Poplatky v nájemním bytě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Poplatky v nájemním bytě
Ahoj holky. Momentálně sháním pronájem bytu pro sebe a děti u nás ve
městě. Že jsou ceny nájmů šílené vím, ale co mě zarazilo je výše
poplatků, které majitelé požadují. Nájem slušného bytu o cca 75 m2 se
u nás pohybuje okolo 18 tis. Ale pak ještě majitelé často chtějí
další 4000-4500 Kč za poplatky pro čtyři osoby (z toho 3 malé děti).
Připadá vám to OK? Nemluvím o elektřině a plynu, to se platí ještě
zvlášť. To je tak drahá teplá voda? Teplo se s počtem osob nezvyšuje,
osvětlení a výtah vždycky stály pár korun. Tak za co ještě platí
takové peníze?
Možná se ptám úplně pitomě, ale naposledy jsem v nájmu bydlela před
osmi lety a to jsme tak vysoké poplatky neplatili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
My platime jen studenou vodu (mame bojler) a otop (vlastni kotel v dome) a platime 2900 Kc. Jsme dva dospeli, jeden desetilety a jedno mimino.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ano, mame byt v OV a za poplatky platime cca 5000,– za tri osoby. Je v tom teplo, tepla voda, uklid spolecnych prostor, osvetleni na chodbach atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Mě to přijde normální cena. My máme takovéto poplatky bez elektřiny za stejně velký byt také. Je v tom kromě teplé a studené vody a tepla i údržba a servis kolem domu, popelnice, elektřina ve společných prostorách, odměna správcovské firmě, servis výtahů, zahradník a fond oprav. Možná i něco dalšího, nechce se mi teď hledat rozpis. Každopádně si můžeš nechat předložit od majitele kalkulaci a uvidíš sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
My platíme poplatky v bytě 5500/měsíc + elektřina. ( pozn. v našem bytě!) - je nás 5, takže mi to přijde adekvátní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ano to je celkem normální, je v tom teplo, voda, energie společných prostor, někde i popelnice. Tisícovka za osobu je tak nějak normalni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ano, ale je v tom i fond oprav, což pokud si dobře pamatuji v těchto poplatcích být nemůže, musí to mít započítané v nájmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@TO_IT píše:
Ano, ale je v tom i fond oprav, což pokud si dobře pamatuji v těchto poplatcích být nemůže, musí to mít započítané v nájmu.
kde čteš, že je v tom fond oprav?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@vokishka ten fond oprav asi četl u mého příspěvku. Pravda je, že jsem zapomněla dopsat, že se jedná o poplatky za byt v našem vlastnictví, ne za nájemní byt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ok. Díky za informace. Jinak poplatky za správu, odměny SVJ a fond oprav by správně v poplatcích nájemníkovi být neměl, takže kdo bydlíte ve svém, tak máte poplatky vyšší. My za vodu platíme cca 1000/měsíc pro 5 lidí v RD, tak mi to nesedí a nemám přehled o ceně vytápění, tak proto se ptám. Odpady se řeší podle trvalého bydliště individuálně, takže to v tom taky být nemůže, navíc to je pár korun když se to rozpočítá měsíčně.
Bohužel situace s nájmy je špatná, takže budu muset odsouhlasit cokoli
si majitel řekne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Elenloth taky nechápu, proč to není pro děti snížené alespoň…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Taky jsem se setkala. Někteří chtějí za energie a služby třeba 6000 a to bysme bydleli v bytě dva. To mě přijde teda už hodně přehnané. Často v tom mají zařazené třeba i fond oprav apod. Ale to by měl platit majitel bytu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Elenloth píše:
Ok. Díky za informace. Jinak poplatky za správu, odměny SVJ a fond oprav by správně v poplatcích nájemníkovi být neměl, takže kdo bydlíte ve svém, tak máte poplatky vyšší. My za vodu platíme cca 1000/měsíc pro 5 lidí v RD, tak mi to nesedí a nemám přehled o ceně vytápění, tak proto se ptám. Odpady se řeší podle trvalého bydliště individuálně, takže to v tom taky být nemůže, navíc to je pár korun když se to rozpočítá měsíčně.Bohužel situace s nájmy je špatná, takže budu muset odsouhlasit cokoli si majitel řekne.
Ale tu vodu si ohrivate a asi vas neco stoji i vytapeni, ze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Výměna bytu co dál
- Co to může být má někdo zkušenosti
- Pes nebo fenka do bytu?
- Jak se zbavit prachu v bytě?
- Milenec - má mě jistou? Jak být nedostupná?
- Mám z toho vztahu odejít a být s jiným?
- Jaký běžný účet je skutečně bez poplatků a podmínek?
- Reklamace záloh v bytě