Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Čauky ![]()
Taky máte někdy, hlavně tedy v tomto období nepřekonatelné stavy únavy?
Jsem po nemoci, ale už se cítím dobře, ale jakmile nastoupím do práce, začnu brzy vstávat, tak už hned zase cítím šílenou únavu, že musím jít dříve spát a spát do dopoledne a někdy i přes odpoledne. No, dřív jsem to tak neměla nebo když jsem byla dost vyčerpaná z práce, ale stačilo se jednou dvakrát vyspat a byl klid
A teď to cítím celkem často. Asi to souvisí i s tím počasím. ![]()
@lady-diana jo, taky se me to drží. Já teda místo práce nekvalitní spánek s batoletem. Mám takový unavený a vyčerpaný odpor ke všemu. Ale jak je posledních par dni hezky tak je to krapet lepsi
Tu únavu jsem měla do teď. Bylo dost zataženo, pršelo, střídání tepla a zimy a já náladu celkem na nic.
Posledních několik dní se cítím dobře, psychicky v pohodě a už se těším z jara a sluníčka. ![]()
@stinga píše: Více
To vím. Taky záleží, jestli u toho bude studený vítr nebo zataženo.
Ale stejně už je déle světlo a jaro za rohem. ![]()
@Paní.Norrisová píše: Více
Přesně tak, už je to takový to přechodový období ![]()
Ne. Jsem pořád nabitá pozitivní energií
. Chce to hodně sexu a být pořád venku, za každého počasí…
@Bytsamsebou píše: Více
To je jak moje mamina, tu nabíjí to, že je venku.
Mě ale ne vždy. Mě nabíjí sluníčko, když je pod mrakem chce se mi spát nebo uklízím, dělám něco doma, abych se „rozhýbala“. Sex mi nechybí.
Akorát někdy mám období, kdy potřebuju být sama pár dní a odpočinek a tím si sama „dobíjím vnitřní energii“, abych pak byla zase akční.
![]()
Tak se přidám do klubu. Dnes jsem dopoledně místo úklidu vytuhla s mladším na dvě hodiny a předevčírem u uspávání. Na druhou stranu, den předtím vstávání před 4, nová práce, doma malé děti, co se pořád ještě v noci budí… Už aby tady bylo sluníčko. Zatím aspoň u nás sychravo a kosa.
Jo u nás též, asi všude. Je divný počasí, divný březen. Ale, asi to tak bývá, to přechodné, ale nepamatuji si, že by takto bylo vloni. Ale možná byl sníh v tuhletu dobu. Každopádně sluníčko top. ![]()
Spíš se cítím věčně naštvaná, ráno vstávám unavená, večer špatně usínám. Mám chuť někam vypadnout
do práce nechodím, už nějakou dobu hledám něco vhodného, tak ta odmítnutí nebo vyghostování člověku taky na náladě nepřidá.
Vůbec. Řadím na stranu lidí, kteří mají energie dost. Slunce a oteplení je krásná třešínka na dortu. Je škoda, že vlastní energie nejde darovat druhým na doplnění, ať mají taky vic. Držím od ledna přerušovaný půst. Od srpna pravidelně cvičím, posiluji. Držím režim jídla a pití. To může mít vliv, že je dostatečná zásobárna energie.