Porod v 26tt

Anonymní
21.4.22 16:36

Porod v 26tt

Dobrý den. Je tady nějaká maminka, které se narodilo miminko před 30tt? Já jsem ve 26tt a hrozí mi předčasný porod. Mám hrozný strach. Jaké jsou šance na přežití a co trvalé následky? :( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15221
21.4.22 17:08

V mém blízkém okolí, se před půl rokem narodilo miminko ve 26 tt. Začátky byly kritické, bojoval s nějakou infekci, asi 3mesice byly v nemocnici. Dnes je to krasny smíšek a zda se, že je naprosto v pořádku. Držím palce ať i u tebe vše dobré dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
21.4.22 17:23

Ano, mám dvojčata narozená 25 TT + 4 a děti jsou naprosto v pořádku. Už jsou tedy na SŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5974
21.4.22 17:37

Moje neteř narozená 27+1. Má rok a už chodí, snaží se mluvit. Je to chytrá a zdravá holčička, zatím bez následků.
Držím palce, aby se tam miminko udrželo co nejdéle. Každý den v bříšku je dobrý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
21.4.22 17:43
@Anonymní píše:
Dobrý den. Je tady nějaká maminka, které se narodilo miminko před 30tt? Já jsem ve 26tt a hrozí mi předčasný porod. Mám hrozný strach. Jaké jsou šance na přežití a co trvalé následky? :( :,(

Hlavně klid a věřit že vše dobře dopadne. :srdce: Z jakého důvodu hrozí předčasným porodem?

Ve 23.tt mi řekli že mi dávají do porodu 7-10 dnů a malý zázrakem vydržel až do 38.tt.

Příspěvek upraven 21.04.22 v 17:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
21.4.22 17:43
@Anonymní píše:
Dobrý den. Je tady nějaká maminka, které se narodilo miminko před 30tt? Já jsem ve 26tt a hrozí mi předčasný porod. Mám hrozný strach. Jaké jsou šance na přežití a co trvalé následky? :( :,(

Ahojky, segra ma holky/dvojcata narozene ve 26tydnu. Prvni mela 680gramu a druha 840gramu. Byly dlouho v inkubatoru, te mensi delali v Praze operaci strev, protoze ji nekrotizovala. Byl to boj a uzily si jak miminka, tak i segra, ale… dnes to jsou skoro 8 lete holky, ktere jsou naprosto zdrave. ;)
Ja dnes zacinam 27tyden a problemy mam uz tri tydny. Dr rekla, ze mam pocitat s tim, ze nase dite pujde taky driv a ze je otazkou casu, kdy budu muset nastoupit do porodnice, takze vim, jak se citis a jaky mas strach. :hug:
Daji ti kortikoidy, aby miminku rychle dozraly plice a holt si nejaky cas pobudete v nemocnici, kde vam drobecka vypiplaji v inkubatoru. Verim, ze to zvladnete a bude to ok. Drzim palce a dej vedet. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
21.4.22 18:00

Mám dcerku narozenou ve 26+0 - nejnižší váha 650g. Je ji 9.5 let a je zdravá - zrovna jsem ji dozkoušela z prvouky a sbalila na víkendové taneční soustředění.

Ale měla brášku - dvojčátko..Ten byl slabý a nezvládnul to, ale na to nemysli..

Jsou to bojovníčci a je potřeba to tak brát :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.22 18:14

@Puel ve 20tt se mi kvůli infekci zkrátil čípek na 24mm. Po zaléčení se drží na 35mm, ale na včerejší kontrole mi řekla, že už je i měkký. Tak musím jen ležet a říkala že hrozí porod. A proč pak hrozil předčasný porod vám?

• Citovat
  • Upravit
1087
21.4.22 18:18
@Anonymní píše:
@Puel ve 20tt se mi kvůli infekci zkrátil čípek na 24mm. Po zaléčení se drží na 35mm, ale na včerejší kontrole mi řekla, že už je i měkký. Tak musím jen ležet a říkala že hrozí porod. A proč pak hrozil předčasný porod vám?

Ve 23.tt čípek 1,1cm, prostupný pro prst, měkký. Byla jsem doma, klidový režim, užívala jsem utrogestan, kontroly 2× týdně a zvládli jsme to. :srdce: Přeji ať vydržíte co nejdéle :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.22 18:20

@VendyN toho se právě bojím, že budou potom pořád nějaké operace a bůh ví co všechno. :,( :,( a děsím se i té nemocnice, doma mám ještě 3 leteho prcka… :( :(
Jinak dnes začínám také 27tt :) a. Mohu vědět, jaké komplikace jsou u vás, že vám také hrozí předčasný porod? Držím palečky, ať vydržíte co nejdéle :srdce: 🍀taky dejte určitě vědět, jak na tom jste. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.22 18:23

@Puel jeee, takže něco podobného jako u mě… A jak jste dodržovala klidový režim? Mě povolila pouze sprcha, WC… Ležím už od toho 20tt. A doma ještě 3 lety prcek… Takže hrůza a dost náročné pro všechny. A děkuji snad vydržíme ještě několik týdnů 🍀 :orange_heart:

• Citovat
  • Upravit
1087
21.4.22 18:39
@Anonymní píše:
@Puel jeee, takže něco podobného jako u mě… A jak jste dodržovala klidový režim? Mě povolila pouze sprcha, WC… Ležím už od toho 20tt. A doma ještě 3 lety prcek… Takže hrůza a dost náročné pro všechny. A děkuji snad vydržíme ještě několik týdnů 🍀 :orange_heart:

V domácnosti jsem taknějak fungovala. Občas jsem pomáhala s vařením a lehce pouklízela. Jednou týdně jsem chodila na krátkou procházku. Doktor říkal ať hlavně celé dny neležím, že ležení naopak riziko zvyšuje. Od 32.tt jsem se pomalu přestávala omezovat. Máš předepsaný utrogestan?

S čípkem 3,5 by mě můj dr. nechal v klidu chodit na praxe a to je hodně pečlivý a nechce nic zanedbat.

Takže pozitivní mysl, stanovuj si malé cíle, třeba,,vydržime do 1. května,, a postupně je posouvej. Povídej si s děťátkem a věř že vše dobře dopadne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18639
21.4.22 19:06

Mám v okolí 25 tt - predskolak, jako vady tam jsou - nějaké drobné a za me teda mi prijde nejhorší, ze se seknul tak nějak na mentalitě a toho co ho baví cca na úrovni skoro ctyrletaka. Mezi vrstevnikama už to začíná byt vidět. Jako držím palce aby to dohnal, ale obavám se, ze nějaká podpora i v dospělosti bude potreba. Pak znám maminku, která se narodila 24tt a ma jen trochu problem se sluchem na jednom uchu jinak je naprosto zdravá a ma krásnou holčičku v terminu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.22 19:27

@Puel no po mě mudr chce jen abych ležela. Ale to mi právě také nepřijde úplně nejlepší. Potom když jdu na kontrolu tak mě bolí břicho a záda jak nejsem na tu zátěž zvyklá a akorát zase panikarim a na psychiku je to ležení taky hrozný. No v pondělí mám zase kontrolu, tak se úplně děsím co mi zase poví. :zed:
Jojo utrogestan mám předepsany a ještě magnesko.

• Citovat
  • Upravit
15
21.4.22 19:29

@Králičice Mám slzy v očích, jak jste to tak krásně napsala. Jste statečná :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí