Pomluvy a drby v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj. Jsem 4ty měsíc v nové práci. V té práci, pracuje roky i můj partner - na docela vysoké pozici. Ale výběrovým řízením a místem jsem prošla řádně a místo mi nabídl vedoucí.
Zkrátím to… Dnes se mi od partnera doneslo, že vedoucí mu řekl, že mu někdo řekl ( řešit to, ale nebude ), že si neplnim povinnosti, o pracovní dobu chodím debat s jedním kolegou, zakázky konzultuji s polovičku, všechny.Jenomže nic z toho není pravda. Nevím, jak se bránit, nevím kdo to řekl, ač podezření mám..
Docela mě to zklamalo, bylo to mě vysněné místo. Na které jsem dřela.![]()
Moji přímo nadřízení se mnou problém nemají, učím se sem tam chybu udělám jako prý každý, ale snažím se a i tak prý pomáhám…a ne málo..
tak pomluvy jsou, bohužel, běžné. Prostě to přejdi a dělej si svoji práci
Jedním uchem tam, druhým ven. Pokud jsou s vámi nadřízení spokojení, neřešila bych. Stejně se ničeho nedomůžete, pokud dotyčného takříkajíc „nechytnete při činu“.
Některým lidem nevysvětlíš, že místo jsi získala sama díky svým schopnostem. A nejedná o obyčejnou protekci. Bohužel no…
Takový člověk potom klidně půjde za nadřízeným s různými výmysly. Tak dokud nebude mít problém vedení, tak bych se tím netrápila. Ale jsi v pozici, kdy asi budeš nějakým lidem ležet v žaludku. Takže dvě varianty buď si to sedne a zvyknou si. A nebo se to bude stupňovat.
Drž se! Já věřím, že si to sedne.
Domluv se se svým vedoucím na nějakou schůzku, kde ti dá zpětnou vazbu k tomu jak pracuješ - když teda už si zvládla zkušební dobu. Soustřeď se na svou práci a na jasnou komunikaci a holt budeš muset přešží kancelářské intriky.
Hele u nás je to taky, jsem tam pár let a občas co se o sobě dozvím tak čumím, nejsem úplně ošklivá, takže jsem tam měla mít pár románků, sranda je, že si s jedním „milencem“ ani netykam… Jako občas to zamrzí ale neudělám nic, vím že to není pravda ale bohudík jsem v tom věku, že nemám potřebu se obhajovat
- Upravit
Ahoj,
soucítím s Tebou, zažila jsem něco podobného. Bohužel, nejvíc se to vystupňovalo v době, kdy jsem řešila i velkou rodinnou tragédii (v práci se to vědělo). Někomu se asi hodilo, že jsem zrovna dost oslabená a využil situace. A já tentokrát nevydržela s nervem a začala ty drby a pomluvy řešit. Za normálního stavu bych se na to vykašlala.
Ve finále se to moje řešení otočilo proti mě a byla to dost blbá zkušenost. Proto radím: dělat dobře svojí práci, na drby kašlat a smát se jim (vim, je těžký někdy nad absolutníma nesmyslama nevypěnit, ale dotyčným to úplně sebere vitr z plachet) - a v práci si nikoho moc nepřipouštět k tělu. Protože to, že je v jednu chvíli někdo zrovna s tebou kamarád, se může díky šikovným a odhodlaným našeptávačům hodně rychle změnit 😏
Příspěvek upraven 31.01.23 v 19:10
Přesně, u nás je to vesměs ženský kolektiv (výroba) a chodí tam i chlapi, co se starají o stroje, tedy seřizovači, elektrikáři a tak různě.
Taky si ne každý padne do noty. Ženské mezi ženskými, nebo u těch chlapů a tak různě. Drby, pomluvy, u nás nikdy problém nebyl, porucha byla vyřešena, jelo se dál, na jiných místech údajně chlapi dělali opravy dlouho, špatně, stejně to nejelo,…
Prostě si dělej svoje a pokud nemá problém tvůj nadřízený, není co řešit ![]()
Pomluvy závistivých a možná hloupých kolegů tě nemusí vůbec zajímat. Ale chápu, že ti to třeba může být líto. Ale záleží na vedení, jak tě vnímá a to je v pořádku, jak píšeš, takže bych se zaměřila na to, chodíš tam pracovat a ne se přátelit. Neřeš.
Myslím, že tohle nejde úplně tak ustát.
Z tohoto důvodu bych se o pracovní pozici ve stejné firmě prostě neucházela.
Evidentně to nebyla práce snů jen pro tebe.
Netřeba asi psát, ze tohle vás ve finále může profesně poškodit oba.
Neustále se obhajovat, někomu něco dokazovat.
I vedení můžou rupnout nervy a poletíte oba.
Taky si dávejte pozor, jak se k sobě před ostatními chováte.
Měli jsme v práci pár, nechovali se zrovna korektně. Byť se seznámili až v práci, tak tam vadily zase jiné věci.
Ne nadarmo se říká, že: „co je v domě není pro mě…“.
Hledala bych něco jiného.
Nebavilo by mě tohle neustále řešit a ono se to bude řešit.
@Anonymní píše:
@Trojlístek sorryopravdu nebudu nic jiného hledat. Partner tuto práci dělá od školy.
Já dostala šanci, na stará kolena,. Stalo to dost úsilí, sebezapření a makani. Navíc o tom kdo jaké místo rozhoduje tak rozhoduje jen vedoucí, nikdo jiný. Mohl mě dát jinam, nechtěl, nedal. Měl jasný cíl co budu dělat a to dělám… Pokud jsou ty řeči od těch co si myslím, tak… Sami mají nahnuto: důtka, sebrání prémii, špatně odvedená práce, špatně hodnocení…
Tak co potom řešíš?? Tady startuješ na @Trojlístek, když ti nabídla svůj pohled. Buď takhle kominisní a vymezená na případné pomlouvače a máš vyřešeno…
Ono to nebude totiž jen tak…kdyby bylo, tak by přece vedoucí nad tím mávl rukou…nemávl, naopak to řešil s tvým partnerem, který byl v téhle tiché poště tím pošťákem, který ti to donese… možná proto, aby sis dávala pozor na řeči, možná proto, aby sis dávala pozor na svou práci…
@Anonymní píše:
@Trojlístek sorryopravdu nebudu nic jiného hledat. Partner tuto práci dělá od školy.
Já dostala šanci, na stará kolena,. Stalo to dost úsilí, sebezapření a makani. Navíc o tom kdo jaké místo rozhoduje tak rozhoduje jen vedoucí, nikdo jiný. Mohl mě dát jinam, nechtěl, nedal. Měl jasný cíl co budu dělat a to dělám… Pokud jsou ty řeči od těch co si myslím, tak… Sami mají nahnuto: důtka, sebrání prémii, špatně odvedená práce, špatně hodnocení…
Tak proc o tom zakladas diskusi
@Magical-eyes píše:
Tak co potom řešíš?? Tady startuješ na @Trojlístek, když ti nabídla svůj pohled. Buď takhle kominisní a vymezená na případné pomlouvače a máš vyřešeno…
Ono to nebude totiž jen tak…kdyby bylo, tak by přece vedoucí nad tím mávl rukou…nemávl, naopak to řešil s tvým partnerem, který byl v téhle tiché poště tím pošťákem, který ti to donese… možná proto, aby sis dávala pozor na řeči, možná proto, aby sis dávala pozor na svou práci…
Přesně, příspěvek je o tom, jak je ublížená a když jí někdo naznačí kam to až může zajít, tak najednou zakladatelka otočí.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
.
Příspěvek upraven 01.05.25 v 06:15