Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@carsa494 Ale nemůžeš popřít, že spoustu věcí máš dopředu promyslet a zařídit se podle toho. Ne, že nebezpečí nebo varování ignoruješ a pak se pořádá sbírka. Většinou se v těchto případech pořádá, protože to nebylo pojištěné. Chápu, že přispívat není povinné ani o tom číst není povinné. Ale pak se to rozmělňuje mezi sbírky, kdy to někdo fakt potřebuje, třeba kvůli zdraví.
@lilith1 píše: Více
Taky mě to překvapuje. V rodině máme 3 hypo, každá u jiné společnosti a všichni si k tomu museli založit i pojištění, bez toho by nic nedostali ![]()
Lehce se soudí, ale pojistky, pokud má člověk třeba psychiatrickou diagnózu, jsou zbytečné. Nikdo vám nic nevyplatí. A klidně mě suďte, nemám ani životní pojistku, ani pojištění výpadku příjmů. Vím, že mi nikdo nic nepřizná. Jdeme teď rekonstruovat, půjčila jsem si milion a odmítla jsem pojištění. Šetřím na jiný účet současně, aby v případě problému, mohla rodina půjčku vyplatit. Jsem živitelka rodiny.
@Anonymní píše: Více
Pokud o diagnóze pojišťovna ví a přesto tě pojistí, tak to potom i vyplatí. Pokud se pojistit nechceš, tak si si pak neseš holt následky svého rozhodnutí. Pokud tě nepojistí, tak to je potom jiná.
@Zeoli píše: Více
Kdo jsi, abys soudila?
Nikdo tě nenutí přispívat, když tě to zlobí číst, tak to přeskoč. Chleba ti to neujídá.
Jistě, je spousta praštěných sbírek, ale život je pestrý a krutý.
Mně se před 3 týdny zabil kamarád, táta od dvou dětí. Uklouzl na schodech a zlomil si vaz.
Pojistku má, ale než ta bude vyplacena, tak se musí fungovat. Pohřeb zaplatit a to je teď dost desítek tisíc. A splátky hypotéky na dům nepočkají. A ten výpadek příjmů ta pojistka taky nenahradí, až bude vyplacená. A jeho žena musí změnit zaměstnání, protože do teď pracovala v nemocnici na směny a pokud přejde na jednosměnný provoz, tak přijde o poměrně značnou část příjmu. Nebo bude muset platit noční chůvu, která ji bude stát snad víc, než je rozdíl v tom příjmu.
No je to strašná situace…ale děti dostanou sirotčí a ona vdovský, ne? To zase není dneska tak málo peněz, to jí dost pomůže, když bude muset změnit práci. Splátky hypotéky se dají odložit. Výpadek příjmů pojistka nenahradí, ale zaplatí hypotéku, ne?
@Monchichik píše: Více
Je to tak. Mám pojistku i přes diagnózu PPP, moje máma měla pojistku i s úzkostnými poruchami a výplata všeho byla vždy bez problému.
vdovský důchod je cca 5 tisíc, sirotčí nevím, ale taky to nedostaneš hned
@Anna766 píše: Více
Ono spíš jde o princip. Hendikep nebo nějakou vzácnou nemoc neovlivníš, ne každému je dáno se narodit zcela zdravý, anebo nějaká nemoc přijde v průběhu života, tam jsou podle mě sbírky v pořádku. Jde o to, že uzavřením dobré pojistky v hodnotě pár tisíc ročně (nikoliv měsíčně) mohl uchránit rodinu před rizikem. Mohl. Ale některým věcem, třeba vrozeným, se takhle snadno předejít nedá.
Když už jsme u toho, co koho udivuje, tak mě nepřestane fascinovat tragédie, kdy se třeba utopí dítě, a část lidi má tendenci v diskuzích upozorňovat na to, jak jsou ti rodiče hloupí, nezodpovědní a že jim by se to určitě nestalo. Po bitvě je každý generál, jak to můžou vědět? I když tragédie, tak bohužel, někdy stačí zlomek vteřiny a je to hned. Kdyby všichni dokázali vždy správně odhadovat a předvídat situace a všemu předcházet, žádné tragédie by se nestávali. Ale nejsme Supermani, bohužel.
to je snad podle výdělku zemřelého, nee? Vím že kamarádka měla sirotčí a to je tak už 8-10let a měla cca 7-8tis.
ale tak snad nejedou na doraz, přeci nějakou korunu mít našetřenou musí, právě pro nenadálé případy…a určitě mají rodinu, z obou stran, tak jim pomůžou…
@Ploskutáček No právě, jsou tragédie, kterým se zabránit nedá i kdybys měl čtyři oči, stačí blbá vteřina. A pak jsou tragédie, kterým taky nemůžeš zabránit, ale můžeš zmírnit jejich následky, třeba tou pojistkou. A to je v tvé moci, takže nevidím důvod proto, to neudělat. A nebo si nesu následky sama. A nezakládám sbírky, aby mojí nezodpovědnost zaplatili jiní lidé.
Přesně, člověk by měl minimalizovat rizika u všeho, čeho jde. Ale Nutelly se nevzdám… ![]()