Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Najdi si starsi diskuze. Ja ho davam, ale po precteni diskuzi jsem si precetla slozeni a treba vice epa i dha ma rybi olej mollers. Ja davam equazen vetsinou jen po ranu, protoze se ho musi davat denne 3× 5 ml prvni tri mesice a to je proste moc (kdyz je dite pres den ve skolce navic). Takze rano equazen a odpoledne davam ted Rositu, driv Mollers. Moc zmeny v reci nevidim, ale zacal asi lip spat. U prvniho ditete jaem videla obrovske rozdily, ale to jsem taky davala rybi olej jine znacky. Ten equazen ma proste nizsi obsah dha i epa oproti ostatnim a vyssi davkovani a ne kazde dite ho navic 3× denne spolkne (ja taky ne
)
Rybí olej v nějaké podobě se dával i za našich prababiček… ono to má něco do sebe… rozhodně to neuškodí… zvlášt pokud dítě má nedostatek něch látek přirozeně ve stravě.
Davala jsem synovi hlavne na to zklidneni v tech 3 letech a nevidela jsem ucinek. Pak jsem s prestavkami vyzkousela i ruzne jine rybi oleje. Ted i davam mladsimu kvuli reci. Nejak nevidim moc ucinek. Na logopedii se ceka az pul roku, takze se pak treba dostanete az skoro ve 4 letech a kdyz tam bude nejaky rozsahlejsi problem, tak mate 2,5 roku do nastupu do skoly. Existuji ruzne pracovni listy pro rozvoj reci. Treba kniha Mluv se mnou. Muzes delat dechova cviceni, rozvijet motoriku mluvidel, cvicit jemnou a hrubou motoriku, coz souvisi s rozvojem reci. Muzes dite dat do nejake miniskolky, detske skupiny uz ted, at je pak lepe pripraven na velky kolektiv v obecni skolce a zjistis rychleji, zda mu to pomaha na rozvoj reci. Ne vsechny deti se ve skolce rozmluvi.
Syn také dlouho nemluvil. Tedy mluvil ale takovým stylem že jsem mu nerozuměla ani já. Rozmluvil se až ve školce. Jinak také jsme tento sirup používaly ale moc změn jsem si nevšimla ![]()
Ahoj,
náš čerstvý tříletý rarach nemluví. Máma, bába a konečná. Doktorka řekla, že ještě počkáme na září a nástup do školky, ať zkusím koupit právě Equazen, že pomáhá s mluvou i celkově zklidnit. Malý je opravdu neposeda.
Pomůže to a za jak dlouho? Nedělám si iluze, že vypotřebuje jedno balení a mluví.