Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
Předem se omlouvám pokud budu mít chybu ve zprávě nejsem původně Čech.
Jde o moji babi, bydlíme v domě a ve vedlejším domě bydlí moje máma, tata, sestra a babi a babi je taková, že ji nevadí se převléci před kýmkoliv v domě a tak si nešlo nevšimnout toho, co má na prsech, každou chvíli když sedí si vynda prs a loupe si z toho kůži, je to odbornost, ma cele prso úplně bílé vypadá to stejně jako když mate suchou bílou kůži na patě a taky má prso zvláštně prohloubený dovnitř. Když ji máma s timhle konfrontovala at jde okamžitě k lékaři, odmítla to, měla tam být už několikrát a nesla tam, doktorka ji několikrát volala a ona vždy ze zapomela nebo ze není cas přitom je 24/7 doma. Nemame s ni úplně nejlepší vztahy, neustále je hnusná na každého a vždy byla taková uzavřena ze nic neřešila a nechávala si pro sebe. Jenomže dnes jsem si šla k nim pro syna, občas si deti půjčují a šla jsem kolem babi která seděla v obýváku u televize a zase odtrhávala kusy té bílé kůže a loupala hnis, bradavku nemá ani vidět, proste jen bílý hrbol jakožto cely prs.
Prosím nevíte někdo co by to mohlo být? Nevíme jak ji donutit něco s dělat. ![]()
Děkuji a hezky den. ![]()
@sophiaatasoynickel píše: Více
může to být cokoli od rakoviny po plíseň, a neuděláte s ní nic, pokud nechce jít k lékaři, tak ji nijak nedonutíte
Obavám se, že toto bude na 99 % karcinom. Od malé bulky postupně dochází až k rozpadu prsu. Takže co nejdříve k lékaři a doufat, že se s tím dá ještě něco dělat.
Tady budete muset zapracovat jako rodina a paní k lékaři odvézt. Rozhodně nespoléhat na to, že tam dojde sama. Je velmi pravděpodobné, že se prostě bojí diagnózy. Z příznaků, co popisujete, bohužel tipuji nádor. Pokud by byl maligní (rakovina), je velká šance, že bude postupovat pomalu. Rozpadající se prs je však už hodně pokročilý stav. Hodně štěstí.
Ulcerózní rakovina prsu, k mudr ihned, ale toto už je pokročilé stadium