Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chtěla jsem si dneska koupit ty síťované kalhotky po porodu, ale ani v 1 ze 3 lékáren je neměli. Chtela jsem se poradit s paní v lékárně, ale tim, že je neměli tak to padlo. Takže budu objednávat z netu a moje otázka zní. Jake jsou podle Vás nejlepší? Značka. Diky moc ![]()
Já měla poporodní kalhotky od značky Bella Happy a super. Vyhovovaly mi nohavičky a dobře držely.
Já dělala větší objednávku, například i porodní vložky, z nějakého e-shopu, takže poštovné zdarma.
Hlavně, aby byly dostatečně velké, klidně si kup jeden balíček xl, i kdyz nosis běžně S. Já jsem si koupila M, přes zadek byly Ok, ale šíleně skrtily kolem stehen (zezacatku). Teď si taky koupím naky mega bombardaky, aby mě to nestvalo. Stojí to par korun a menší velikost můžeš dokoupit kdykoliv ![]()
Díky holky, normálně nosím L tak vezmu ty xl protože mám větší stehna tak, aby to bylo ok 😀
Ony se dají vetsinou kdyžtak trochu natrhnout když by byly menší. Já sem je kupovala v drogerii nebo objednala přes net z lékárny dohromady s vlozkama.
Holky a kolikatery ty kalhotky jste si pořizovaly? Já mám 6 ks a nevím jestli to není málo. Plus kolik ks vložek? Děkuju ![]()
Já už objednala a vzala jsem pro jistotu 10ks kalhotek. A vložky budu brát 2 balíky jeden balík 50 vložek.
Holky, nemáte některá zkušenosti s větší velikostí?
Už si nepamatuju, jakou značku jsem před lety kupovala. Přes břicho v pohodě, ale vím, že jsem ten spodní lem musela nastřihnout, aby mě to neškrtilo kolem stehen, jenže pak se mi to rolovalo nahoru.
Tak jsem myslela, že bych vzala nějaké „víc XL“, ale ty, co mají např. v DM mají v recenzích, že určitě nejsou XL, někdo tam psal, že ho při velikosti 38/40 škrtily, no tak to by mě určitě škrtily taky.
@prokopa minule 2 ks. Vložky jsem měnila při každém curani (meli jsme k dispozici neomezene množství). Vzhledem k materiálu jsem je jen premachla a mezitím měla ty druhé. Doma už jsem nosila čiste bavlněné klasické kalhotky a tak 1-2 týdny ty porodnicke vložky. Já teda nijak extrémně nespinila krvi, pak už jen tím smradlavym vytokem. Vlozek jsem doma použila asi 4 balení a pak už jen normální.
Ja som si ich objednala z netu rovno i z popôrodnymi vložkami. Vložky som vzala veľké i malé, prvý týždeň boli najlepšie. Nohavičky som mala len v pôrodnici, doma už klasické, prekážali mi. Na tých pár dní po pôrode boli pre mňa i zbytočná investícia.
@prokopa píše:
Holky a kolikatery ty kalhotky jste si pořizovaly? Já mám 6 ks a nevím jestli to není málo. Plus kolik ks vložek? Děkuju
Ja 5 ks, použila som dvoje len v pôrodnici. Vložky som kupovala dva balíky veľkých a dva malých. Nosila som veľkú a na tom malú, pri ležaní nehrozilo že by pretieklo. Potom som prešla na klasické, viac som krvácala len prvý týždeň, potom už úplne stačili obyčajné.
@Anonymní píše:
Holky, nemáte některá zkušenosti s větší velikostí?Už si nepamatuju, jakou značku jsem před lety kupovala. Přes břicho v pohodě, ale vím, že jsem ten spodní lem musela nastřihnout, aby mě to neškrtilo kolem stehen, jenže pak se mi to rolovalo nahoru.
Tak jsem myslela, že bych vzala nějaké „víc XL“, ale ty, co mají např. v DM mají v recenzích, že určitě nejsou XL, někdo tam psal, že ho při velikosti 38/40 škrtily, no tak to by mě určitě škrtily taky.
Ja nosím M, objednala som M a sedeli. Skôr sa ešte za pár hodín natiahli a boli mi voľné ![]()