na odberu vajicek.
Dnes 6. Den jsem mela jit na embryotransfer ale zavolal mi embryolog, ze se embrya vyvijeji pomalu a proto me presouva na zitra. Co si o tom myslite? Mam to chapat tak, ze to asi dopadne vsechno spatne?